2020. április 4.,
szombat, Izidor napja

Főhős: Kishalunk Gy. Németh Erzsébet, akit a baloldal botként tud használni

Hír TV

2020. március 9., hétfő 20:55

Kishalunk az MSZP-ben kezdte politikai pályafutását, majd átigazolt a DK-ba, így lett Budapest főpolgármester-helyettese Gy. Németh Erzsébet. Főhősünk Németh Zsolt volt, aki a határon túli magyarságért tesz sokat.

„Gy. Németh Erzsébetről az jut eszembe, hogy általában az épp aktuális liberális főpolgármesternek álmatlan éjszakái vannak a személye miatt. Megmondom, miért. Annak idején Demszky Gábor 2002-ben és 2006-ban is kézzel-lábbal küzdött azért, hogy nehogy véletlenül főpolgármester-helyettesnek válasszák meg, amelyet hosszas koalíciós egyeztetések alapján sikerült megakadályoznia, így Gy. Németh Erzsébetnek egészen 2019-ig kellett várnia arra, hogy főpolgármesteri ambícióit beválthassa. Úgyhogy tulajdonképpen róla azt is lehet mondani, hogy lehet, hogy nem ő a DK fiókjában a legélesebb kés, de az biztos, hogy egy olyan politikus, akit a baloldal vezető ereje általában egy botként tud használni a regnáló főpolgármesternek, hogy a biciklijébe, a küllők közé beakassza.”

-          mondta Baranyai Gábor, a Magyar Nemzet újságírója.

Főhősünk Németh Zsolt volt külügyi államtitkár. Küzd a határon túli magyar kisebbség jogaiért és a főszervezője a tusnádfürdői Nyári Szabadegyetemnek. Kutató is volt, majd eljutott a Fideszbe.

„Kül- és nemzetpolitikával foglalkoztam már, amikor erre a kis ’88-as szakkollégiumi találkozóra készülő kiadványt elkészítettük, ezt a fejezetet már én készítettem. Aztán a munkatársaimmal a Fidesznek az alapító nyilatkozatában ezeket a fejezeteket mi készítettük. Aztán a Fidesznek a programjaiban is a kezdetektől fogva a kül- és nemzetpolitikával foglalkoztam mint ahogy mind a mai napig is ez képezi elsősorban az érdeklődési területemet, amelynek sok családi, egyéni személyes oka van, hiszen édesapám Felvidékről származó, református lelkész volt, akit aztán a ’70-es évek elején a pártállam és a párt Református Egyháza elbocsátott az állásából, megfosztotta a palástjától.”

-          nyilatkozott a műsorban Németh Zsolt.

Hír TV