2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Credo

Terc: A kereszténység tartást és értéket ad

Az nem egy normális szituáció, hogyha van két teremtett nem, férfi és nő, akkor mások érzékenységének a nevében azt mondják, hogy ez nincs így"- mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója a Hír TV Terc című műsorában.

  • Terc: A kereszténység tartást és értéket ad

Sokat hallhatjuk mostanában, hogy Európa választ, de a kérdés, hogy valóban van-e valódi választási lehetősége az európai polgároknak a szocialista és liberális, illetve a néppárti formációk programja között. Joggal nevezik magukat kereszténydemokratának azok a politikusok, akiknek a migrációs vagy a szexuális kisebbségeket érintő politikájuk semmiben sem különbözik a baloldalétól és rendre elítélik Magyarországot? Az Európai Uniót megalapító kereszténydemokrata politikusok vajon mit szólnának látva a közösséget vezető brüsszeli elitet? Az elvekkel való szembefordulás ma már mindenki számára tetten érhető. Európa csökkenő lélekszámú, elvilágiasodott társadalma ma már aligha nevezhető kereszténynek. 

Szalai Zoltán, történész, a Matthias Corvinus Collegium igazgatója elmondta, a kereszténység jóval régebbi eszme, mint a liberalizmus és az, ami ma Európában látható a zsidó-keresztény kultúrából gyökeredzik.

„Kereszténység kontra posztmodern liberalizmus értékkonfliktusáról beszélünk. Nagyon is elvi és hétköznapi problémákkal szembesülünk, mint abortusz jogi környezete, passzív és aktív eutanázia jogi környezete, drog liberalizáció, gender „kultúra”, homoszexuálisok házassága és stb.”

- mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója. Hozzátette, úgy véli van egy olyan kulturális,vallási, történelmi háttér Európában, ami a kereszténységhez kötődik és a mai életünket is behálózza. Azonban ezzel szemben van egy nagyon kiterjedt liberális ármánykodás.

Robert Schuman, az Európai Unió egyik alapítója azt mondta: „Egy keresztény ellenes demokrácia olyan karikatúra lesz, amely vagy zsarnokságba, vagy anarchiába süllyed”

Erre reagált Szalai Zoltán, aki szerint a kereszténység ad egy olyan tartást és értéket az ember mindennapi életvezetéséhez, a mindennapok megéléséhez, amely segíti kiteljesedni a saját létét. Hozzátette ez az, amit manapság sokan támadnak, például a német közszolgálati televízió is, hiszen a napokban vetített műsorukban azt a fajta családmodellt, amit Magyarországon támogat a kormány negatív példaként mutatták be.

„Az nem egy normális szituáció, hogyha van két teremtett nem, férfi és nő, akkor mások érzékenységének a nevében azt mondják, hogy ez nincs így, hozzunk létre hetvenvalahány nemet, az aszexuális gener fluidtól elkezdve queer-eken át és ráadásul kényszeríttessük ki az állammal, hogyha valakinek például ilyen szexuális kisebbségi identitás nevében igénye van a többségi társadalommal szemben, például, hogy neki legyen aszexuális gender fluid mosdója, akkor ezt neki igenis kötelező legyen szolgáltatni” – fejezte ki egyet nem értését a témával kapcsolatban Szánthó Miklós.

Teljes adás: 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

A Napi aktuálisban immár ma másodszor vendég volt Zila János elemző, Alapjogokért Központ és Szentiványi István külpolitikai szakértő, akikkel a "Vita a NatCon jelentőségéről" témában beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!