2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Az életmentő - Semmelweis Ignác igaz története

Következik:

Vezércikk 05:00

Credo

Terc: „A baloldal Marxot kicserélte Mohamedre, a Tőkét pedig a Koránra”

A nyugat-európai baloldal a munkásosztályt lecserélte a beáramló muzulmán tömegekre. Michel Houellebecq Behódolás című könyvében így fogalmaz: „Az iszlámbalosság a szétesett, döglődő, a klinikai halál állapotában lévő marxizmus kétségbeesett kísérlete, hogy kikapaszkodjék a történelem pöcegödréből, az iszlám növekvő erejébe csimpaszkodva.” Erről beszélgetett a Hír TV Terc című műsorának első részében Földi-Kovács Andrea műsorvezető, Békés Mártonnal, a Terror Háza kutatási igazgatójával, és Veszprémy László Bernáttal, a Migrációkutató Intézet kutatójával.

  • Terc: „A baloldal Marxot kicserélte Mohamedre, a Tőkét pedig a Koránra”

Kérdés lett mára, hogy vajon mikor fordul a kocka és kerülnek a nyugat-európai muzulmán tömegek hatalomra.

Békés Márton elmondta: Nyugat-Európában mindenütt hasonló folyamatok zajlanak.

„Felmérések szólnak arról, hogy 2050 vagy 2060 körül – az unokáink, a dédunokáink idején majd – mindez eljön, ami megdöbbentő”. Másutt is vannak már tisztán sz iszlám vallás alapjain szerveződő, egyre erősödő európai pártok, például Belgiumban, ahol egyes kerületekben akár 30 vagy 50 százalékos szavazatarányt is maguknak tudhatnak"

 - ismertette a Terror Háza kutatási igazgatója.

"A baloldal kiürült, először kapitalizmusnak, először a liberális gazdaságpolitikának tesz engedményenek, most a muszlimoknak és keres valamiféle szellemiséget, amihez gravitálhat, ez manapság az iszlám, Marxot kicserélték Mohamedre, a Tőkét pedig kicserélték a Koránra"

– jelentette ki a szakember.  

„A mostani hollandiai EP-választási eredmények egy nagyon érdekes jelenségeket mutatnak. Hollandiában is létezik egy klasszikus bevándorló párt. Nem expliciten iszlám párt, de bevándorláspárti. Török-hollandok és marokkói-hollandok által támogatott, elsősorban mégiscsak muzulmán hátterű bevándorlók érdekeit képviselő párt”

– húzta alá Veszprémy László Bernát, majd hozzátette: ez nem egy marginális párt, parlamenti képviselettel rendelkezik. A kutatók már megállapították, hogy a hagyományos baloldali szavazók átpártoltak ezekhez az erőkhöz, így lehet immáron parlamenti képviseletük – nyilatkozta a Migrációkutató Intézet kutatója.

A folytatásban is jövőnk volt a téma, csak gazdasági szempontból.

A gazdasági válságok rendre rámutatnak, hol, hogyan és mikor siklik félre a tervezés. Mikor téveszt arányt az ember, mikor próbál már oly mértékben tisztességtelen haszonra szert tenni, hogy az már a rendszer egészére üt vissza? Erre kereste a választ Földi-Kovács Andrea a Terc műsorának második felében a választ Baritz Sarolta Laura közgazdásszal, domonkos rendi nővérrel és Illéssy Jánossal, pénzügy-számviteli szakemberrel, tanárral.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Orbán Viktor pénteken Berlinben adott interjút a Kossuth Rádiónak. Ebben többek között Manfred Weberről néppárti vezetőről mondott meghatározásokat. Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei – Ferencz Orsolya miniszteri biztos, Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese és Rákay Philip kreatív producer – kiderül a ma esti adásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!