2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Főhős

Főhős: Kishalunk Gy. Németh Erzsébet, akit a baloldal botként tud használni

Kishalunk az MSZP-ben kezdte politikai pályafutását, majd átigazolt a DK-ba, így lett Budapest főpolgármester-helyettese Gy. Németh Erzsébet. Főhősünk Németh Zsolt volt, aki a határon túli magyarságért tesz sokat.

  • Főhős: Kishalunk Gy. Németh Erzsébet, akit a baloldal botként tud használni

„Gy. Németh Erzsébetről az jut eszembe, hogy általában az épp aktuális liberális főpolgármesternek álmatlan éjszakái vannak a személye miatt. Megmondom, miért. Annak idején Demszky Gábor 2002-ben és 2006-ban is kézzel-lábbal küzdött azért, hogy nehogy véletlenül főpolgármester-helyettesnek válasszák meg, amelyet hosszas koalíciós egyeztetések alapján sikerült megakadályoznia, így Gy. Németh Erzsébetnek egészen 2019-ig kellett várnia arra, hogy főpolgármesteri ambícióit beválthassa. Úgyhogy tulajdonképpen róla azt is lehet mondani, hogy lehet, hogy nem ő a DK fiókjában a legélesebb kés, de az biztos, hogy egy olyan politikus, akit a baloldal vezető ereje általában egy botként tud használni a regnáló főpolgármesternek, hogy a biciklijébe, a küllők közé beakassza.”

-          mondta Baranyai Gábor, a Magyar Nemzet újságírója.

Főhősünk Németh Zsolt volt külügyi államtitkár. Küzd a határon túli magyar kisebbség jogaiért és a főszervezője a tusnádfürdői Nyári Szabadegyetemnek. Kutató is volt, majd eljutott a Fideszbe.

„Kül- és nemzetpolitikával foglalkoztam már, amikor erre a kis ’88-as szakkollégiumi találkozóra készülő kiadványt elkészítettük, ezt a fejezetet már én készítettem. Aztán a munkatársaimmal a Fidesznek az alapító nyilatkozatában ezeket a fejezeteket mi készítettük. Aztán a Fidesznek a programjaiban is a kezdetektől fogva a kül- és nemzetpolitikával foglalkoztam mint ahogy mind a mai napig is ez képezi elsősorban az érdeklődési területemet, amelynek sok családi, egyéni személyes oka van, hiszen édesapám Felvidékről származó, református lelkész volt, akit aztán a ’70-es évek elején a pártállam és a párt Református Egyháza elbocsátott az állásából, megfosztotta a palástjától.”

-          nyilatkozott a műsorban Németh Zsolt.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Főhős: Láng Zsolt, a veterán fideszes

Főhős: Láng Zsolt, a veterán fideszes

Mai adásunkban felidéztünk néhány korábban kiszivárgott hangfelvételt. És velünk volt Láng Zsolt a Fidesz fővárosi frakcióvezetője, akivel gyermekkori élményeiről is beszéltünk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!