2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Csörte

Csörte: Ez a verseny az ellenzékre tartozik

Maffia államot épít és gúnyt űz az európai értékekből Orbán Viktor, ezt írta blogján Soros György. Az amerikai üzletember szerint újra kell gondolni a csúcsjelölti rendszert is. Itthon is zajlanak az események. Schmuck Andor és Kálmán Olga is jelentkezett a főpolgármester-jelölti castingra. Utóbbi jelölése viszont ismét felszította a tüzet az MSZP és a DK között. Árulásról, hátba szúrásról beszélnek az egyik oldalon a másik oldalon pedig logikus lépésről. A Hír TV Csörte című műsorában Závecz Tibor, G. Fodor Gábor, Horn Gábor és Gajdics Ottó voltak M. Dobos Marianne vendégei.

  • Csörte: Ez a verseny az ellenzékre tartozik

Horn Gábor, a Republikon Alapítvány elnöke reagált Kocsis Máté Bayer Showban elmondott gondolataira, miszerint a Momentum a korábbi SZDSZ, az MSZP-t pedig DK-nak hívják. A vasárnapi műsorban elmondta, jól látszik és ez számukra mindig világos volt, hogy Gyurcsány Ferenc vezeti az ellenzéket. Az Alapítvány elnöke kiemelte, ez még nem dőlt el. Hozzátette, Dobrev Klára egy ügyes taktikai húzás volt, hiszen a jó a Gyurcsányistáknak, valamint egy erős európai női arc.

„Azonban igaz, hogy ennek az eredménynek a hátán el akarja dönteni Gyurcsány is meg a Momentum is bizonyos értelemben ezt a helyzetet véglegesen. Ez nem biztos, hogy sikerül nekik” – mondta Horn Gábor.

A Závecz Research alapító-ügyvezetője, Závecz Tibor azt mondta, szerinte várható volt, hogy a két nyertes párt valamiféle olyan húzást visz be a politikába, ami szokatlan lesz. Hozzátette a Momentum tovább élésének egyik fontos állomása lehet az előválasztás és a főpolgármester jelöltnek a színre lépése.

„Nekem az volt a furcsa inkább, hogy egy hétig Gyurcsány Ferenc megnyilvánulásai inkább mértéktartóak voltak. Még a választás másnapján is azt mondta, hogy nincs ok arra, hogy Karácsony Gergelyt ne támogassák.”

Kifejtette, a párt részéről logikus lépés volt, de kérdéses, hogy a politikában az adott szó és a megegyezések hogyan viszonyulnak egymáshoz.

A Századvég Alapítvány elnöke, G. Fodor Gábor úgy gondolja, az ellenzék által játszott verseny nem a közönségnek van, hanem az ellenzéki szerepeket szeretnék eldönteni. A Momentum nem főpolgármester-választást szeretne nyerni, hanem építkeznek.

Závecz Tibor elmondta, Kálmán Olgának sokkal többet kéne mondania ahhoz, hogy választópolgárokat tudjon maga mellé állítani.

„Akkor nyerhet az ellenzék Budapesten ősszel, hogyha annak nagy politikai tétje van. Ha az a tét, hogy ki lesz a főpolgármester, azt biztos, hogy a Tarlós nyeri” - mondta Horn Gábor.  

G. Fodor Gábor abban egyetértett Horn Gábor kijelentésével, hogy a választók jobban díjaznak egy olyan embert, akinek van köze a politikához, mintsem egy újságírót vagy egy humoristát. Hozzátette, azt látja, hogy a tét nem 2019 vagy a főpolgármesteri cím megszerzése, hanem egy nagyobb verseny megnyerése.

„Tulajdonképpen ellenzéki, nem is háziverseny folyik, hanem egy hosszú kések éjszakája. Azok a szereplők, akik most részt vesznek benne, több-kevesebb önbizalommal, nem is tudják, hogy mihez asszisztálnak „– mondta G. Fodor Gábor.

Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabadföld főszerkesztője szerint, jogos lehet a kormányoldaliak félelme, abból a szempontból, hogy Gyurcsány Ferenc taktikázása a minden moralitást nélkülöző, pusztán a politikai pragmatizmust figyelembe vevő izgése-mozgása előbb utóbb a DK-t felfújhatja akkorára, hogy számolni kell vele, mint váltópárt.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!