2021. június 19.,
szombat, Gyárfás napja

Főhős: Kíméletlen támadások kereszttüzében áll Magyarország

Hír TV

2020. szeptember 14., hétfő 20:55

A Hír TV Főhős című műsorában ma felidézték, hogy kik és milyen támadásokat indítottak hazánk ellen az utóbbi években, és miként próbálták meg lejáratni Magyarországot. De Orbán Balázsról, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkáráról is számos új információt tudhattak meg a nézők.

A műsor házigazdája, Apáti Bence először az Amnesty International egy 2001-es támadását idézte fel. Majdnem két évtizede a szervezet megbízásából készült egy plakát és egy reklámfilm a magyar rendőri brutalitás ellen. A fotón egy állítólagos magyar rendőr keze látható, a filmen pedig egy rendőr lába. Alatta felirat, „képzeljék el, milyen az áldozata”. Ez volt a kezdet – idézte fel a műsorvezető.

Ezt követte Richard Field mentőakciója 2011-ben, aki a gyöngyöspatai cigányokat akarta megvédeni a Védegylet nevű, azóta már megszűnt radikális szervezettől. A történetet egy LMP-s szál is színesítette - hangzott el.

Az időben előre haladva szóba került még André Goodfriend is, aki az Egyesült Államokat ideiglenes ügyvivőként képviselte, és az ő nevéhez fűződtek a 2014-es kitiltási botrányok. De szó esett még a Helsinki Bizottság aknamunkájáról is.

A szervezet a civilekkel az élen két lábbal szállt bele a magyar kormány migránspolitikájába 2016-ban.

Talán a brüsszeli támadások maradtak meg leginkább a közvélemény emlékezetében. Rui Tavares portugál zöldpárti képviselőt még 2013-ban kérte fel az unió arra, hogy írjon jelentést Magyarországról. De az Európai Parlament egyik legellentmondásosabb figurája, Daniel Cohn-Bendit is sokat támadta hazánkat, akárcsak Sophie in’t Veld. Az igazi „nagyágyú” azonban Judith Sargenti volt, akinek jelentése kapcsán az Európai Unió fővárosában elmarasztalták Magyarországot.

A holland politikus „dolgozatának” tételeiről a Magyar Nemzet nemrégiben azonban kijelentette, hogy nem saját kútfőből származtak: a gyalázkodásra Soros egyik lobbistája, Gerard Knaus készíthette fel

 - hívta fel a figyelmet a műsorvezető.

A műsor második felében Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára volt Apáti Bence vendége. Az államtitkárról többek között kiderült, hogy már az óvodában pályaválasztási tanácsokat kapott, gyerekként is sokat beszélt. Magát belvárosi lokálpatriótának tartja. Orbán Balázs nem utolsósorban jelenlegi feladatairól is vallott.

Teljes adás:

Hír TV

x
Rendkívüli hír