2023. 01. 30. Hétfő Martina, Gerda napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 05:30

Credo

Terc: A kényszerített örökbefogadás a gyermekkereskedelem legális formájává vált

A Hír TV Terc című műsorában egy valóban döbbenetes és elhallgatott téma – a kényszerített örökbefogadás – került napirendre. Nyugat-Európa több országában mondvacsinált indokokkal vesznek el gyermekeket szüleiktől, és adnak nem egyszer azonos nemű pároknak. Az adásban Földi-Kovács Andrea vendége volt Kelemen István, Ausztriában élő édesapa, és Varga-Bíró Tamás, a Demokrata publicistája.

  • Terc: A kényszerített örökbefogadás a gyermekkereskedelem legális formájává vált

Vajon idehaza hányan hallottak róla, hogy Nyugat-Európa számos országában szinte mindennapos gyakorlattá vált, hogy a szülőktől mondvacsinált okokkal elveszik gyermekeiket, majd azokat vadidegen pároknak adják? Ez az úgynevezett forced adoption.

A műsorban látható képsorok egy ausztriai esetet mutattak be: rendőrök erővel választották el a szülőktől gyermekeiket. Elég egy lyukas tejfog, vagy egy bejelentés, hogy a szülők "túl keresztények".

Az áldozattá vált szülők internetes közösségi oldalakon és jogi fórumokon csoportosulva többször is kérték már az európai jogalkotók segítségét. Az üzletággá alakult gyámügyi elhelyezés azonban annyira jól prosperál, s jogilag olyannyira megtámogatott, hogy mostanáig senki nem tudott – és nem is akart – neki gátat vetni.

„Nem fogok árnyalni. Ez egy félig törvényes keretek között a törvény kiskapuin átbújó legális gyermekkereskedelem”

– fogalmazott Varga-Bíró Tamás.

Kelemen István szerint nagyon hasonlóak az esetek, nagyon sok a párhuzam. Emögött feltehetőleg komoly üzleti érdekeltség van.

„Hogyha egy konkrét számot mondok: egy elvett gyermek állami támogatása napi 180 euró. Ezt fel kell szorozni hónapokkal, évekkel. Nagyon-nagyon komoly összeg jön ki. Gyors fejszámolás után, ami a hivatalosan Ausztriában idegenbe helyezett gyermekek számát illeti: eddig 14 ezer. Ha ezt ’alsó hangon’ megszorozzuk, az felül van a milliárd eurón – egy évben”

– nyilatkozta a Bécsben élő magyar apa, akinek két kiskorú fiúgyermekét is erőszakkal, rohamrendőrökkel vette el az osztrák gyámügy.

Kelemen István a műsorban elmesélte miféle tortúrát kellett elszenvednie a gyermekeinek, és miként élte meg a család.

„Ha létezik valami, ami kurzusok felett állónak kellene lennie, ami politikai táborok felett álló: az a gyermekek joga”

– tette hozzá a Demokrata publicistája.

Az adásban szó volt róla, hogy az idén is kormány- és keresztényellenes üzenetekkel zajlott a homoszexuálisok menete Budapesten. Ellentétben a korábbi gyakorlattal a rendőrség ezúttal az ellentüntetőket zárta kordon mögé. A Budapest Pride-on több ellenzéki párt politikusa is megjelent.

Továbbá bemutatták, hogy a hétvégén megrendezték az Ezer székely leány napját Erdélyben, ám nevével ellentétben idén közel háromezer székely népviseletbe öltözött leányt és legényt regisztráltak a szokásos helyszínen, a csíksomlyói nyeregben.

A Terc befejező részében összeállítást közöltek arról, hogy 2014-ben a Vatikánban hivatalosan is megalakult a Ördögűzők Nemzetközi Szövetsége, amelyhez évente mintegy félmillióan fordulnak, hogy ördögűzést rendeljenek. Ez mintegy háromszorosa a korábbi kérelmeknek. Az ördögűzők társaságának világszerte harminc országban mintegy 250 katolikus pap a tagja.

Földi-Kovács Andrea műsorvezető az ördögűzés mibenlétét Kemenes Gábor nagykovácsi plébános segítségével igyekezett közérthetővé tenni. 

Teljes adás:

Hír TV

 

További epizódok

Credo: Jó pár multi cégnél elveszti állását az, aki felvállalja konzervatív álláspontját

Credo: Jó pár multi cégnél elveszti állását az, aki felvállalja konzervatív álláspontját

A Credo búcsúzik. Az utolsó adást ma láthatták a nézők a Hír TV műsorán. 2021. július 02.
Credo: Ideológiai értelemben Európa nyugati részén óriási a káosz

Credo: Ideológiai értelemben Európa nyugati részén óriási a káosz

Ennek az ideológiai nyomásnak, mely a nyugat felől érkezik most két állam áll útjába: Magyarország és Lengyelország - mondta Kovács Ákos a Hír Tv stúdiójában. 2021. június 25.
Credo: A demográfiai válságnak a párkapcsolati válság az alapvető oka

Credo: A demográfiai válságnak a párkapcsolati válság az alapvető oka

A kormány múlt héten beterjesztett törvénytervezete gátat szabna annak, hogy a kiskorúaknak LMBTQ témájú szexuális felvilágosítást, érzékenyítést tartsanak. Erről is szó volt a Credoban. 2021. június 18.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!