2020. október 23.,
péntek, Gyöngyi napja

Főhős: Az ellenzék legszebb pillanatai

Hír TV

2019. július 8., hétfő 19:42

Többek között Horn Gyula beszéde, Medgyessy Péter nyelvtörője, Dj Fletó és a többi, mára már igazi klasszikusnak számító pillanat. A Páratlan gyűjtést Kacsoh Dániel, a Magyar Hírlap Lapszerkesztője és Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője kommentálja.

Medgyessy Péter volt szoci miniszterelnök a szavakba bonyolódott bele. Volt sok negatív húzása, de a legnagyobb bakit akkor követte el, amikor bemutatott az őt kritizáló tömegnek. - emlékezett vissza az eseményekre Apáti Bence műsorvezető.

Kacsoh Dániel, a Magyar Hírlap Lapszerkesztője a következőképpen reflektált:

Medgyessy Péter a magánszférából érkezett a politikába, 2002-ben a választási kampányba és nagyon sok megmozdulásán látszott, hogy még nem tud uralkodni magán. Sokszor úgy viselkedett, olyanokat csinált, például az ő ellene tiltakozókat egy ilyen vállalhatatlan kézmozdulattal degradálta. Ami elfogadhatatlan egy politikus részéről. Ráadásul ez azért volt duplán kínos, hiszen a szocialista párt és az SZDSZ azzal kampányolt az Orbán-kormány ellen, hogy ők egy toleráns, az összefogást, a nemzeti kiegyezést hangsúlyozó pártszövetség. Ezek után kiderült, hogy Medgyessy Péter sokkal rosszabbat gondol az ellene tiltakozókról, mint amit ők próbáltak sugallni Orbán Viktorról, a Fideszről és az ő ellenük tiltakozókról.

Mesterházy Attila történeteit se szabad elfeledni. Salgótarjánban rap és „Bikicsunáj” volt a kampánynyitón. Nagy ötlet, volt, köszönjük Ati! Legalább annyira, mint a köteles bekiabálás. – idézte fel ezt a klasszikus megmozdulásokat Apáti Bence.

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője a következő képen kommentálta a látottakat:

Ezeknek a politikusoknak fel kell készülnie arra, hogy a reflektorfény, a nyilvánosság olyan hatással van rájuk, hogy egy másodpercnyi baki, meg nem gondolt odaszólás tönkreteheti az ő karrierjüket. Mesterházy Attila esetében is ez volt látható, beleélte magát a kampány hevében, a nagy gyűlésen úgy érezte, hogy egy sikeres kampányon van túl. Azonban abban a másodpercben nem megfelelően reagált egy ilyen bekiabálásra és innentől kezdve a politikai ellenfelei ezt ki tudták használni.

 

Hír TV