2023. 02. 06. Hétfő Dorottya, Dóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Credo

Terc: „A baloldal Marxot kicserélte Mohamedre, a Tőkét pedig a Koránra”

A nyugat-európai baloldal a munkásosztályt lecserélte a beáramló muzulmán tömegekre. Michel Houellebecq Behódolás című könyvében így fogalmaz: „Az iszlámbalosság a szétesett, döglődő, a klinikai halál állapotában lévő marxizmus kétségbeesett kísérlete, hogy kikapaszkodjék a történelem pöcegödréből, az iszlám növekvő erejébe csimpaszkodva.” Erről beszélgetett a Hír TV Terc című műsorának első részében Földi-Kovács Andrea műsorvezető, Békés Mártonnal, a Terror Háza kutatási igazgatójával, és Veszprémy László Bernáttal, a Migrációkutató Intézet kutatójával.

  • Terc: „A baloldal Marxot kicserélte Mohamedre, a Tőkét pedig a Koránra”

Kérdés lett mára, hogy vajon mikor fordul a kocka és kerülnek a nyugat-európai muzulmán tömegek hatalomra.

Békés Márton elmondta: Nyugat-Európában mindenütt hasonló folyamatok zajlanak.

„Felmérések szólnak arról, hogy 2050 vagy 2060 körül – az unokáink, a dédunokáink idején majd – mindez eljön, ami megdöbbentő”. Másutt is vannak már tisztán sz iszlám vallás alapjain szerveződő, egyre erősödő európai pártok, például Belgiumban, ahol egyes kerületekben akár 30 vagy 50 százalékos szavazatarányt is maguknak tudhatnak"

 - ismertette a Terror Háza kutatási igazgatója.

"A baloldal kiürült, először kapitalizmusnak, először a liberális gazdaságpolitikának tesz engedményenek, most a muszlimoknak és keres valamiféle szellemiséget, amihez gravitálhat, ez manapság az iszlám, Marxot kicserélték Mohamedre, a Tőkét pedig kicserélték a Koránra"

– jelentette ki a szakember.  

„A mostani hollandiai EP-választási eredmények egy nagyon érdekes jelenségeket mutatnak. Hollandiában is létezik egy klasszikus bevándorló párt. Nem expliciten iszlám párt, de bevándorláspárti. Török-hollandok és marokkói-hollandok által támogatott, elsősorban mégiscsak muzulmán hátterű bevándorlók érdekeit képviselő párt”

– húzta alá Veszprémy László Bernát, majd hozzátette: ez nem egy marginális párt, parlamenti képviselettel rendelkezik. A kutatók már megállapították, hogy a hagyományos baloldali szavazók átpártoltak ezekhez az erőkhöz, így lehet immáron parlamenti képviseletük – nyilatkozta a Migrációkutató Intézet kutatója.

A folytatásban is jövőnk volt a téma, csak gazdasági szempontból.

A gazdasági válságok rendre rámutatnak, hol, hogyan és mikor siklik félre a tervezés. Mikor téveszt arányt az ember, mikor próbál már oly mértékben tisztességtelen haszonra szert tenni, hogy az már a rendszer egészére üt vissza? Erre kereste a választ Földi-Kovács Andrea a Terc műsorának második felében a választ Baritz Sarolta Laura közgazdásszal, domonkos rendi nővérrel és Illéssy Jánossal, pénzügy-számviteli szakemberrel, tanárral.

Hír TV

 

További epizódok

Credo: Jó pár multi cégnél elveszti állását az, aki felvállalja konzervatív álláspontját

Credo: Jó pár multi cégnél elveszti állását az, aki felvállalja konzervatív álláspontját

A Credo búcsúzik. Az utolsó adást ma láthatták a nézők a Hír TV műsorán. 2021. július 02.
Credo: Ideológiai értelemben Európa nyugati részén óriási a káosz

Credo: Ideológiai értelemben Európa nyugati részén óriási a káosz

Ennek az ideológiai nyomásnak, mely a nyugat felől érkezik most két állam áll útjába: Magyarország és Lengyelország - mondta Kovács Ákos a Hír Tv stúdiójában. 2021. június 25.
Credo: A demográfiai válságnak a párkapcsolati válság az alapvető oka

Credo: A demográfiai válságnak a párkapcsolati válság az alapvető oka

A kormány múlt héten beterjesztett törvénytervezete gátat szabna annak, hogy a kiskorúaknak LMBTQ témájú szexuális felvilágosítást, érzékenyítést tartsanak. Erről is szó volt a Credoban. 2021. június 18.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!