2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:10

Főhős

Főhős: "Botka László Szeged Karácsony Gergelye"

Botka László Tiszaföldváron született 1973. február végén. Jogász, politikus, aki 1994–1998 valamint 2002–2014 között a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője volt, majd az MSZP választmányi elnökévé is megválasztották. 2002 óta Szeged polgármestere. A 2017-es befolyás-barométere szerint ő Magyarország 46. legbefolyásosabb személye volt.

  • Főhős:

Mai főhősünket pártja, az MSZP utolsó reménységének tartották. Féltve őrizték vidéken egy savanyúuborkás üvegben, hogy egyszer majd beérik. És amikor a szociknál már nem maradt olyan politikus, akiktől a választók ne kaptak volna sírógörcsöt, elővették a kis kedvencet.

- vezette fel a Hír TV Főhős című műsorát Apáti Bence.

"Botka László ugye eltűnt az országos politikából és a közéletből ezért azon gondolkodom hogy kivel lehetne összehasonlítani és Karácsony Gergely jutott eszembe. Botka László Szeged Karácsony Gergelye, aki az örök élet az országos politikában és az is maradt. Ugye karácsony Gergelyre is csak így tudunk emlékezni. Mindig elindult különböző versenyeken aztán egyiket sem tudta megnyerni. Botka László pedig a helyi homokozón kívül nem talál másik játszóteret magának. Ha annak idején megpróbálta, hogy egy másik, nagyobb homokozóban próbáljon szerencsét magának, akkor csúnyán belebukott."

- folytatta az eddig elhangzottak kiegészítését Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója.

2017-ben az MSZP miniszterelnök-jelöltjének választották. 2017. október 2-án visszalépett a miniszterelnök-jelöltségtől, mivel véleménye szerint pártját kívülről és belülről fúró erők miatt nem sikerült elérni célját, hogy minden demokratikus ellenzéki erőt egy oldalra állítson.

Szegeden voltak csoda dolgok Botka regnálása alatt, ide tartozik a garázs-botrány is. Aranyáron, arabonként több mint 8 millió forintért, 450 ezer forintos négyzetméter áron vásárolt meg önkormányzati föld-területen lévő garázsokat Szeged szocialista városvezetése. Botka László polgármester és Ujhelyi István a 2006-os kampányban ígért új uszodát a szegedieknek. 1 évvel később az MSZP-s polgármester már arról beszélt, hogy nincs rá állami forrás, így a beruházás ebben a ciklusban nem valósul meg. Ennek ellenére a város nagyarányú ingatlan-felvásárlásba kezdett, ennek keretében vásárolta meg az uszoda tervezett helyén lévő garázsokat is, összesen 150 millió forintért. Ez az összeg egyébként az összes szegedi sportklub több, mint féléves működését fedezte volna 2009-ben.

Megválasztása esetén megélhetési minimumot akart bevezetni, béremelést ígért, stadionok helyett kórházakat és iskolákat akart fejleszteni, atomenergia helyett a megújuló energiaforrásokat támogatta volna és mint fogalmazott, visszaadná a 13. havi nyugdíjat. Választási szlogenét pedig többször is elismételte.

"Elég volt a Orbánból, elég volt a fideszes rémuralomból, elég volt a szolgaságból, elég volt az arrogáns miniszterekből, elég volt a milliárdos gázszerelőkből, elég volt a gyűlöletkeltésből, elég volt az emberek egymás ellen hergeléséből."

- hangzott el Botka László, MSZP-s miniszterelnök-jelölt szájából.

Botka László akkor bejelentette: Brüsszelbe utazik hogy világossá tegye, a magyarok az Európai Unió tagjai akarnak maradni, a Fidesz pedig nem a magyarok érdekeit képviseli.

"Hiába, Botka haveri köréről csak annyit, hogy madarat tolláról….a többit tudják. De az is elég beszédes, hogy Czeglédi Csaba mellett egy emberként állt ki az egész MSZP."

- vitte tovább a gondolatmenetet a műsorvezető.

Mint ahogy korábban megemlítettük, Botka , mivel nem tudott egyezkedni a pártokkal,nyilván unalmában , kitalálta a Fizessenek a gazdagok! szlogent. Ezzel is nagyot bukott, amikor kiderült, hogy imádja a luxus  utakat, járt a Maldív-szigeteken, Zanzibáron és még ki tudja hány egzotikus helyen megfordult. A kérdés, persze az, hogy miből? Nem csak ezt titkolta a szegedi városvezető, hiányos vagyonnyilatkozatot adott le, amiben nem tüntette fel sem a milliós Rolex óráját, sem a 25 milliós luxusautóját. Ezeket azzal magyarázta, hogy az órát a feleségétől kapta, és az autó is a házastársáé. De az is kiderült, hogy van egy halastava és egy tóparti telke is, amiket szintén elfelejtett bevallani.

Rolex Laci - ahogy Szegeden emlegetik - órája lejárt. Botka, akit a háta mögött csak „Kisbotnak” hívnak az MSZP-ben, több politológus és politikus társa szerint megkésett a dologgal, amikor bejelentette, hogy visszalép a szocialisták miniszterelnök-jelöltségétől, pedig csak kilenc hónapig szenvedett tőle a párt.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Főhős: Láng Zsolt, a veterán fideszes

Főhős: Láng Zsolt, a veterán fideszes

Mai adásunkban felidéztünk néhány korábban kiszivárgott hangfelvételt. És velünk volt Láng Zsolt a Fidesz fővárosi frakcióvezetője, akivel gyermekkori élményeiről is beszéltünk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!