2021. július 24.,
szombat, Kinga, Kincső napja

Főhős: Gyárfás Tamás, a médiacézárból lett vádlott

Hír TV

2019. november 11., hétfő 20:55

A mai Főhős főszereplője volt sportújságíró, üzletember, médiacézár, az úszószövetség legfontosabb embere és újabban vádlott. Igen, jól sejtik, Gyárfás Tamásról van szó, akit azzal vádol az ügyészség, hogy felbujtóként részt vett Fenyő János volt médiavállalkozó kivégzésében.

Valahogy így történhetett a Fenyő gyilkosság 1998. február 11-én Budapesten a Margit utcában. Már akkor elterjedt az a pletyka, hogy az ügy hátterében Gyárfás Tamás és Fenyő János üzleti vitája lehet, ezért kellett a médiavállalkozónak meghalnia. Gyárfás ellen 2019 nyarán emeltek vádat.

Kér egy kávét? Csak egy mondat az elhíresült Mészöly Kálmánnal készített interjúból. 

Miután az első Orbán-kormány hatalomra került, a Nap TV-t száműzte a köztévé, de Gyárfásnak volt hova mennie. Először a TV3, majd miután az csődbe ment, az ATV fogadta be azonnal a műsort. Gyárfás szerint ebből is látszik, hogy amit csináltak, az jó volt, mert ha nem így lett volna, akkor nem kapkodtak volna utánuk.

Amikor a Nap TV-nek mennie kellett a köztévéből a tulajdonostársak olcsón eladták a részüket Gyárfásnak, mivel attól tartottak, hogy a kisebb csatornákon a műsor nem lesz nyereséges, aki így 100 százalékos tulajdonosa lett a cégnek, ugyanakkor a műsor mégis nyereséges maradt és 2002-ben, amikor visszajöttek a szocik, a Nap-kelte is visszakerült a köztelevízióba. 2006 után annyira balliberális lett a csatorna, hogy már a Fieszesek nem jártak be adásba.

Gyárfás és Fenyő annyira gyűlölték egymást, hogy Fenyő János külön stábot alkalmazott arra, hogy ellenségeiről lejárató cikkeket írjanak. Az újságíró csapat azt is kiderítette, hogy adócsalási ügybe keveredett Gyárfás Tamás, de ebből végül nem lett semmi.

Végül 13 évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a Patkány becenévre hallgató, szlovákiai bérgyilkos, Jozef Rohác képbe kerüljön mint gyanúsított. A Fenyő-gyilkosságról a budapesti éjszaka egykori császárának, Tasnádi Péternek is van egy története.

Gyárfás végül távozhatott, de csak óvadék ellenében. 200 millió forintot kellett kiperkálnia, amit azóta már vissza is kapott.

A Hír TV által megkérdezett baloldali politikusok nem mondták, hogy tartanának Gyárfás Tamás pártjukra nézve kellemetlen vallomásától. Kovács Lajos, nyugalmazott rendőr alezredes televíziónkban arra emlékeztetett, hogy az MSZP volt miniszterelnöke, Horn Gyula is ismerte az ügy érintettjeit. Személyesen járt közben azért, hogy Fenyő János, és a Nap-Keltét működtető cég egykori vezetője rendezze konfliktusát.

Az ítéletre még sokat kell várni. Addig is Gyárfástól ezzel a dallal búcsúzunk.

A teljes adás: 

Hír TV