2022. 09. 29. Csütörtök Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Soroló 03:40

Credo

Credo: Torz kép alakult ki Magyarországról Nyugat-Európában

  • Credo: Torz kép alakult ki Magyarországról Nyugat-Európában

Boris Kálnoky szerint „Torzított kép él külföldön a magyar konzervatív gondolkodásról. Rasszista, antiszemita, nacionalista, diktatórikus – ezek a jellemző címkék” - fogalmaz a német külpolitikai újságíró. Napról napra figyelemmel kísérve éppen a nyugat-európai véleménydiktatúrát, vajon miként volna lehetséges saját igazunkról meggyőzni a nemzetközi közvéleményt legyen szó migrációról, családtámogatásokról, vagy akár a nyugati mainstream "cancel culture" teljes elutasításáról? Miként lehetne csupán árnyalni a közép-európai gondolkodásról kialakult képet azokban a bizonyos "szalonokban"?

Trombitás Kristóf erről is beszélgetett vendégeivel, Kiss Istvánnal, a Danube Institute ügyvezető igazgatójával, Magyarics Tamással , a Hungarian Conservative főszerkesztőjével és Pogrányi Lovas Miklóssal, a XXI. Század Intézet kutatójával.

Hungarian Conservative néven új magyar konzervatív folyóirat mutatkozik be

Szerettünk volna egy olyan folyóiratot alapítani, amely aktuális képet fest arról, hogy mi a magyar konzervatív gondolkodás jelenleg. Cél volt, hogy hiteles képet adjunk angolul külföldre - mondta Kiss István, a Danube Institute ügyvezető igazgatója. 

Sajnos meglehetősen torz kép él Magyarországról és Lengyelországról is. Ennek történelmi és nagyhatalmi okai vannak. Fontosnak tartjuk, hogy artikuláljuk azokat a kérdéseket, azokat a témákat helyezzük fókuszba, amit mi fontosnak tartunk - emelte ki Magyarics Tamás , a Hungarian Conservative főszerkesztője.

A konzervatívizmus mindig a józan észnek védelme. (...) Az az Európa, amit mi a vasfüggönyön keresztül néztünk, az már nincs! - tette hozzá Pogrányi Lovas Miklós, a XXI. Század Intézet kutatója. 

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Credo: Jó pár multi cégnél elveszti állását az, aki felvállalja konzervatív álláspontját

Credo: Jó pár multi cégnél elveszti állását az, aki felvállalja konzervatív álláspontját

A Credo búcsúzik. Az utolsó adást ma láthatták a nézők a Hír TV műsorán. 2021. július 02.
Credo: Ideológiai értelemben Európa nyugati részén óriási a káosz

Credo: Ideológiai értelemben Európa nyugati részén óriási a káosz

Ennek az ideológiai nyomásnak, mely a nyugat felől érkezik most két állam áll útjába: Magyarország és Lengyelország - mondta Kovács Ákos a Hír Tv stúdiójában. 2021. június 25.
Credo: A demográfiai válságnak a párkapcsolati válság az alapvető oka

Credo: A demográfiai válságnak a párkapcsolati válság az alapvető oka

A kormány múlt héten beterjesztett törvénytervezete gátat szabna annak, hogy a kiskorúaknak LMBTQ témájú szexuális felvilágosítást, érzékenyítést tartsanak. Erről is szó volt a Credoban. 2021. június 18.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!