2021. június 13.,
vasárnap, Antal, Anett napja

Csörte: Az összellenzék, mint riasztó alternativa

2021. május 5., szerda 21:50

Dobrev Klára lett a DK hivatalos miniszterelnök-jelöltje. Úgy tűnik, a hétvégén a kormányfő aspiránsok száma tovább bővülhet Karácsony Gergellyel. Ki lesz a végleges befutó? A többiek valóban nem indulnak ellene 2022-ben? Megvan a 4 millió beoltott, Orbán Viktor az 5 milliót tűzte ki következő célul.

Fodor Gábor, a Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet alapítója, Gerő András, a Habsburg Történeti Intézet igazgatója, Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója és Gajdics Ottó újságíró voltak M. Dobos Marianne műsorvezető vendégei.

Csörte című műsorunk elején az itthon elért 4 millió beoltottról és a célul kitűzött 5 millióról is szó esett. Az adás második felében a DK és Dobrev Klára beszéde adta a fő témát.

„Áll, a zabrált villája kertjében a medence előtt, amit a rezsicsökkentésből fűt, majd azt mondja, hogy hát ez mégis csak ciki, hogy ilyen van és elfelejt arról beszélni, hogy az az Európai Egyesült Államok, amiért ő kardoskodik az itt Magyarországon olyan rezsidíj emelkedéssel, olyan adóemeléssel és olyan elképesztő árakkal járna, amiről ő nem beszél.”

- mondta Gajdics Ottó újságíró, Dobrev Klára hétvégi beszéde kapcsán.

„Dobrev Klárát én egyébként az eddigi jelöltek közül is a tekintetben kiemelkedőnek tartom, hogy szerintem ő egy intelligens, kulturált, művelt ember. Nyelveket beszélő, világot látott, stb., tehát egy ilyen tekintetben kiemelkedő emberről van szó, vannak neki viszont súlyos hátrányai. (…) A férje árnyéka rávetül, tehát nem lehet függetleníteni Gyurcsány Ferenctől. (…)”

- tette hozzá Fodor Gábor.

„Ez az egy órás beszéd rengeteg információt tartalmazott. Az én személyes kedvencem az volt, hogy a politikából nem lehet meggazdagodni. Mondta ezt Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége.”

- jegyezte meg ironizálva Mráz Ágoston Sámuel.

„Még sokáig szeretnék élni és nem szeretnék úgy meghalni, hogy mindig Orbán Viktor a miniszterelnök. Ez az egyik igazság, ugyanakkor meg látom ezt a kínálatot, beleértve az általam egyébként személyileg nagyra becsült Dobrev Klárát is és egyszerűen elriaszt, hogy mi az alternatíva.”

- hangsúlyozta a műsor végén Gerő András történész.

Teljes adás:

HírTV