2020. április 3.,
péntek, Buda, Richárd napja

Főhős International: Salvini portré balról jobbra a Hír TV-ben

Hír TV

2020. január 24., péntek 16:55

Matteo Salvini politikai pályáját mutatta be pénteken 16:05-kor és fogja bemutatni szombaton 23:05-kor a Hír TV. A Főhős különkiadása a volt olasz jobboldali belügyminiszter tevékenységét egészen a most vasárnapi calabriai és Emilia-Romagnai tartományi választásig követte végig.

Hősünk Olaszország legbefolyásosabb politikusa, akit azonban nem az elnöki vagy a miniszterelnöki palotában kell keresni. Matteo Salvini, vagy ahogy hívei nevezik il capitano semmilyen állami tisztséggel nem rendelkezik, mégis hozzá mérnek mindent az olasz politikában. Ő lett a jobboldali ellenzék vezére, vele szemben politizálnak a bukdácsoló baloldal kormánypártjai.

Salvini sosem tett lakatot a szájára

„Büszkén vagyok populista és leszek a jövőben is, mivel a populisták hallgatják meg az embereket és a munkát is ők végzik el, ők tesznek eleget kötelességüknek.”

– mondta Matteo Salvini.

Rendre kiveri a biztosítékot a progesszíveknél

„(…) súlyos idegengyűlöletet jelent, ha azt mondom, szilárd meggyőződésem, hogy a Korán tanításainak szó szerinti értelmezése nem összeegyeztethető a nyugati kultúrával és értékekkel.”

– tette hozzá az olasz politikus.

Rendszeresen hivatkozik Magyarországra is

„Azt akarom, hogy Olaszország ismét az elsők között legyen. Nem kellene irigykednünk a franciákra, németekre, lengyelekre, magyarokra és másokra is. Olaszország megérdemli, hogy visszakerüljön oda, ahol korábban volt.”

– fejtette ki véleményét Salvini.

„Salviniről azt kell tudni, hogy nem egy fáradékony fiatal, ma már nem annyira fiatalember, ugye most már 46 éves. Egy dinamikus, mindenütt megjelenő, egy nap 10 helyen megjelenő ember és azokkal a képességekkel abszolút befutó volt ő a pártvezető tisztségre."

- mondta Salviniről Horváth Jenő történész.

 

Tartományi választást nyerhet Salvini pártja

Hír TV