2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Az életmentő - Semmelweis Ignác igaz története

Következik:

Vezércikk 05:00

Credo

Terc: A férfi maradjon férfi, a nő pedig maradjon nő

Lányos alkatú férfi modellek női ruhákban és maszkulin hölgyek uniszexben. Abortusz-népszerűsítő a Gucci kínálatában és keresztény jelképeket kikarikírozó ruhaköltemények a MET-Gálán. Az Egyesült államokban és Londonban már találhatunk gender-divatosztályt, ahol mindenki maga dönti el, hogy férfiként, vagy nőként visel egy ruhadarabot. Mit üzen a divatipar kor emberének, illetve mit próbál ránk erőltetni? A Hír TV Terc című műsorában erről beszélgetett Földi-Kovács Andrea műsorvezető Hampel Katalin divattervezővel és Szőnyi Kinga volt divatmodellel, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnökével.

  • Terc: A férfi maradjon férfi, a nő pedig maradjon nő

A legutóbbi Gucci-divatbemutatón szőrös lábú férfiak magassarkú cipőben billegtek, a nők pedig – egy terhes kismama kivételével – anyaszült meztelenül jelentek meg a kifutón, annak ellenére, hogy a divatnak elvileg gyönyörködtetnie kéne Hampel Katalin szerint. Ezekből kiindulva a divattervező úgy látja, ennél már nincs lejjebb.

Szőnyi Kinga szerint a jelenség magyarázatát a politikában kell keresnünk, jó példa erre a migráció kezdete, amikor elterjedtek a divatbemutatókon a török bugyogók és a fejkendők (a férfiaknál is). Amit jelenleg a kifutókon látunk, az teljességgel elfogadhatatlan – jelentette ki az exmodell.

Az Asszonyszövetség elnöke szerint, ha a fenti trendek folytatódnának, ő maga nem venne részt divatbemutatókon, alapelve ugyanis, hogy a férfi maradjon férfi, a nő pedig maradjon nő.

Földi-kovács Andrea felvetésére Hampel Katalin elmondta, a kifutókon jelenleg provokáció és polgárpukkasztás zajlik. Érdekesség azonban, hogy a botrányt keltő ruhadarabok nem elérhetőek a vásárlók számára az interneten keresztül, hiszen a gyártók csak olyan terméket gyártanak le, amelyet értékesíteni tudnak. A divattervező szerint ami a kifutókon történik csupán üzleti fogás, annak érdekében, hogy minél több ember beszéljen a látottakról.

A műsorban szóba kerültek azok a fiataloknál jelentős mentális kárt okozható szabályozások, amelyek kimondják, hogy egy adott testsúly-index alatt nem modellkedhetnek, mivel ez testképzavarokhoz vezet, amely anorexiához, sőt némely esetben a divatmodellek halálával jár -emlékeztetett a kifutók világa kapcsán Szőni Kinga.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Orbán Viktor pénteken Berlinben adott interjút a Kossuth Rádiónak. Ebben többek között Manfred Weberről néppárti vezetőről mondott meghatározásokat. Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei – Ferencz Orsolya miniszteri biztos, Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese és Rákay Philip kreatív producer – kiderül a ma esti adásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!