2021. június 22.,
kedd, Paulina napja

Főhős: Menczer Tamás, a sportriporterből lett politikus

Hír TV

2020. október 12., hétfő 20:55

A Hír TV sztármagazinjában ezen a héten felelevenítettünk néhány olyan dolgot, amelyeket a Gyurcsány-korszakban benézett a titkosszolgálat, de a kém-ügyet se feledtük. A műsor második részében itt volt velünk Menczer Tamás államtitkár, a sportriporterből lett politikus is.

Igazi nagy durranás volt a kém-ügy. Mivel 80 évre titkosították csak sajtóhírekre tudunk hivatkozni. Akkor arról cikkezett mindenki, hogy a szocialista kormány ideje alatt bolgár szakembereknek álcázott orosz titkosszolgálati különítmény érkezett Budapestre, hogy átvilágítsa a polgári elhárítás munkatársait. Majd következett a másodfokú tárgyalás. A műsor a nagy karriert befutott Szilvásy György ügyeivel folytatódott, amelyről gyakran beszámolt a média is.

A műsor második részét Menczer Tamás államtitkárral folytattuk, aki gyerekkori csibészségeiről is mesélt nekünk:

"A legnagyobb öröm számomra a sport volt, főleg a foci volt a kedvencem. Imádtam a középiskolát, szívesen emlékeszem vissza a diákévekre, főleg a "fizika" órákra."

A magyar érettségi után a főiskolás évekről, majd sportriporteri munkájáról és politikai pályafutásáról is beszélgettünk az államtitkárral. 

Teljes adás:

Hír TV