2022. 09. 25. Vasárnap Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 02:00

Credo

Credo: Németország egy irányított demokrácia

A német közmédia Deutsche Welle nevű csatornája lejárató filmet készített Magyarországról. A műsorban azzal vádolják a kormányt, hogy a felújítás alatt álló Budai vár és a Kossuth tér a szélsőséges nacionalizmus bizonyítéka. Vajon miért szálka a magát haladónak tartó európai fősodratú politika szemében már minden, ami a hagyományt idézi? Elképzelhető, hogy a régi jelszó mit sem változott: „a múltat végképp eltörölni”?

  • Credo: Németország egy irányított demokrácia

„Nem kevesebbet állítottak, minthogy a Budai Vár eredeti állapotának helyreállításával Magyarország a ’44-es állapotokat kívánja nem csak a terekben, hanem a politikában is visszaállítani. A Budai Vár rekonstrukciója ugye Ybl Miklós és Hauszmann Alajos építészek munkájával kialakított tereinek újraépítése vagy rekonstrukciója az mennyiben a ’-44-es állapotot állítja helyre?”

-        kérdezte Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

„Annyiban a ’44-es állapotot, amennyiben minden olyan épület visszaállítása visszaállítaná azt az állapotot, amikor lerombolták, tehát hogy tulajdonképpen ez a ’44-es dátum, amit megjegyeztek, ez pont az az időszak, amikor a németek és a szovjetek ugye az ostrom során lerombolták a Budai Várat. Azt, hogy Horthy is azelőtt benne lakott az tulajdonképpen csak egy véletlen, hiszen ő kormányzóként oda költözött az egykori királyi palotába, aminek egyébként építészetileg, gyakorlatilag semmi köze nincsen a Horthy-korszakhoz”

-        válaszolta Szende András várostervező.

„Maradjunk a Deutsche Welle tudósításánál és az általuk megfogalmazott kritikáknál”

-        mondta a műsorvezető.

„Németország egy irányított demokrácia, legalábbis szerintem, ahol olyan tanfolyamokat indítanak vagy olyan képzéseket, hogy hogyan kell helyesen megélni a demokráciát. Ez tulajdonképpen nonszensz, ez tulajdonképpen már egy posztópiának az ideológiája lehetne vagy a gerince”

-        reagált a témával kapcsolatban Kötter Tamás író, jogász.

Hír TV

További epizódok

Credo: Jó pár multi cégnél elveszti állását az, aki felvállalja konzervatív álláspontját

Credo: Jó pár multi cégnél elveszti állását az, aki felvállalja konzervatív álláspontját

A Credo búcsúzik. Az utolsó adást ma láthatták a nézők a Hír TV műsorán. 2021. július 02.
Credo: Ideológiai értelemben Európa nyugati részén óriási a káosz

Credo: Ideológiai értelemben Európa nyugati részén óriási a káosz

Ennek az ideológiai nyomásnak, mely a nyugat felől érkezik most két állam áll útjába: Magyarország és Lengyelország - mondta Kovács Ákos a Hír Tv stúdiójában. 2021. június 25.
Credo: A demográfiai válságnak a párkapcsolati válság az alapvető oka

Credo: A demográfiai válságnak a párkapcsolati válság az alapvető oka

A kormány múlt héten beterjesztett törvénytervezete gátat szabna annak, hogy a kiskorúaknak LMBTQ témájú szexuális felvilágosítást, érzékenyítést tartsanak. Erről is szó volt a Credoban. 2021. június 18.

Legfrissebb híreink

Svenk: A Nyugati nyaralás díszbemutatóján jártunk

Svenk: A Nyugati nyaralás díszbemutatóján jártunk

Nézőcsúccsal robbant be a hazai mozikba az új krimi-vígjáték, a Nyugati nyaralás. A moziról mások mellett Szervét Tibor nyilatkozik. Teniszpartnerét az egykori profi játékos, Noszály Sándor alakítja a filmvásznon. 

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!