2020. május 31.,
vasárnap, Angéla, Petronella napja

Főhős: Kisgál, a baloldal rossz szelleme

2020. május 11., hétfő 20:55

Mai kishalunk a volt kormányszóvivő, szoci parlamenti képviselő, aki kiszolgálta mind a Medgyessy-, mind a Gyurcsány - kormányokat. Gál J. Zoltánról volt szó, akit mostanában a budapesti városházán kell keresni. Főhősünk pedig Völner Pál, parlamenti államtitkár volt, aki keményen állja a sarat a Parlamentben.

A „Kisgál”, ahogy a sajtó emlegette, újságíróként kezdte pályáját, majd folytatta a családi hagyományokat, és MSZP-s országgyűlési képviselő lett, mint édesapja, Gál Zoltán.

Akkori lapértesülések szerint Gál J. kiváló kapcsolatot ápolt Gyurcsány Ferenccel. Ennek meglett az eredménye, miután Fletó lett a miniszterelnök, a MEH politikai államtitkári pozícióját kapta meg.

Biztosan emlékeznek még a 2006-os augusztus 20-i tűzijátékra, ahol többen is meghaltak. És mit gondolnak, ki volt benne abban a csoportban, amely felelt az ünnepség megszervezésért? Bizony, Gál J. Zoltán.

Majd kiszivárgott az őszödi beszéd. Az a hír járta, hogy a Kisgál asztaláról tűnt el a felvétel, amit tagadott.

A 2019-es önkormányzati választásokon ismét beszállt a ringbe Gál J. Zoltán. Gondolták, Karácsony Gergelynek jó lesz. A választás éjszakáján bukkant elő a sötét sarokból. Azóta kiváló tanácsokkal látja el Karigerit, és mindent megtesz, hogy kirántsa a gödörből.

„Azt hiszem ő a baloldalnak egy rossz szelleme, talán lehet így fogalmazni. Hiszen, ha visszagondolunk az ő pályájára, minden olyan dologban benne volt, ami valamelyest felborzolta Magyarország kedélyeit. Maga Gyurcsány írja le, illetve mondja tollba az egyik könyvében, hogy benne volt a 23 millió románozásban, benne volt a Kövér Lászlóval szembeni elhíresült köteles beszédben és számtalan olyan dologban benne volt, ami a baloldal részéről aljasság volt. Akár választási kampányban, akár kampányon kívül. Ezért mondom, hogy ő a baloldal rossz szelleme, de nincs egyedül, nagyon sok rossz szellem van ott. Jó viszonylag kevés”

- mondta a MediaWorks Központi Szerkesztőségének főszerkesztője, Néző László.

Főhősünk Völner Pál, akivel felidézzük, milyen volt a rendszerváltás időszaka, valamint arról is kérdezzük, hogyan lett jogászból politikus.

„Majdnem 20 évig ügyvédkedtem és jogtanácsosként dolgoztam. Talán az indíttatást vagy az indulást kéne megfigyelni. Én is a 80-as években jártam az ELTE-re, a Bibo Szakkollégiumnak is a tagja voltam, tehát nem volt ismeretlen előttem az a kör, ami gyakorlatilag a Fideszt alapította és a politikába belevetette magát. Azt figyeltem a 2000-es évek fordulója tájékán, 2002-ben, hogy ugye volt egy nagyon jó kormányzati időszak, ahol nagyon jó eredmények születtek, majd született egy olyan választási eredmény, ami erősen kedvezőtlen volt az ország jövője szempontjából. Valahogy úgy éreztem, hogy nem elég csak okoskodni, hanem tényleg van, amikor az embereknek tenniük is kell és rögtön alapítottunk egy polgári kört, aztán 2004-ben egy Fidesz szervezetet a lakóhelyemen. Akkor beszippantott a rendszer, úgyhogy 2006-ban már országgyűlési képviselőként indultam a komáromi körzetben”

- fogalmazott Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Teljes adás:

HírTV