2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Főhős

Főhős: Magyar György, akinek a politika nem hozott sok szerencsét

A Hír TV sztármagazinjának kishala egy sztárügyvéd, aki a politikába is belekóstolt, de ott nem ért el sikereket. Magyar György életútját idéztük fel a Főhősben. A műsor második részében Boros Imre közgazdász volt a vendég, aki beszélt arról is, hogy nem volt tagja se a Kisgazda Pártnak, se az MDF-nek, mégis kirúgták onnan.

  • Főhős: Magyar György, akinek a politika nem hozott sok szerencsét

Magyar Györgynek az ügyvédi karrierjéből fakadóan nagyon erős politikai kapcsolatai vannak, főleg a baloldalon és igyekszik ezt a tőkéjét politikai tőkévé is áttranszformálni – fejtette ki véleményét Deák Dániel. A XXI. Század Intézet vezető elemzője hozzátette már a 94-es választás alkalmával megmérette magát főpolgármester-jelöltként, akkor viszont elbukott. Ezt követően volt egy saját pártja, szóval egyértelmű volt, hogy a 90-es évek végén is voltak politikai ambíciói, majd jött egy hosszabb kihagyás, de 2010-től újra előtérbe kerültek a politikai akciói. Jellemzően ellenzéki mozgalmakhoz adta az arcát 2010-2014 között.

Mielőtt tovább tolnánk a politikai karrier nélküli ügyvéd életútját, felidézünk néhány olyan ügyet, ami az egész országot érdekelte és ki más lett volna a védőügyvéd, mint Magyar György – kezdte felvezetőjét Apáti Bence. Ilyen volt például Ambrus Attila esete, a Zsanett-ügyben az egyik rendőrt képviselte, de védte Balla Irma fiát is. Majd jött a vörös iszap és vitt mindent. Magyar György ebben is látta a kihívást és pertársaságot hozott létre a károsultakkal.

A folytatásban egy kicsit előreszaladunk az időben: 2015-ben Magyar György így nyilatkozott a börtönbizniszről a Hír TV-nek.

Az irodánk rendszeresített egy adatlapot és ezt juttatjuk el a börtönben élőknek. Így lehetőségük lesz arra, hogy válaszoljanak a lapon feltett kérdésekre – mondta és mutatta meg a nyomtatványt Magyar György.

Ezt követően őt bízta meg Simicska Lajos a Mahír-Cityposzterek ügyével. A Fővárosi Közgyűlés ugyanis úgy határozott, hogy felbontja a szerződést a céggel, és az oszlopokat el kell bontani. Bontás és pereskedés következett. Ezt az ügyet végül megnyerte Magyar.

A jogi kitérő után vissza a politikába. 10 évvel első főpolgármesteri próbálkozása után, 2014-ben visszatért, hogy meghódítsa Budapestet. Igaz, 2010-től több tüntetést is szervezett és a szárszói találkozó állandó vendége volt.

Gyuri bácsi mindenhez (is) értett, mindenről volt véleménye, amit hol máshol fejtett volna ki, mint Kálmán Olgánál, a Hír TV-ben.

A kampányban voltak negatív élményei is. Például akkor, amikor az újságírók arról kérdezték, nem üt-e vissza rá, hogy fia részt vett a Magyarországot ekéző uniós jelentés elkészítésében.

Magyar György életpályáját elnézve, az a mondás jut eszünkbe, hogy suszter maradjon a kaptafánál. A politika neki nem hozott sok szerencsét, maximum tovább építette kapcsolatrendszerét.

A Főhős második részében Boros Imre közgazdásszal idéztük fel a múltat, azt az időt, amikor a Magyar Nemzeti Bank sem magyar, sem nemzeti nem volt, de miniszterségéről is faggattuk.

Teljes adás: 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Főhős: Láng Zsolt, a veterán fideszes

Főhős: Láng Zsolt, a veterán fideszes

Mai adásunkban felidéztünk néhány korábban kiszivárgott hangfelvételt. És velünk volt Láng Zsolt a Fidesz fővárosi frakcióvezetője, akivel gyermekkori élményeiről is beszéltünk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!