2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Credo

Terc: Tudományosan is bizonyított az ima ereje a gyógyulásban

Miközben a lányok jobban teljesítenek az iskolában, mint a fiúk, s többen vannak az egyetemen is, a fizetésük sem kevesebb a férfiakénál és szabadon választhatnak karrier és anyaság között, esetleg egyszerre a kettőt, aközben a kortárs feminizmus továbbra is a nők elnyomásáról és hátrányairól beszél, mintha mi sem történt volna – írja Joanna Williams.

  • Terc: Tudományosan is bizonyított az ima ereje a gyógyulásban

A feminista professzor állítja: a nőjogi mozgalmak mára elszakadtak a hétköznapi nők problémájától, sőt nem bíznak a nőkben. Mi volt eredendően és mi lett mára a feminizmus? Mit tükröz, mit céloz aktivizmusuk miről árulkodnak propaganda anyagaik és nyilvános ténykedésük? Hogyan nőttek ki a nemek közötti egyenjogúságért folytatott küzdelmekből a gender szakok? És főként hogyan hat mindez a XXI. század fiatal nő generációira? A Hír TV Terc című műsorának kezdő vezérgondolatai a nők versus feminizmus összefüggéseit tárták fel.

Fodor-Horváth Zsófia pszichológus a modern kori feminizmusról kifejtette:

„Én nem gondolom azt sem, hogy ez kifejezetten a nőkről szólna. Teljesen átitatódott a gendrer- studiesszal, ami egyébként egy teljes politikai mozgalomnak is mondható most már. Azt gondolom, hogy teljes mértékben kihasználják a nőket, mert azt a látszatot keltik, hogy róluk szól és értük van, miközben meg valami egészen más, és nagyon veszélyes irányba viszik el az egészet”.

 Kóczián Mária mentálhigiénés szakember a feminizmus híveiről a következőt nyilatkozta:

„Nagyon nehezen találják a helyüket az életben a feministák és a nők is, akik a feministák köreihez tartoznak”.

A Terc hírei között szerepelt, hogy ötvenezren tüntettek az életért Szlovákiában. A szlovák abortuszszabályozás a magyarországihoz hasonlóan várandósság 12. hetéig megengedi az abortuszt. A konzervatív és jobboldali pártok azt szeretnék, ha az abortusz tilos lenne, továbbá más egyebek mellett arról is szólt egy bejátszás, hogy idén októberben is böjtre hívja olvasóit a 777 blog.

Az adás folytatásában arról szólt a műsor, vajon szemmel látható-e, tapasztalható-e, megfogható-e az ima ereje? Erről beszélgetett Földi-Kovács Andrea műsorvezető a Bangladesből nemrégiben újból hazatért Csókay Andrással és Martí Zoltánnal.

A bangladesi ikrek szétválasztásáról a főorvos elmondta, hogy minden rendben zajlott.

"Az egyik gyermek nagyon jól van, fut, szalad. Énekli a Tavaszi szél vizet áraszt..., mert tizenkét magyar népdalt is megtanultak itt. A másik kislány most már valóban talán mondhatjuk azt, hogy lábadozik. Vagyis tényleg túl van a közvetlen életveszélyen"

– húzta alá az idegsebész. 

Az orvosi csapat mellett világszerte imádkoztak a műtét sikeréért és az ikrek mihamarabbi felépüléséért.

„Az imának az egyik ereje, nagyon fontos, hogy közösséget kovácsol. Aki imádkozik, az is kap. Ez nem egy egyoldalú kommunikáció”

– fogalmazott Martí Zoltán, a 777.hu főszerkesztője.

 Csókay András idegsebész az adásban elmondta:

„Azon beteg csoportokért – attól függetlenül, hogy tud-e róla, vagy nem – akikért imádkoznak, jobbak a gyógyulási eredmények” – majd hozzátette: „Tudományosan is bizonyított az ima ereje a gyógyulásban.”

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer Zsolt: Ide hallgass, te Magyar Péter!

Bayer Zsolt: Ide hallgass, te Magyar Péter!

Jól ismerem Kocsis Mátét, mert a barátom. Rühelli a pezsgőt, mert rongyrázásnak tartja és soha nem láttuk munkaidőben bármilyen alkoholt inni – írja Facebook-bejegyzésében a publicista.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!