2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Főhős

Főhős International: Salvini portré balról jobbra a Hír TV-ben

Matteo Salvini politikai pályáját mutatta be pénteken 16:05-kor és fogja bemutatni szombaton 23:05-kor a Hír TV. A Főhős különkiadása a volt olasz jobboldali belügyminiszter tevékenységét egészen a most vasárnapi calabriai és Emilia-Romagnai tartományi választásig követte végig.

  • Főhős International: Salvini portré balról jobbra a Hír TV-ben

Hősünk Olaszország legbefolyásosabb politikusa, akit azonban nem az elnöki vagy a miniszterelnöki palotában kell keresni. Matteo Salvini, vagy ahogy hívei nevezik il capitano semmilyen állami tisztséggel nem rendelkezik, mégis hozzá mérnek mindent az olasz politikában. Ő lett a jobboldali ellenzék vezére, vele szemben politizálnak a bukdácsoló baloldal kormánypártjai.

Salvini sosem tett lakatot a szájára

„Büszkén vagyok populista és leszek a jövőben is, mivel a populisták hallgatják meg az embereket és a munkát is ők végzik el, ők tesznek eleget kötelességüknek.”

– mondta Matteo Salvini.

Rendre kiveri a biztosítékot a progesszíveknél

„(…) súlyos idegengyűlöletet jelent, ha azt mondom, szilárd meggyőződésem, hogy a Korán tanításainak szó szerinti értelmezése nem összeegyeztethető a nyugati kultúrával és értékekkel.”

– tette hozzá az olasz politikus.

Rendszeresen hivatkozik Magyarországra is

„Azt akarom, hogy Olaszország ismét az elsők között legyen. Nem kellene irigykednünk a franciákra, németekre, lengyelekre, magyarokra és másokra is. Olaszország megérdemli, hogy visszakerüljön oda, ahol korábban volt.”

– fejtette ki véleményét Salvini.

„Salviniről azt kell tudni, hogy nem egy fáradékony fiatal, ma már nem annyira fiatalember, ugye most már 46 éves. Egy dinamikus, mindenütt megjelenő, egy nap 10 helyen megjelenő ember és azokkal a képességekkel abszolút befutó volt ő a pártvezető tisztségre."

- mondta Salviniről Horváth Jenő történész.

 

Tartományi választást nyerhet Salvini pártja

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Főhős: Láng Zsolt, a veterán fideszes

Főhős: Láng Zsolt, a veterán fideszes

Mai adásunkban felidéztünk néhány korábban kiszivárgott hangfelvételt. És velünk volt Láng Zsolt a Fidesz fővárosi frakcióvezetője, akivel gyermekkori élményeiről is beszéltünk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!