2020. szeptember 28.,
hétfő, Vencel napja

Főhős: Dömötör Csaba, aki már fiatalon tudta, hogy a polgári Magyarországot szeretné szolgálni

Hír TV

2020. június 22., hétfő 20:44

Online tisztújítás volt a Momentumban, ahol Fegyőrt 90 százalékkal választották elnökké. A Főhősben felidézzük, hogy jutott el a törpepárt Brüsszelig. Itt lesz velünk Dömötör Csaba parlamenti államtitkár is, aki már 2000-ben, középiskolásként eldöntötte, hogy a Fidesz-kormányt és a polgári Magyarországot szeretné szolgálni.

 

A pártocska első nagy húzása volt, amikor meghekkelték a budapesti olimpia lehetőségét. Azt hozzátesszük, hogy az aláírások inkább a kormány ellen gyűltek, nem pedig az olimpia miatt.

2017. május 18-án az Origo.hu cikket közölt, melyben azt állították, hogy a Momentum tagjai egyrészt Soros Györgyhöz köthetők, másrészt pedig milliós fizetéseket vettek fel hallgatói önkormányzati képviselőként. A bosszú nem maradt el: Fegyőr rárontott Kovács Andrásra, az Origó újságírójára.

Azt nem tudni, ezt az eljárást hol és ki tanította Fekete-Győr Andrásnak, de a HírTV stábjával sem volt kedvesebb. A téma a Pride lett volna.

Fegyőrék remekül meglovagoltak minden ellenzéki tüntetést. Rácsatlakoztak a CEU-s demonstrálókra is.

Alig telt el néhány hét, az ellenzék által rabszolgatörvénynek nevezett, egyébként a túlórát szabályzó törvényjavaslat miatt, az ellenzék megostromolta az MTVA-t és utcára csábított néhány ezer embert.

Fegyőr gondolatai később nem a tüntetésen járhattak. Ugyanis kiderült, rosszul bántak az ÁSZ szerint az állami vagyonnal, amit kampányra kaptak. Ebben a lelkiállapotban készült az EP választásra Fegyőr és csapata. 

Az EP-választás éjszakáján nagy volt az öröm Momentuméknál. Fekete-Győr már-már miniszterelnökig magasságban érezte magát, amikor bejelentette, hogy Donáth Anna és Cseh Katalin kijutott Brüsszelbe.

Tisztújítását is megtartotta a Momentum. Igaz, a sajtót nem hívták meg, online szavaztak a küldöttek. FEGYŐR szárnyalt. Új elnökséget választottak, köztük sok olyan arcot, akiket eddig még nem ismerhettünk. Vagyis egyet igen, Körömi Attilát, aki több pártot is megjárt már.

Főhősünk a mai adásban Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, aki már gimnazistaként tudta, hogy a Fidesz-kormányban szeretne dolgozni és tenni az országért. De azt megkérdeztük tőle, mi a hobbija és mit gondol a parlamenti vitákról.

Teljes adás:

Hír TV