2020. május 31.,
vasárnap, Angéla, Petronella napja

Főhős International: Trump újra naggyá tette Amerikát

Hír TV

2020. április 30., csütörtök 20:55

A Hír TV Főhős International című műsorában a nézők újabb fejezeteket ismerhettek meg Donald Trump politikai pályafutásából. A mostani adásból többek között kiderült, hogyan viszonyul az amerikai elnök a bevándorlókhoz, de szó esett arról is hogyan próbálták Trumpot elmozdítani hivatalából. Sőt arról is lehullt a lepel, hogy minek köszönheti népszerűségét.

Losonczi Kata a műsor elején hangsúlyozta, hogy Trump a bevándorláspolitikájával lett a liberálisok ellensége. A Mexikó és Amerikai határán húzott fal az ő szemükben a „Trumpi” embertelenség szimbóluma.

Az amerikai elnök azt sem úszta meg, hogy a demokraták a képviselőházban is beleszálljanak, ez volt a heteken át ívelő impeachment ügy.

Trump kemény ütéseket kapott, de állva maradt.

Az ügy idén februárban ért véget, mivel a demokratáknak nem sikerült megszerezniük a kétharmados többséget az elnök felmentéséhez – hangzott el.

A műsor hátralévő részében annak is próbáltak utánajárni mi áll a Trump-jelenség mögött,

mi miatt robbantotta fel a 2016-os elnökválasztás során is a netet és magát Amerikát, és miért vált ki minden lépése és nyilatkozata hatalmas médiavisszhangot.

Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet elemzője, biztonságpolitikai szakértő arra hívta fel a figyelmet, hogy

Trump tartotta magát a 2016-os szlogenjéhez, és újra naggyá tette Amerikát, többek között azzal, hogy életet lehelt az autógyártásba és munkahelyeket teremtett.

Az eheti adásban mindezeken túl felidézték Orbán Viktor Fehér Házbeli látogatását is, amely annak idején a magyar ellenzék arcáról alaposan letörölte a kárörvendő vigyort.

Teljes adás:

Hír TV