2020. szeptember 22.,
kedd, Móric napja

Főhős: A „mindenhez is értő” Arató Gergely

Hír TV

2020. június 1., hétfő 20:55

A Hír TV sztármagazinjának mai kishala volt már fiatal baloldali, MSZP-s országgyűlési képviselő, oktatási államtitkár, aki újabban az egészségügyhöz is nagyon ért DK-s képviselőként. Ő Arató Gergely, akit még a Zuschlag-ügyben is meghallgattak. Főhősünk pedig Hidvéghi Balázs európai parlamenti képviselő lesz, akivel felidézzük azt is, hogyan próbálták kihozni a sodrából az ellenzéki újságírók.

 

Arató, mint minden rendes szocialista Arató is a párt ifjúsági szervezetében kezdte pályafutását, bár maradandó nyomot nem politikusi ténykedésével, hanem inkább néhány botránnyal hagyott bennünk. Az, hogy mindig Gyurcsány embere volt, kár lenne tagadni. Miután Medgyessy Péter miniszterelnököt eltávolították a hatalomból 2004-ben, Arató Gergely pártfogója, Gyurcsány Ferenc lett a miniszterelnök. Kormányába természetesen beválasztotta Aratót is.

Pedagógus elbocsátások, diáktüntetések, tandíjtárgyalások, Aratót mindenbe bevonták. Balhés időszak volt, és még a Zuschlag-ügy is ott volt, amelyben az államtitkárt is meghallgatták. Aratónak végül nem lett baja, viszont főhetett a feje pártfogoltja, Borovszky Tímea miatt.

Borovszky, bár megjárta a bíróságot többször, megúszta, de akkor már új szelek fújtak. Arató Gyurcsányhoz igazolt a DK-ba és visszatérhetett a Parlamentbe. Azóta tudjuk, nemcsak az oktatáshoz, hanem az egészségügyhöz is nagyon ért, pláne koronavírus idején.

Főhősünk Hidvéghi Balázs, aki sokat foglalkozott a külpolitikával, beszél családi indíttatásáról, de azt sem hagyjuk ki, hogy kommunikációs igazgatóként milyen ostoba kérdéseket kapott.

Teljes adás:

Hír TV