2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Csernobil öröksége: a Zóna

Következik:

Híradó 12:00

Európai híradó

Európai híradó: „Brüsszel a korrupció fővárosa”

Véget kell vetni annak, hogy a magukat civil szervezeteknek kikiáltó politikai aktivisták magukhoz ragadják az Európai Uniós döntések jogát - mondta Deutsch Tamás az Európai Híradónak. A Fidesz EP-képviselője kiemelte, az ügy egyik baloldali kulcsszereplője nem csak anyagi előnyhöz jutott az NGO-k segítségével, hanem ezen szervezetek még anyagi támogatást is kaptak Brüsszeltől.

  • Európai híradó: „Brüsszel a korrupció fővárosa”

A fideszes EP-képviselő rámutatott, Antonio Panzeri, a brüsszeli korrupciós botrány olasz szocialista kulcsszereplője nem egyszerűen csak anyagi előnyhöz jutott az NGO-k segítségével, hanem az Európai Bizottságtól ezen szervezetek még támogatást is kaptak. Mint fogalmazott, ezekről az NGO-król kiderült, hogy a lehető legdurvább korrupciós ügyekben érintettek.

A von der Leyen-bizottság belső vizsgálatot tartott a Henrik Hololei-ügy miatt. Eszerint az európai bizottság közlekedési főigazgatója saját magának adott engedélyt arra, hogy luxusutazást fogadjon el unión kívüli partnertől Katarba. A bizottság szigorítaná a kiküldetések szabályait. A fideszes európai parlamenti képviselő azonban rámutatott,

a bejelentett korrupcióellenes lépések keveset érnek.

Ehelyett először is arra lenne szükség, hogy feltárják a brüsszeli korrupciós gépezet legapróbb részleteit is.

A Fidesz európai parlamenti delegációvezetője szerint arra van szükség, hogy az NGO-k a lehető legszigorúbb átláthatóság és ellenőrizhetőség mellett működjenek. Mivel a politikai szervezetekéhez hasonló a tevékenységük, ezért rájuk a politikai pártokra és gazdálkodásukra vonatkozó szigorú szabályokat kellene alkalmazni.

További témáink: 

  • Az Unió elkötelezett a további fegyverszállítások mellett - interjú Gál Kinga EP-képviselővel. 
  • Már Berlin és Róma is változtatna az autóipari korlátozásokon - interjú Tóth Edina EP-képviselővel. 

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Az EU elfogadta az orosz energiaszektort is célzó 14. szankciós csomagot

Az EU elfogadta az orosz energiaszektort is célzó 14. szankciós csomagot

Az Európai Unió Külügyek Tanácsa az Ukrajna ellen folytatódó háborúra tekintettel elfogadta tizennegyedik szankciós csomagját, amely egyebek mellet az orosz pénzügyi és energiaszektorban, valamint a kereskedelem területén tevékenykedő orosz vállalatokat sújtja, és fellép a korlátozó intézkedések kijátszásával szemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!