2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Főhős

Főhős International: Putyin, aki kemény kézzel építette újjá Oroszországot

A Hír TV eheti Főhős International című műsorában Vlagyimir Putyint ismerhették meg a nézők közelebből, aki dolgozott hírszerzőként és kaszkadőrként is. Gyerekkori álma az volt, hogyha felnő, kém lesz. Elhangzott, hogy imádja a harcművészetet, az állatokat és a természetet. Sőt az is kiderült róla, hogy nem szívesen használja az internetet, inkább a régi dolgokat részesíti előnyben: a papírt és a tollat. S nem mellesleg ő volt az, aki a Szovjetunió felbomlása után talpra állította a föderációt.

  • Főhős International: Putyin, aki kemény kézzel építette újjá Oroszországot

Losonczi Kata műsorvezető az adás legelején azt is elárulta Putyinról, hogy rendszeresen elkésik a találkozókról, egyszer Angela Merkelt négy órán keresztül váratta.

Elhangzott, hogy az orosz elnök a berlini fal lebomlásakor az NDK-ban dolgozott KGB-tisztként. Egy interjúban a történtekről úgy vallott, hogy

nagyon megviselte, hogy a Szovjetunió sorra elveszíti európai állásait, de ugyanakkor mindez rádöbbentette arra, hogy azoknak a falaknak le kell hullaniuk, amelyek azért épültek, hogy elválasszák és megosszák az embereket.

Putyin végül 1991-ben, a Mihail Gorbacsov elleni puccsot követően szakított a KGB-vel, ahol az alezredesi rangig jutott.

Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet vezetője a műsorban elmondta, hogy

Putyin belátta, hogy az NDK megbukik, és igazából gazdaságilag sem lesz tartható, még akkor sem, hogyha ideig-óráig megpróbálják politikailag lélegeztetőgépen tartani. Az egykori KGB-tiszt azzal is tisztában volt, hogy az egész szovjet hadtestet kivonják majd Nyugat-Németországból, és azt is tudta, hogy az egész kémhálózat összeomlik majd

– jegyezte meg.

Putyin miután családjával hazatért Drezdából, kénytelen volt végignézni a Szovjetunió széthullását is, amelyet a 20. század legnagyobb politikai katasztrófájának nevezett. Az először szürke eminenciásként elkönyvelt egykori KGB-s 1999-ben esélyt kapott arra, hogy rendbe tegye Oroszországot. Borisz Jelcin miután menesztette Sztyepasin kormányát Putyint nevezte meg ügyvivő miniszterelnökként. Ezután nemsokkal bejelentette, hogy 2000-ben elindul az elnökválasztásokon. Bár sokan kételkedtek benne, Putyin már legelső parlamenti felszólalásában meghirdette a „kemény kéz” politikáját. Az új évezredet pedig már elnökként köszöntötte, miután Jelcin visszavonult.

Az előrehozott elnökválasztáson nem meglepő mód Putyin lett a befutó, akinek Orbán Viktor az elsők között gratulált. Az egykori KGB-tiszt hamar nagy népszerűségre tett szert a föderációban, sőt Szerbiában még egy falut is elneveztek róla.  

Putyin volt az a vezető is, aki harcot hirdetett a terroristák és az oligarchák ellen Oroszországban, nyitott Európa és a Nyugat felé. A 2001-es amerikai terrortámadást követően Oroszország az elsők között, volt, aki támogatásáról biztosította az Amerikai Egyesült Államokat, és harcot hirdetett a nagyhatalmakkal a terrorizmus ellen. Ugyanakkor Putyin élesen bírálta Amerika Irak elleni katonai akcióját.

A jövő héten újabb részleteket tudhatnak majd meg a Hír TV nézői Vlagyimir Putyin életrajzából. 

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Főhős: Láng Zsolt, a veterán fideszes

Főhős: Láng Zsolt, a veterán fideszes

Mai adásunkban felidéztünk néhány korábban kiszivárgott hangfelvételt. És velünk volt Láng Zsolt a Fidesz fővárosi frakcióvezetője, akivel gyermekkori élményeiről is beszéltünk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!