2023. 01. 30. Hétfő Martina, Gerda napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Credo

Terc: Ez már nem az elfogadásról, hanem az ünneplésről szól

Végéhez közeledik a Budapest Pride hónap, ami már 24. alkalommal a büszkeségnapi felvonulással zárul. Míg korábban a megkülönböztetés ellen léptek fel a homoszexuálisok, később már ugyanazokat a jogokat követelték maguknak, mint a heteroszexuálisok. Például, hogy házasodhassanak és gyermekeket fogadhassanak örökbe. Mára azonban a homoszexuális lobbi sok országban már ott tart, hogy ők lépnek fel kirekesztően azokkal szemben, akik a hagyományos férfi-nő kapcsolatban gondolkodnak és élnek.

  • Terc: Ez már nem az elfogadásról, hanem az ünneplésről szól

 „Meleglobbi nem létezik, homoszexuális lobbi az létezik.” – hívta fel a figyelmet az Alapjogokért Központ igazgatója a két szó közötti különbségre. Azt mondta, a homoszexuális társadalom egyfajta érzékenyítő céllal, hogy közelebb tudják hozni a kérdéskört az emberekhez átnevezte a fogalmat.

 Szilvai Gergely szerint, a homofóbók megmagyarázhatatlan ellenérzést éreznek homoszexuális embertársaik iránt. Azt mondta ő nem tartja magát homofóbnak, de nem ért egyet ezeknek az embereknek a házasságával.

„A homofóbia fogalmát mindig úgy gyúrják, hogy mindenki beleférjen, akikkel ők nem szeretnének egyetérteni.” – mondta a mandiner főmunkatársa.

Szánthó Miklós szerint nem csupán politikai folyamatokat, formális döntéshozatali eljárásokat valahogyan kívülről befolyásolná a közösség, hiszen ez lenne közfelfogás szerint a lobbi jelentése. Az Alapjogokért Központ igazgatója ezzel szemben azt gondolja, hogy a melegtársadalom érzékenyít, ami sokkalta szélesebb értelmet fog át, hiszen ez arról szól, hogy magát a nyelvet, a közízlést, a társadalmi morált, a társadalmi érzésvilágot befolyásolják egyrészről politikai eszközökkel, másrészről pedig politikán kívüli folyamatokkal.

„New York-ban ez az érzékenyítés olyan szintet ért el, hogy ha az utcán megy az ember nem tudja kikerülni. Az összes boltnak a kirakata, a különböző áruházaknak az osztályain kialakítottak külön homoszexuális LMBTQ+ részlegeket. De egy sajtboltba ha bemegy az ember, ott is ki van írva, hogy ők ünneplik a Pride-ot.”

Szánthó Miklós hozzátette, ez már nem az elfogadásról, hanem az ünneplésről szól.

Az AIDS elnevezése is az átnevező programhoz kötődik, hiszen eredetileg az immunhiányos betegséget a homoszexuálisokra jellemző betegségként aposztrofálták, majd a homoszexuális lobbi elérte, hogy legyen szerzett immunhiányos betegség és hitessék el az emberekkel, hogy a heteroszexuális életformát élőkre ugyanolyan veszélyes. (GRID = Gay-Related Immune Deficiency, azaz a meleget érintő immunhiány, melyet AIDS-re neveztek át)

„Valójában arról van szó, hogy egy abnormális vágyból, hajlamból megpróbálnak normalitást kreálni egy kivétel szabályt megpróbálnak főszabállyá tenni.”-  mondta Szánthó Miklós.

HírTV

További epizódok

Credo: Jó pár multi cégnél elveszti állását az, aki felvállalja konzervatív álláspontját

Credo: Jó pár multi cégnél elveszti állását az, aki felvállalja konzervatív álláspontját

A Credo búcsúzik. Az utolsó adást ma láthatták a nézők a Hír TV műsorán. 2021. július 02.
Credo: Ideológiai értelemben Európa nyugati részén óriási a káosz

Credo: Ideológiai értelemben Európa nyugati részén óriási a káosz

Ennek az ideológiai nyomásnak, mely a nyugat felől érkezik most két állam áll útjába: Magyarország és Lengyelország - mondta Kovács Ákos a Hír Tv stúdiójában. 2021. június 25.
Credo: A demográfiai válságnak a párkapcsolati válság az alapvető oka

Credo: A demográfiai válságnak a párkapcsolati válság az alapvető oka

A kormány múlt héten beterjesztett törvénytervezete gátat szabna annak, hogy a kiskorúaknak LMBTQ témájú szexuális felvilágosítást, érzékenyítést tartsanak. Erről is szó volt a Credoban. 2021. június 18.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!