2020. szeptember 28.,
hétfő, Vencel napja

Főhös: Az MSZP egyik kicsorbult kése a sok közül, Korózs Lajos

2020. június 15., hétfő 20:55

Mai kishalunk ki más lehetne, mint a szoci Korózs Lajos, aki hol nácizik, hol undorodik fideszes képviselőtársától, vagy éppen parlamenti forradalmának kiáltja ki magát. Most éppen álvideó botrányát próbálja magyarázni. Főhősünk pedig a kormánykoalíció legfiatalabb tagja, Nacsa Lőrinc, a KDNP frakció szóvivője lesz, aki arról is beszél, miért volt életében meghatározó pillanat 2006. ősze.

Tudták, hogy Korózs Lajos katolikus falusi értelmiségi családból származik? Határontúli kötődése is van, édesanyja horvátországi nemesi családmól származik, aki Újvidéken is élt. Nem mellékesen Mészáros Lázár, az első felelős magyar kormány hadügyminiszterének leszármazottja. Innen jutott el jó érzékkel az MSZMP-be, majd az MSZP-be.

Korózs Lajos kiszolgálta a Gyurcsány-és Bajnai kormányokat. 2010-ben ugyan bekerült az országgyűlésbe, azóta csak az Orbán-kormányt szidja, bojkottálta a jobboldali médiumokat és botrányhőssé vált. Hogy mitől vált ennyire dühössé, sosem fogjuk megtudni. Mint rendes szocialista, támogatta a Nyakó-féle éhségmenetet is. Nem telt el ki idő, már fenyegetőzött is, amikor a magánnyugdíjpénztárak megszüntetését tartotta fontosnak a kormány. Majd jött a legfrissebb. Az MSZP-s video, alhírek és rémhírterjesztés.

„Korózs Lajos nem a legélesebb kés az MSZP fiókjában. Ezzel persze sokat nem mondunk, mert az a fiók tele van kicsorbult kis bicskákkal. Ma már a baloldalon igazi, értelmes, nagyformátumú politikus nem nagyon találunk, hát Korózs sem az"

- mondta a MediaWorks Központi Szerkesztőségének főszerkesztője, Néző László.

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője arról is mesélt nekünk, hogy hiába egyházi iskolába járt, kamaszként hosszú hajjal nyomta a rockzenét. De élete legmeghatározóbb pillanatáról is faggattuk, valamint az éjszakai parlamenti ülésekről.

„A 2018-as választás után bejött egy olyan, az eddigieknél sokkal provokatívabb politikai hisztériakeltés és akciózás, amely nem volt korábban jellemző a Parlamentre. Mindig elhangoztak kemény szavak és ez talán rendjén is van úgy, mindig voltak személyes sértegetések, nekünk ezt munkaköri kötelességünk tűrni, de egy olyan politikai hisztériakeltés, olyan akciózás és provokáció költözött be az Országgyűlésbe általam csak anarchista pártoknak nevezett frakciókkal, amely korábban nem volt jellemző a Parlamentre és ennek eszköze az is, hogy semmilyen normális viszonyt az üléstermen kívül sem próbálnak meg a képviselők egymás között ápolni”

- fogalmazott a KDNP frakciószóvivője, Nacsa Lőrinc.

Teljes adás:

HírTV