2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Credo

Terc: Egyes kampányok szerint az ember neme megválasztható

Az Egyesült Nemzetek Szervezetét és egyes kormányokat is felelősségre vonná az átfogó szexuális nevelés program terjesztéséért egy amerikai családvédő szervezet. Sharon Slater a Family Watch International elnöke kiemelte: Magyarország olyan helyzetben van, hogy akár az egész világon segíthet, ha ellenszavazatával meg tudja akadályozni, hogy olyan dokumentumok kerüljenek ki az ENSZ alapokmányaiként, amelyek a családok és a gyermekek védelme helyett az átfogó szexuális nevelés programot propagálják.

  • Terc: Egyes kampányok szerint az ember neme megválasztható

A gender ideológia szellemiségének terjedésével párhuzamosan, számos globális érvényű kezdeményezés keretén belül az emberi életet és a családokat is támadások érik, és több, a gyermekekre nézve veszélyes oktatási és felvilágosító gyakorlat is terjed. A Terc első vendége és a szervezet, amelyet képvisel a Háború a gyermekek ellen című filmjükkel arra hívták fel a figyelmet, hogy az Egészségügyi Világszervezet azaz a WHO és az UNESCO olyan szexuális nevelési programmal álltak elő, ami finoman szólva is megkérdőjelezhető egy Kelet-európai szülő szemével. Kinek áll mindez érdekében és mit tehetnek a családok és a családvédő civilszervezetek? Erről beszélgetett Földi-Kovács Andrea elsőként a Terc című műsorban Sharon Slaterrel, a Family Watch International nevű nemzetközi családszervezet vezetőjével.

A műsorban szó volt arról is, hogy a keresztény szabadság érvényre juttatásaként aposztrofálta a magyar miniszterelnök azt a nemzedéki küldetést, amely a liberális korszellemmel és a liberális internacionalizmussal szemben felveheti a küzdelmet és megnyerheti a harcot a hagyományos értékek védelmében.

"Az illiberális politikának az értelme, az nem más, mint a keresztény szabadság, Christian liberty. A keresztény szabadság és a keresztény szabadság megvédése. Az illiberális, keresztény szabadságért dolgozó politika arra törekszik, hogy megőrizzen mindent, amit a liberálisok elhanyagolnak, elfelejtenek és megvetnek. Az a kérdés van még zárásként előttünk, hogy szorul-e védelemre a keresztény kultúra és a keresztény szabadság? A válaszom az, hogy ma két támadás is van a keresztény szabadsággal szemben. Az első belülről jön, és a liberálisok felől érkezik: feladni Európa keresztény kultúráját. És van egy támadás kívülről, ez a migrációban testesül meg, aminek, ha nem is célja, de következménye, hogy megsemmisíti azt az Európát, amit mi Európaként ismertünk."

De vajon mit takar a keresztény szabadság fogalma és mi lehet a világnézeti küzdelem kimenetele? A témáról Békés Mártonnal a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatójával, és Törcsi Péterrel az Alapjogokért Központ kutatási igazgatójával beszélgetett a műsorvezető.

A teljes műsort itt tekinthetik meg:

Hír TV 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Orbán Viktor pénteken Berlinben adott interjút a Kossuth Rádiónak. Ebben többek között Manfred Weberről néppárti vezetőről mondott meghatározásokat. Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei – Ferencz Orsolya miniszteri biztos, Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese és Rákay Philip kreatív producer – kiderül a ma esti adásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!