2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Szinbád

Következik:

Híradó 23:00

Credo

Terc: A nyugati keresztény egyházak hite elpárolog

Az északi és nyugati protestáns egyházak sorra adják fel a keresztény elveket és erkölcsöket, a folyamat eredménye pedig egy szomorú és tragikus önfelszámolás. Meglepő-e, ha ezek után muzulmán térhódítás zajlik Európában? Erről folytatott beszélgetést Földi-Kovács Andrea Márfi Gyula veszprémi érsekkel a Hír TV Terc című műsorában.

  • Terc: A nyugati keresztény egyházak hite elpárolog

Márfi Gyula meglátása szerint ma Németországban egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy egy lelkészséget olyan lelkész vezessen, aki nyíltan ateista. A nyugati egyházak egyértelműen az ultraliberális médiumoknak akarnak megfelelni, ennek tudható be, hogy napjainkban homoszexuálisokat is megáldoztatnak. Ez a veszprémi érsek szerint a szeretet olyan formája, amely nem helyeselhető, egy szintre helyezni az azonos neműek házastársi, vagy élettársi kapcsolatát a klasszikus házassággal önmagában abszurdum.

Földi-Kovács Andrea azzal kapcsolatos felvetésére, hogy miért nem növekszik a nyugati egyházak híveinek a létszáma, Márfi Gyula azt mondta, a német papok többé már nem prédikálnak a keresztény elvekről, Jézusról, a Szentháromságról, vagy akár a mennyországról. A hívők száma nem, hogy nem nő, hanem egyenesen csökken, mégpedig azért, mert az egyházak folyamatosan vesztenek identitástudatukból. Mindent befogadnak, ezzel párhuzamosan önmagukat pedig folyamatosan elveszítik.

Az érsek szerint a nyitottság az, amely Európára jelenleg veszélyt jelent, ebben lenne elengedhetetlenül fontos mértéket tartani. Az, hogy a különböző vallásúakat, különböző felfogásúakat elfogadjuk, nem jelenti azt, hogy keverednünk is kellene velük. Ha pedig meg akarnánk szüntetni minden különbséget, úgy járnánk el, mint a festő, aki összekeveri az összes festékét, egészen addig, amíg már nem készülhetne el színes kép – fűzte hozzá Márfi Gyula.

A műsorban az Európában érzékelhető vallási-demográfiai vákuumról is szó esett, végső soron ugyanis ennek tudható be az egész migráció folyamata is az érsek szerint, aki emlékeztetett: a kontinensre érkező muszlimok hite erős, és minden muszlim dzsihadista. Márfi Gyula kijelentette: az Iszlám hódító, misszionáló vallás, nem úgy, mint például a buddhizmus, avagy a hinduizmus.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!