2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Az életmentő - Semmelweis Ignác igaz története

Következik:

Vezércikk 05:00

Credo

Terc: A kényszerített örökbefogadás a gyermekkereskedelem legális formájává vált

A Hír TV Terc című műsorában egy valóban döbbenetes és elhallgatott téma – a kényszerített örökbefogadás – került napirendre. Nyugat-Európa több országában mondvacsinált indokokkal vesznek el gyermekeket szüleiktől, és adnak nem egyszer azonos nemű pároknak. Az adásban Földi-Kovács Andrea vendége volt Kelemen István, Ausztriában élő édesapa, és Varga-Bíró Tamás, a Demokrata publicistája.

  • Terc: A kényszerített örökbefogadás a gyermekkereskedelem legális formájává vált

Vajon idehaza hányan hallottak róla, hogy Nyugat-Európa számos országában szinte mindennapos gyakorlattá vált, hogy a szülőktől mondvacsinált okokkal elveszik gyermekeiket, majd azokat vadidegen pároknak adják? Ez az úgynevezett forced adoption.

A műsorban látható képsorok egy ausztriai esetet mutattak be: rendőrök erővel választották el a szülőktől gyermekeiket. Elég egy lyukas tejfog, vagy egy bejelentés, hogy a szülők "túl keresztények".

Az áldozattá vált szülők internetes közösségi oldalakon és jogi fórumokon csoportosulva többször is kérték már az európai jogalkotók segítségét. Az üzletággá alakult gyámügyi elhelyezés azonban annyira jól prosperál, s jogilag olyannyira megtámogatott, hogy mostanáig senki nem tudott – és nem is akart – neki gátat vetni.

„Nem fogok árnyalni. Ez egy félig törvényes keretek között a törvény kiskapuin átbújó legális gyermekkereskedelem”

– fogalmazott Varga-Bíró Tamás.

Kelemen István szerint nagyon hasonlóak az esetek, nagyon sok a párhuzam. Emögött feltehetőleg komoly üzleti érdekeltség van.

„Hogyha egy konkrét számot mondok: egy elvett gyermek állami támogatása napi 180 euró. Ezt fel kell szorozni hónapokkal, évekkel. Nagyon-nagyon komoly összeg jön ki. Gyors fejszámolás után, ami a hivatalosan Ausztriában idegenbe helyezett gyermekek számát illeti: eddig 14 ezer. Ha ezt ’alsó hangon’ megszorozzuk, az felül van a milliárd eurón – egy évben”

– nyilatkozta a Bécsben élő magyar apa, akinek két kiskorú fiúgyermekét is erőszakkal, rohamrendőrökkel vette el az osztrák gyámügy.

Kelemen István a műsorban elmesélte miféle tortúrát kellett elszenvednie a gyermekeinek, és miként élte meg a család.

„Ha létezik valami, ami kurzusok felett állónak kellene lennie, ami politikai táborok felett álló: az a gyermekek joga”

– tette hozzá a Demokrata publicistája.

Az adásban szó volt róla, hogy az idén is kormány- és keresztényellenes üzenetekkel zajlott a homoszexuálisok menete Budapesten. Ellentétben a korábbi gyakorlattal a rendőrség ezúttal az ellentüntetőket zárta kordon mögé. A Budapest Pride-on több ellenzéki párt politikusa is megjelent.

Továbbá bemutatták, hogy a hétvégén megrendezték az Ezer székely leány napját Erdélyben, ám nevével ellentétben idén közel háromezer székely népviseletbe öltözött leányt és legényt regisztráltak a szokásos helyszínen, a csíksomlyói nyeregben.

A Terc befejező részében összeállítást közöltek arról, hogy 2014-ben a Vatikánban hivatalosan is megalakult a Ördögűzők Nemzetközi Szövetsége, amelyhez évente mintegy félmillióan fordulnak, hogy ördögűzést rendeljenek. Ez mintegy háromszorosa a korábbi kérelmeknek. Az ördögűzők társaságának világszerte harminc országban mintegy 250 katolikus pap a tagja.

Földi-Kovács Andrea műsorvezető az ördögűzés mibenlétét Kemenes Gábor nagykovácsi plébános segítségével igyekezett közérthetővé tenni. 

Teljes adás:

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Orbán Viktor pénteken Berlinben adott interjút a Kossuth Rádiónak. Ebben többek között Manfred Weberről néppárti vezetőről mondott meghatározásokat. Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei – Ferencz Orsolya miniszteri biztos, Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese és Rákay Philip kreatív producer – kiderül a ma esti adásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!