2022. 09. 26. Hétfő Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napirend előtti felszólalás - Orbán Viktor 23:50

Credo

Credo: Nagypéntek Jézusnak a szeretetéről szól

Ma arra emlékeztünk, hogy Jézus Krisztus önként vállalta a kereszthalált, de három napra rá feltámadt, megváltva bűneiből az egész emberiséget. Földi-Kovács Andrea vendégei Molnár Ambrus református lelkész, Tokodi László domonkos rendi szerzetes, Csókay András idegsebész és Bajcsi Norbert voltak, akinek az élettörténete volt nagyon tanulásgos.

  • Credo: Nagypéntek Jézusnak a szeretetéről szól

 

Már több mint másfél évtizede, hogy elementáris erővel mutatta be Jézus szenvedéstörténetét Mel Gibson Passió című filmje. Kevesen tudják, hogy a forgatás alatt a Júdást alakító színész megtért, a főszereplő Jim Caviezel pedig a bemutató után tanúságot tett: most ebből tekintsenek meg egy rövid részletet.

Nincs az a rossz helyzet, nincs az a bűn, amelyből Isten ne tudna megsegíteni. Az élettörténetemmel a hasonló problémákkal küzdőket tudom segíteni, Isten segítségével együtt

– mondta az egykor drogproblémákkal küzdő Bajcsi Norbert.

Nagypéntek Jézusnak a szeretetéről szól, hogy annyira szereti az embert, hogy képes önmagát is odaadni érte. Nagypénteken azt a szeretetet láthatjuk, hogy Jézus jobban szeret minket, mint mi saját magunkat

- fejtette ki Molnár Ambrus református lelkész.

Isten azelőtt megoldotta a bűneinket, mielőtt mi azt megtettük volna. Ez egy megelőző szeretet részéről. Végtelen szeretettel áll hozzánk. Isten megmutatja a teljességet

– tette hozzá Tokodi László domonkos rendi szerzetes.

Nekünk laikusoknak az a feladatunk, hogy az életünkkel, életünk eseményeivel hirdessük az evangéliumot – hogyan estünk bűnbe és hogyan kaptunk megbocsátást

- emelte ki Csókay András idegsebész.

Teljes adás: 

Hír TV

További epizódok

Credo: Jó pár multi cégnél elveszti állását az, aki felvállalja konzervatív álláspontját

Credo: Jó pár multi cégnél elveszti állását az, aki felvállalja konzervatív álláspontját

A Credo búcsúzik. Az utolsó adást ma láthatták a nézők a Hír TV műsorán. 2021. július 02.
Credo: Ideológiai értelemben Európa nyugati részén óriási a káosz

Credo: Ideológiai értelemben Európa nyugati részén óriási a káosz

Ennek az ideológiai nyomásnak, mely a nyugat felől érkezik most két állam áll útjába: Magyarország és Lengyelország - mondta Kovács Ákos a Hír Tv stúdiójában. 2021. június 25.
Credo: A demográfiai válságnak a párkapcsolati válság az alapvető oka

Credo: A demográfiai válságnak a párkapcsolati válság az alapvető oka

A kormány múlt héten beterjesztett törvénytervezete gátat szabna annak, hogy a kiskorúaknak LMBTQ témájú szexuális felvilágosítást, érzékenyítést tartsanak. Erről is szó volt a Credoban. 2021. június 18.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!