2020. szeptember 19.,
szombat, Vilhelmina napja

Főhős: Hogyan vált Trócsányi László professzor úr diplomatává

Hír TV

2020. július 6., hétfő 21:00

Kishalunk a konfrontatív stílusú Soproni Tamás, a VI. kerület momentumos polgármestere lesz, aki az Oktogon és a Kodály Körönd közötti szervizutakat lezárná az autós forgalom elől, és korzót alakítana ki. Műsorunk vendége pedig Trócsányi László professzor úr, volt belga és párizsi nagykövet, jogász, aki az igazságügyi tárcát is vitte.

Az 1986-os születésű Soproni Tamás mielőtt politikusnak állt nyelvész és fordító munkát végzett. A 2017-ben párttá alakult Momentum Mozgalom első alelnöke volt, illetve ő felelt a mozgalom aktivistáinak koordinációjáért is, többek közt a Nolimpia-kampány idején is. A 2018-as magyarországi országgyűlési választáson a párt országos listájának 3. helyén szerepelt. A választás után az elnökség többi tagjával együtt lemondott, mivel a pártnak nem sikerült az Országgyűlésbe jutnia. A 2019. október 13-án megtartott önkormányzati választáson győzött, ezzel maga mögé utasította Terézváros polgármesternőjét, a fideszes  Hassay Zsófiát , aki 2010 óta volt polgármester a kerületben.

Bocsánatot kért pártja korábbi szövetségi politikája miatt a Momentum egykori alelnöke, aki a 6. kerületben a baloldal közös polgármester-jelöltje lett. Soproni Tamás szerint 2018-ban több párt is hibát követett el.

„Szerintem az MSZP is sokszor lekezelően bánt a kisebb pártokkal, az LMP  folytatta az ilyen teljesen esztelen különálló politikáját és a momentum bizony a momentum is arrogáns volt nagyon sokszor és megmondom őszintén nem léptünk vissza például elég helyen.” 

- mondta Soproni Tamás.

Puzsér Róbert híradónknak arról beszélt: szerinte a Momentum ugyanazért csatlakozott a régi ellenzéki pártokhoz, amiért 1994-ben az SZDSZ vagy 2013- ban az Együtt és a Párbeszéd.

Miért a júdáspénzért, miért a pozíciókért, a polgármesteri helyekért, a

felügyelőbizottsági helyekért mi másért

- mondta Puzsér Róbert.

 

Főhősünk Trócsányi László professzor úr lesz, aki mesél gyerekkoráról, aztán arról, hogyan lett diplomata. Az is kiderül, miért fogadta el a felkérést az igazságügyi miniszteri posztra, és azt is megkérdezzük, hogy szereti -e a francia konyhát.

 

A teljes adás:

Hír TV