2024. 07. 19. Péntek Emília napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Credo

Credo: Nem létezik homoszexuális gén

A Hír TV Credo című műsorában ezen a héten ismertették egy összeállításban, hogy mi hangzott el az IFTCC, azaz a Terápia és Tanácsadás Szabad Választása Nemzetközi Föderációja nevű nemzetközi szervezet idei online konferenciáján. A műsor második felében pedig Portik-Bakai Melinda szexuálpszichológus volt Földi-Kovács Andrea vendége, akivel többek között a szexuális vonzalom kialakulásának témakörét járták körbe.

  • Credo: Nem létezik homoszexuális gén

Az IFTCC konferenciáján a homoszexuálisok önkéntes reperatív terápiáját végző szakemberek osztják meg tapasztalataikat világszerte. A szervezet közgyűlését azért Magyarországon rendezik meg immáron harmadik éve, mert nyugaton egy ilyen eseményt elképzelhetetlen lenne lebonyolítani a genderlobbi tiltakozó aktivistái miatt

– vezette fel a műsor első témáját a műsorvezető, Földi-Kovács Andrea.

Walt Heyer 42 évesen, kétgyermekes családapaként döntötte el, hogy „nővé” operáltatja magát. Feleségétől elvált és a műtétek után „Laura Jensen” néven élt évekig. Nyolc év múlva azonban mégis visszaváltoztatta nemét. Heyer később szenvedélyes ellenzője lett a nemátalakító beavatkozásoknak. Saját oldalán ezzel kapcsolatos könyveket és adatokat terjeszt, interjúkat ad, aktivistaként próbál fellépni az öncsonkító beavatkozások ellen. Terapeutaként pedig azokon segít, akik hasonló beavatkozásokon estek át, mint ő, de később megbánták tettüket – hangzott el a műsorban.

Walt Heyer az online konferencián hangsúlyozta, hogy

pácienseinek döntő többsége heteroszexuális férfi, akiket az életük során ért egy olyan trauma, ami miatt felöltötték ezt a viselkedést, és a másik nemmel kívántak azonosulni. Ez egyben egy védekezési mechanizmus is. Akit szexuálisan bántalmaztak, annak nem hormonterápiára vagy nemátalakító műtétre van szüksége, hanem pszichoterápiára

 – mutatott rá Heyer.

Heyer története mellett Roger Kiska nemzetközi jogász, a Keresztény Jogi Központ és az Alapvető Szabadságjogok védelmében fellépő központ munkatársa is bekapcsolódott online a konferenciába.

Kiska szerint veszélyben vannak az emberi jogok, amennyiben nem védjük meg azoknak a homoszexuális embertársainknak a választás szabadságához fűződő alapvető jogát, akik szeretnének kiutat találni a nem kívánt vonzalmaikból, illetve nem nyújtunk jogi védelmet azoknak a szakembereknek, akiket a tudományos közeg kivet magából és ellehetetlenít, pusztán azért, mert nem engednek az LMBTQ szervezetek nyomásának, és továbbra is alkalmazzák a reparatív, reintegratív terápiákat.

A műsor második felében Portik-Bakai Melinda szexuálpszichológus volt Földi-Kovács Andrea vendége, akivel a konferencián elhangzottaknak néztek a mélyére. Portik-Bakai Melinda a műsorban hangsúlyozta, hogy

az, hogy kifelé vonzódunk az nem születik velünk, ez kialakul, leginkább óvodáskorban, majd serdülőkorban szilárdul meg.

A szexuálpszichológus a beszélgetés során azt is megerősítette, hogy nem létezik olyan, hogy „homoszexuális gén”. Ez egy félreértésre vezethető vissza

– szögezte le.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!