2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Főhős

Főhős: Kíméletlen támadások kereszttüzében áll Magyarország

A Hír TV Főhős című műsorában ma felidézték, hogy kik és milyen támadásokat indítottak hazánk ellen az utóbbi években, és miként próbálták meg lejáratni Magyarországot. De Orbán Balázsról, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkáráról is számos új információt tudhattak meg a nézők.

  • Főhős: Kíméletlen támadások kereszttüzében áll Magyarország

A műsor házigazdája, Apáti Bence először az Amnesty International egy 2001-es támadását idézte fel. Majdnem két évtizede a szervezet megbízásából készült egy plakát és egy reklámfilm a magyar rendőri brutalitás ellen. A fotón egy állítólagos magyar rendőr keze látható, a filmen pedig egy rendőr lába. Alatta felirat, „képzeljék el, milyen az áldozata”. Ez volt a kezdet – idézte fel a műsorvezető.

Ezt követte Richard Field mentőakciója 2011-ben, aki a gyöngyöspatai cigányokat akarta megvédeni a Védegylet nevű, azóta már megszűnt radikális szervezettől. A történetet egy LMP-s szál is színesítette - hangzott el.

Az időben előre haladva szóba került még André Goodfriend is, aki az Egyesült Államokat ideiglenes ügyvivőként képviselte, és az ő nevéhez fűződtek a 2014-es kitiltási botrányok. De szó esett még a Helsinki Bizottság aknamunkájáról is.

A szervezet a civilekkel az élen két lábbal szállt bele a magyar kormány migránspolitikájába 2016-ban.

Talán a brüsszeli támadások maradtak meg leginkább a közvélemény emlékezetében. Rui Tavares portugál zöldpárti képviselőt még 2013-ban kérte fel az unió arra, hogy írjon jelentést Magyarországról. De az Európai Parlament egyik legellentmondásosabb figurája, Daniel Cohn-Bendit is sokat támadta hazánkat, akárcsak Sophie in’t Veld. Az igazi „nagyágyú” azonban Judith Sargenti volt, akinek jelentése kapcsán az Európai Unió fővárosában elmarasztalták Magyarországot.

A holland politikus „dolgozatának” tételeiről a Magyar Nemzet nemrégiben azonban kijelentette, hogy nem saját kútfőből származtak: a gyalázkodásra Soros egyik lobbistája, Gerard Knaus készíthette fel

 - hívta fel a figyelmet a műsorvezető.

A műsor második felében Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára volt Apáti Bence vendége. Az államtitkárról többek között kiderült, hogy már az óvodában pályaválasztási tanácsokat kapott, gyerekként is sokat beszélt. Magát belvárosi lokálpatriótának tartja. Orbán Balázs nem utolsósorban jelenlegi feladatairól is vallott.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

A hídpénz-botrányt is napirendre vennék a balliberális politikusok az Európai Parlamentben?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Főhős: Láng Zsolt, a veterán fideszes

Főhős: Láng Zsolt, a veterán fideszes

Mai adásunkban felidéztünk néhány korábban kiszivárgott hangfelvételt. És velünk volt Láng Zsolt a Fidesz fővárosi frakcióvezetője, akivel gyermekkori élményeiről is beszéltünk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!