2023. 12. 11. Hétfő Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Híradó 17:00

Credo

Credo: Nagyon durva kettős mércét hajt végre a Facebook

A Facebook lecsapott a magyar katolikus hitvédelmi internetes oldalakra. Két katolikus oldal és azok korábbi posztjai is a Facebook cenzúrájának áldozatává váltak. E két oldal szerkesztői a Facebook-tól semmilyen választ nem kaptak a lépésre.

  • Credo: Nagyon durva kettős mércét hajt végre a Facebook

Egyik érintett oldal, blog szerkesztői ugyanakkor nem szerették volna vállalni a nyilvánosság előtti szereplést a stúdióban.

A stúdióban Vágvölgyi Gergely, a Vasárnap.hu főszerkesztője és Szász Péter, a Depositum blog főszerkesztője voltak a műsor első felének vendégei.

„Mindenképpen szeretném felhívni a figyelmet, hogy egy nagyon durva kettős mércét alkalmaznak. Azt, amit megtehet egy baloldali, egy szélső liberális, egy életellenes, egy keresztényellenes felület, azért rögtön támadást és tiltást kap egy érték konzervatív, életvédő, keresztény felület és ezt rendszeresen látjuk a Facebook működésében.”

- hangsúlyozta Vágvölgyi Gergely, a Vasárnap.hu főszerkesztője.

Az ehhez való hozzáállás és az erre való reflektálás kapcsán a következőt jegyezte meg Szász Péter, a Depositum főszerkesztője:

„A közösség attól közösség, hogy együtt mozog, együtt cselekszik, tehát nyilván a tájékoztatáson túl meg tudja – az olvasótáborát – ilyen célokért mozgatni.”

Varga László kaposvári megyéspüspök a közelmúltban egyedülállóan pontos diagnózist adott arról, ami a világban történik.

„Háború van. A tőkés társaságok és a bankszektor háborúja a világuralom megszerzéséért.” - fogalmazott.

A műsor második felében Varga László elmondta továbbá:

„Mindenki felelős azért, hogy az embertársa vajon meddig jut a boldogulásban, az életben való kibontakozásban és a szeretetben való növekedésben. Ezt a felelősséget hordozzuk. Az igazságért való felelősségünket szintén.”

Hír TV

További epizódok

Credo: Jó pár multi cégnél elveszti állását az, aki felvállalja konzervatív álláspontját

Credo: Jó pár multi cégnél elveszti állását az, aki felvállalja konzervatív álláspontját

A Credo búcsúzik. Az utolsó adást ma láthatták a nézők a Hír TV műsorán. 2021. július 02.
Credo: Ideológiai értelemben Európa nyugati részén óriási a káosz

Credo: Ideológiai értelemben Európa nyugati részén óriási a káosz

Ennek az ideológiai nyomásnak, mely a nyugat felől érkezik most két állam áll útjába: Magyarország és Lengyelország - mondta Kovács Ákos a Hír Tv stúdiójában. 2021. június 25.
Credo: A demográfiai válságnak a párkapcsolati válság az alapvető oka

Credo: A demográfiai válságnak a párkapcsolati válság az alapvető oka

A kormány múlt héten beterjesztett törvénytervezete gátat szabna annak, hogy a kiskorúaknak LMBTQ témájú szexuális felvilágosítást, érzékenyítést tartsanak. Erről is szó volt a Credoban. 2021. június 18.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!