2021. június 22.,
kedd, Paulina napja

Főhős: Kovács Zoltán szerint az elmúlt 10 év tapasztalata, hogy mindig jöhet valami váratlan

Hír TV

2020. október 19., hétfő 20:13

A Főhősben folytattuk a titkosszolgálati ügyeket és a nagy bakikat, amelyekkel újságírókat és politikusokat akartak lejáratni. Vendégünk pedig Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár volt, akiről az is kiderült, hogy súlyemelőből hogyan lett kosárlabdázó.

„Nagyon nagy szeretettel és tisztelettel szoktuk figyelni a vívásait és ehhez kapcsolódik az is, hogy közben pedig figyeljük a Twitteren illeve a különböző külföldi újságírókkal lefolytatott harcait, háborúit. Igazából szeretnénk ezzel kapcsolatban azt megkérdezni, hogy melyik az izgalmasabb, melyik az érdekesebb, melyikben van a nagyobb kihívás, az indexessel, a 444-essel vagy pedig a CNN riporterével, esetleg egy liberális politikussal csatározni, vitatkozni?”

-          kérdezte Apáti Bence műsorvezető.

„Nem tudom, hogy lehet-e egyáltalán kihívásnak nevezni, mert persze abban az értelemben az, hogy rendkívül erős idegrendszer kell ahhoz, hogy az ember huzamosabb ideig tudjon ezzel foglalkozni. De a viccet félretéve az ember rendkívül sokat tanul és a kommunikáció területe részben az a tér, amelyben kellenek adottságok, lehet egy csomó dolgot tanulni, de egy dolgot nem lehet megtakarítani vagy egyből megszerezni, az a tapasztalat. És azért az elmúlt 10 év tapasztalata nagyon sokat – ha nem is módosított – csiszolt azon, hogy az ember hogyan áll ehhez a közeghez. Talán még emlékszünk a 2010, ’11, ’12, ’13-as első néhány évre, amikor azt gondoltuk – némileg talán naivan -, hogy ha jól teljesítünk vagy jól mondjuk el az érveinket, akkor esetleg meg tudjuk változtatni a gondolkodását annak, akihez beszélünk. És teljesen nyilvánvaló, hogy ez nem így van. Tehát a másik oldal nem érdekelt abban, hogy megértsen minket. (…)”

-          válaszolta Kovács Zoltán.

„Van egy látható küzdelem, amit mindenki lát, de azt csicsergik a madarak, hogy háttérmunkát is végez és akár este 8-kor is mondjuk, ha felhívják például Uszkán, felveszi a telefont, miközben egy külföldi stábot vezet. Hogy fér bele ez az idejébe és mi történik, mondjuk egy ilyen körbevezetés és információátadás közben?”

-          kérdezte Apáti Bence.

„Nekem mondták már, hogy munkamániás vagyok, de ezt én inkább úgy élem meg, hogy akkor kell dolgozni, amikor munka van. Márpedig munka van folyamatosan. (…) Nem tartozom azok közé, akik meg szokták nézni az órát, hogy mikor csörög a telefon, ha este 11-kor vagy hajnal 5-kor kell, akkor akkor dolgozunk.(…) Az elmúlt 10 év kommunikációs tapasztalata az, hogy mindig jöhet valami váratlan. (…)”

-          mondta az államtitkár.

Hír TV