2020. szeptember 22.,
kedd, Móric napja

Főhős: Juhász Hajnalka, aki a kihívásokra is lehetőségként tekint

Hír TV

2020. augusztus 31., hétfő 20:55

Kissé tematizált adásunkban felidéztünk néhány nagyobb tömegtüntetést, amelyek valahogy mindig a jobboldali kormányok regnálása idején történtek. Nyugalom, foglalkozunk majd jövő héten a balliberálisok elleni demonstrációkkal is, lesz gyurcsányozás és minden más – mondta Apáti Bence, Főhős című műsorunkban.

Mivel is kezdhettük volna mással, mint a taxisblokáddal, ami az MDF kormány idején, 1990. október 25-én robbant ki. A benzináremelés miatt megbénult a főváros közlekedése. Akkor több taxis dolgozott Budapesten, mint New Yorkban, mintegy 20 ezren.

Ugrottunk egy nagyot az időben. 2010-ben megalakult kétharmados felhatalmazással a második Orbán-kormány. Jöttek is tüntetések sorra, Sorossal vagy nélküle. Demonstráltak a felsőoktatás miatt, az internetadó ellen és a CEU-ért.

Főhősünk egy olyan képviselő asszony volt, akit a sors többször megtört és tanított. Családi indíttatásból járt katolikus iskolába, majd külföldön is szerzett diplomát. Nem híve az eltorzult arcú ordibálásnak a Parlamentben, sokat sportol és nem mellékesen saját barátnője tervezi a ruháit. Vendégünk a KDNP képviselője, Juhász Hajnalka volt.

„Szerintem a keresztény ember számára a hit mellett a küzdés az valahogy, valamilyen módon természetes is. (…) A hit az nagyon-nagyon sok erőt tud adni és egy-egy stabil pontot, mert mindig lesznek nehézségeink, mindig lesznek kihívásaink.”

- jegyezte meg Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője.

Teljes adás:

Hír TV