2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Credo

Credo: Torz kép alakult ki Magyarországról Nyugat-Európában

  • Credo: Torz kép alakult ki Magyarországról Nyugat-Európában

Boris Kálnoky szerint „Torzított kép él külföldön a magyar konzervatív gondolkodásról. Rasszista, antiszemita, nacionalista, diktatórikus – ezek a jellemző címkék” - fogalmaz a német külpolitikai újságíró. Napról napra figyelemmel kísérve éppen a nyugat-európai véleménydiktatúrát, vajon miként volna lehetséges saját igazunkról meggyőzni a nemzetközi közvéleményt legyen szó migrációról, családtámogatásokról, vagy akár a nyugati mainstream "cancel culture" teljes elutasításáról? Miként lehetne csupán árnyalni a közép-európai gondolkodásról kialakult képet azokban a bizonyos "szalonokban"?

Trombitás Kristóf erről is beszélgetett vendégeivel, Kiss Istvánnal, a Danube Institute ügyvezető igazgatójával, Magyarics Tamással , a Hungarian Conservative főszerkesztőjével és Pogrányi Lovas Miklóssal, a XXI. Század Intézet kutatójával.

Hungarian Conservative néven új magyar konzervatív folyóirat mutatkozik be

Szerettünk volna egy olyan folyóiratot alapítani, amely aktuális képet fest arról, hogy mi a magyar konzervatív gondolkodás jelenleg. Cél volt, hogy hiteles képet adjunk angolul külföldre - mondta Kiss István, a Danube Institute ügyvezető igazgatója. 

Sajnos meglehetősen torz kép él Magyarországról és Lengyelországról is. Ennek történelmi és nagyhatalmi okai vannak. Fontosnak tartjuk, hogy artikuláljuk azokat a kérdéseket, azokat a témákat helyezzük fókuszba, amit mi fontosnak tartunk - emelte ki Magyarics Tamás , a Hungarian Conservative főszerkesztője.

A konzervatívizmus mindig a józan észnek védelme. (...) Az az Európa, amit mi a vasfüggönyön keresztül néztünk, az már nincs! - tette hozzá Pogrányi Lovas Miklós, a XXI. Század Intézet kutatója. 

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!