2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Credo

Terc: „Az élethez való jog az alapja minden egyéb emberi jognak”

Amy Sinclair szenátor volt a világszerte híressé vált szívdobbanástörvény fő támogatója. Földi-Kovács Andrea őt kérdezte a nagy indulatokat kiváltó témáról.

  • Terc: „Az élethez való jog az alapja minden egyéb emberi jognak”

Akár hét hónapos magzatok is abortálhatóak az új észak-írországi törvény értelmében. A terhesség 28. hetéig mostantól szabadon kérhető az abortusz elvégzése, legalizálásra került a nem és a fogyatékosság szempontjából szelektíven végezhető terhességmegszakítás, beleértve a nyúlszájjal, lábdeformációval, Down-szindrómával vagy más betegséggel, illetve fogyatékossággal születendő gyermekek megölését. Az Amnesty International kampányfőnöke elégedettségének adott hangot, hogy akár 7 hónapos magzatok életét is ki lehet már oltani, mert ezzel véget ért az egyenlőtlenség és a diszkrimináció az abortusztilalom miatt szenvedő nők számára. Válaszul az észak-ír abortusztörvényre a közösségi médiában sokan fekete profilképpel tiltakoztak. A legtöbb európai országban liberális szabályozás van érvényben, mely általában a terhesség tizedik-tizennegyedik hetéig legálissá teszi az abortuszt. Az Egyesült Államokban tagállamonként eltérő a gyakorlat. Míg például New York állam a magzat 9 hónapos koráig, azaz születéséig megengedi az abortuszt, egyre több amerikai államban vezetik be az úgynevezett „Első szívdobbanás törvényt!” a magzatok védelmében.

A témával kapcsolatban a republikánus Amy Sinclair iowai szenátor-asszony stúdiónkban a következőket mondta:  

„Az Egyesült Államokban az a meggyőződés vezet minket, hogy minden ember egyenlő és mindenki ugyanolyan szabadsággal, jogokkal rendelkezik arra, hogy a boldogságát keresse. Az élethez való jog alapvető, ez az alapja minden egyéb emberi jognak. Különösen az Egyesült Államokban igaz ez, ahol az élethez való jog az alapja minden más jognak. Ez az, ami a szenvedélyemet motiválja. Én megértem, amikor az emberek azt mondják, hogy mások ne döntsenek arról, hogy én hogyan döntök, de engem az motivál, hogy más ne döntsön olyan emberek sorsáról, akik magukról még nem tudnak dönteni, hiszen nem születtek meg.”

A műsorban szó volt arról is, hogy harminc évvel a rendszerváltás után még mindig botrányszámba megy, ha szóba kerül a magyarság őstörténete. Elég egy hun-magyar rokonságot bemutató kiállítás, vagy egy konferencia, és máris záporoznak az objektív tudomány köntösébe bújtatott vádak. Az elmúlt évszázadok kötelező finnugor-elméletének azonban már ellentmondanak a legmodernebb archeogenetikai vizsgálatok. Közép-Ázsia népei türk népei mind rokonuknak tartják a magyarokat, itt az ideje, hogy erről szabadon is beszélhessünk és objektív kutatások folyjanak.

A teljes műsort itt tekinthetik meg:

Hír TV 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!