2020. szeptember 28.,
hétfő, Vencel napja

Főhős International: Nyugat konkurenciája, Putyin

2020. június 4., csütörtök 20:55

Az első részből kiderült, hogy a szentpétervári munkáscsalád gyermekéből, hogyan vált Oroszország első embere.

Putyin 20 éve irányítja a csaknem 145 millió lakosú Föderációt és a népszerűsége töretlen. Az oroszok szerint igazi államférfi, aki talpra állította és rendbe tette az országot, valamint növelte a befolyását világszerte.

Az orosz vezető hiába próbált nyitni a NATO és Nyugat felé, folyamatosan falakba ütközött. Oroszországban kiépítette az irányított demokráciát, amiért számtalan bírálat érte. A Krím félsziget elcsatolása miatt az Unió is és az Egyesült Államok is megbüntette Moszkvát. Ennek ellenére Putyin megkerülhetetlen hatalommá tette hazáját. Az uniós vezetők még ha titokban is, de egymásnak adják a kilincset Moszkvában. Oroszország első embere imádja az állatokat, a természetet és a kalandos túrákat is.

„A nyugat Putyin kérdésében elég gyakran vált, ezt látni kell. 911 után a Nyugat Putyin nagy barátja lett, majd abban a percben, amikor Oroszországtól félő volt, hogy felnő, akkor a Nyugat mindent megtett, hogy ne nőjön föl, hiszen nem akar egy komoly konkurenciát”

- mondta Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő.

„Putyint nagyon sokan támadják. Mondják rá, hogy diktátor, nem! Ő kifejtette, hogy van egyfajta vezetett demokrácia és ezt nagyon sokan szeretik, nincs is vele baj. Támadták női szervezetek is, mert egyszer megkérdezte tőle egy újságíró, hogy miért olyan kiegyensúlyozott, mire ő azt mondta: Nem vagyok nő, így nincsenek rossz napjaim”

- fogalmazott Georg Spöttle, biztonságpolitikai szakértő.

Teljes adás:

Hír TV

x
Rendkívüli hír