2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Credo

Terc: Az egykori szcientológus szerint a szcientológia a pénzszerzésről szól

Életmódjavító filozófiaként indult, mára tagjai vallásként definiálják. A Szcientológiai Egyház szerint a világon több mint 6000 szervezet, misszió és csoport kapcsolódik hozzájuk, követőik számát pedig milliókban adják meg. Idehaza egyes hírek szerint 1000-1500, más értesülések szerint 4500-5500 követőjük lehet, de százezerre tehető azok száma, akik valamilyen módon kapcsolatba kerültek a szcientológusokkal. A világ több országában, így Németországban, Franciaországban, Görögországban az elmúlt években különböző állami szintű fellépések történtek a szcientológusok ellen – hangzott el a műsor felvezetőjében.

  • Terc: Az egykori szcientológus szerint a szcientológia a pénzszerzésről szól

Magyarországon 2011-ben vesztették el egyházi státuszukat, ezzel párhuzamosan nyomozások indultak a szervezet ellen. Az alapítása óta eltelt évtizedekben több kiugrott szcientológus is jelentetett meg leleplező botránykönyvet, alapított támogató szervezetet sorstársaiknak. Több vezető tévétársaság is jegyez leleplező dokumentumfilmet a szektával kapcsolatban, a BBC oknyomozó riportere szerint „L. Ron Hubbard, az egyház alapítója, halála előtt úgy rendelkezett, bárki, aki ellenzi a szcientológia tanait, szabad prédának számít, és jogosan átverhető, perelhető és elpusztítható – tette hozzá Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

Dudás Diána egykori szcientológus, író a témával kapcsolatban a következőket mondta:

„Nagyon erősen haladtam ennek a Hídnak nevezett fokozati táblának a Clear állapot felé vezető egyik meghatározó pontja felé és egy nagyon erős fejfájásom lett. Ezt a megfelelő embereknek jeleztem. Ők csak annyit mondtak, hogy csináljam tovább, természetesen még több pénzt beleölve a rendszerbe, én viszont felismertem, hogy ez sehova sem vezet és, hogy ennek a történetnek itt van vége.”

Bonyai Péter egykori szcientológus így nyilatkozott:

„Én 17 éves koromban léptem be az egyházba, rögtön munkatárs lettem, 10 éven keresztül voltam az egyház kötelékében. A második ember voltam a legfőbb vezető után az egyház közép-európai központjában. Amikor én beléptem, hittem ezeknek a hangzatos szólamoknak, hogy itt spirituális megváltásról, illetve a világ jobbá tételéről van szó, de ahogy teltek-múltak az évek egyre jobban nyilvánvalóvá vált, hogy igazából a pénzszerzés a lényeg.”

Hír TV

További epizódok

Credo: Jó pár multi cégnél elveszti állását az, aki felvállalja konzervatív álláspontját

Credo: Jó pár multi cégnél elveszti állását az, aki felvállalja konzervatív álláspontját

A Credo búcsúzik. Az utolsó adást ma láthatták a nézők a Hír TV műsorán. 2021. július 02.
Credo: Ideológiai értelemben Európa nyugati részén óriási a káosz

Credo: Ideológiai értelemben Európa nyugati részén óriási a káosz

Ennek az ideológiai nyomásnak, mely a nyugat felől érkezik most két állam áll útjába: Magyarország és Lengyelország - mondta Kovács Ákos a Hír Tv stúdiójában. 2021. június 25.
Credo: A demográfiai válságnak a párkapcsolati válság az alapvető oka

Credo: A demográfiai válságnak a párkapcsolati válság az alapvető oka

A kormány múlt héten beterjesztett törvénytervezete gátat szabna annak, hogy a kiskorúaknak LMBTQ témájú szexuális felvilágosítást, érzékenyítést tartsanak. Erről is szó volt a Credoban. 2021. június 18.

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

A bukott baloldali miniszterelnök-jelölt legújabb Facebook-bejegyzése arra utal, hogy Brüsszelben kiadták az ukázt: Soros kitartottjai, egyesüljetek! Márki-Zay Péter most azzal büszkélkedett a Facebook oldalán, hogy Daniel Freunddal, Magyarország "nagy barátjával" találkozott. A hírre a Vezércikk vendégei is reagáltak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!