2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Párizs szeme - Brassai Gilbert 03:00

Credo

Osztie Zoltán atya: A remény üzenetét is hordozza Krisztus feltámadásának örömhíre

Húsvét hétfője van, a keresztény világ legnagyobb ünnepe, amikor Jézus Krisztus feltámadására emlékezünk. Olyan időket élünk, amelyben rég nem látott nagy szükség van a reményre, a hitre, a szeretetre. A Credo különkiadásában húsvéti gondolatait Osztie Zoltán atya, a budapesti Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébániatemplom plébánosa osztotta meg Földi-Kovács Andreával.

  • Osztie Zoltán atya: A remény üzenetét is hordozza Krisztus feltámadásának örömhíre

Osztie Zoltán atya is nehezen élte meg az elmúlt egy évet, de tartja magát ahhoz, hogy bármi is történjék, a „hitünkben nem törünk meg”, mert ez a szilárd alap és ebből kell kiindulni.

A tavalyi évhez képest most óriási jelentősége van annak, hogy nyitva van a budapesti Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébániatemplom, tehát az imádságnak megvan a lehetősége.

Arra a kérdésre, hogy 2021-ben mi Krisztus feltámadásának örömhíre, a plébános elmondta, a feltámadás mindenképpen a reménységet alapozza meg (…) a keresztény reménységnek pont az a lényege és kiindulópontja, hogy Krisztus erejére hagyatkozunk, sőt az ő személyére.

Krisztus a szikla, a biztos igazodási pont, ilyen formában a reménység forrása, akiben nem csalatkozunk

– tette hozzá.

Teljes adás:

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

A magyar férfi kosárlabda-válogatott Reykjavíkban vívja első Eb-selejtezőjét, majd három nappal később hazai pályán fogadja az olasz együttest.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!