2023. 03. 23. Csütörtök Emőke napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:10

Európai híradó

Európai híradó: „Brüsszel a korrupció fővárosa”

Véget kell vetni annak, hogy a magukat civil szervezeteknek kikiáltó politikai aktivisták magukhoz ragadják az Európai Uniós döntések jogát - mondta Deutsch Tamás az Európai Híradónak. A Fidesz EP-képviselője kiemelte, az ügy egyik baloldali kulcsszereplője nem csak anyagi előnyhöz jutott az NGO-k segítségével, hanem ezen szervezetek még anyagi támogatást is kaptak Brüsszeltől.

  • Európai híradó: „Brüsszel a korrupció fővárosa”

A fideszes EP-képviselő rámutatott, Antonio Panzeri, a brüsszeli korrupciós botrány olasz szocialista kulcsszereplője nem egyszerűen csak anyagi előnyhöz jutott az NGO-k segítségével, hanem az Európai Bizottságtól ezen szervezetek még támogatást is kaptak. Mint fogalmazott, ezekről az NGO-król kiderült, hogy a lehető legdurvább korrupciós ügyekben érintettek.

A von der Leyen-bizottság belső vizsgálatot tartott a Henrik Hololei-ügy miatt. Eszerint az európai bizottság közlekedési főigazgatója saját magának adott engedélyt arra, hogy luxusutazást fogadjon el unión kívüli partnertől Katarba. A bizottság szigorítaná a kiküldetések szabályait. A fideszes európai parlamenti képviselő azonban rámutatott,

a bejelentett korrupcióellenes lépések keveset érnek.

Ehelyett először is arra lenne szükség, hogy feltárják a brüsszeli korrupciós gépezet legapróbb részleteit is.

A Fidesz európai parlamenti delegációvezetője szerint arra van szükség, hogy az NGO-k a lehető legszigorúbb átláthatóság és ellenőrizhetőség mellett működjenek. Mivel a politikai szervezetekéhez hasonló a tevékenységük, ezért rájuk a politikai pártokra és gazdálkodásukra vonatkozó szigorú szabályokat kellene alkalmazni.

További témáink: 

  • Az Unió elkötelezett a további fegyverszállítások mellett - interjú Gál Kinga EP-képviselővel. 
  • Már Berlin és Róma is változtatna az autóipari korlátozásokon - interjú Tóth Edina EP-képviselővel. 

Teljes adás: 

 

További epizódok

Európai híradó: Fizetnének azoknak a magyaroknak, akik ukrán iskolába adják gyereküket

Európai híradó: Fizetnének azoknak a magyaroknak, akik ukrán iskolába adják gyereküket

Zöldhegyi Katalin Bocskor Andreát, a Fidesz európai parlamenti képviselőjét kérdezte az Európai híradó legújabb adásában. 2023. március 12.
Európai híradó: Egy újabb EP-képviselő és egy szakszervezeti vezető keveredett a korrupciós botrányba

Európai híradó: Egy újabb EP-képviselő és egy szakszervezeti vezető keveredett a korrupciós botrányba

Zöldhegyi Katalin Hidvéghi Balázst, a Fidesz európai parlamenti képviselőjét kérdezte az Európai híradó legújabb adásában. 2023. március 05.
Európai híradó: Uniós energiatámogatás a Nyugat-Balkánnak

Európai híradó: Uniós energiatámogatás a Nyugat-Balkánnak

Készül a 10. szankciós csomag, a bizottság próbálta a háború egy éves évfordulója előtt kicsikarni a megegyezést, végül nem sikerült. Brüsszel LNG terminált épít. Ezekről is szó volt az Európai híradó legújabb adásában. 2023. február 26.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!