2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Credo

Credo: Milyen ideológiai változásokra számíthat a világ Biden vezetésével?

A magát katolikusnak valló már megválasztott, leendő amerikai elnök, Joe Biden mellett Kamala Harris lesz az alelnök, aminek az abortuszipar és a gendertábor már előre örül és gratulál. Szinte borítékolható, hogy az elnök helyett valójában Harris lesz az igazi döntéshozó, erre maga Joe Biden egy alkalommal ígéretet is tett. Ismert, hogy Harris elkötelezett támogatója az úgynevezett kérelem alapú abortusznak, ami még a harmadik trimeszterben is engedélyezné a magzatok meggyilkolását, szoros kapcsolat fűzi a nagy abortusz-klinika-óriáshoz, a Planned Parenthoodhoz. A kül- és gazdaságpolitikán túl vajon mire számíthat a világ a demokraták győzelme után? Erre kerestük ma a választ a Credoban.

  • Credo: Milyen ideológiai változásokra számíthat a világ Biden vezetésével?

„Jól kell tudnunk látni ezeket az eseményeket. (…) Volt egy békés tüntetés, mert nem tudjuk mikorra tudjuk meg, hogy demokratikus volt-e az amerikai elnökválasztás vagy nem. Valakik el akarták mondani és állítólag 95%-uk keresztény konzervatív ember volt. Elmentek és ki akarták fejezni nemtetszésüket és ebbe a békés tüntetésbe keveredett bele az agresszió. Ennek az agressziónak az apropóján pedig az egész kereszténységet lehet hitelteleníteni”

- mondta Gável András a Vasárnap.hu publicistája.

„Nem gondolom, hogy minden amerikai, akinek hite van Jézusban az Trumpra szavazott volna vagy Trumpra kellett, hogy szavazzon. A keresztény ember mindig Jézusra szavaz elsősorban, az pedig más dolog, hogy ez a politikában hogyan csapódik le. A kereszténységnek viszont van társadalmi tanítása és ezt nyilvánvalóvá kell tenni, hogy nem úgy, mint valami filozófiai irányzatnak, hanem a Szent írásnak van. (…) Azt látom, hogy az emberek nem akarják elfogadni, hogy egy vallási meggyőződése az embereknek bizonyos társadalmi kérdéseknek a rendezése”

- fogalmazott az Axióma alapítója, Giró-Szász Áron.

„Nincsenek keresztények a csúcstechnológiák világában. Hagyta a kereszténység azt, hogy teljes iparágakból, a szólás, a média, a publicitás teljes struktúrájából teljesen kiszoruljon. Nincsen a Facebooknál, Twitternél vagy a nagyobb amerikai cégeknél senki, akinek a keresztény aspektusok bármilyen fokon fontosak lennének. Ha valamit a kereszténység szeretne a társadalmi tanításával megvalósítani, akkor igenis fel kell lépniük az ellen, hogy teljes mértékben elliberálisodjon  a komplett csúcstechnológiai ipar”

- vélekedett Kohán Mátyás, a Mandiner külpolitikai újságírója.

Ahogy az Egyesült Államokban, úgy hazánkban is egyre nagyobb teret kapnak a homoszexuálisok házasságát és számukra gyermekek örökbefogadását propagáló mozgalmak. Ez tette szükségessé a decemberben elfogadott alkotmánymódosítást, amely azt a triviális tételt mondja ki, miszerint az apa férfi, az anya nő. Az év végén azonban a genderlobbi heves ellentámadásba ment át.

„Én folyamatosan érzékelek egy kereszténység ellenes attitűdöt, nagyon jól megszervezett szellemi áramlatot, melynek az a célja, hogy az egyházat és a kereszténységet aláássa. Pont azért akarják ezt, mert a hagyományos identitásközösségek legerősebb bázisa az egyház és a kereszténység. Pontosan tudják, hogy mit kell célba venni”

- mondta Köntös László, református lelkész, a Pápai Református Gyűjtemények igazgatója.

„A keresztény üzenetet elutasítják. Azt az életet, amiben eddig éltünk, az evidenciákat próbálják egy nagyon rövid múltra visszavezethető ideológia mentén ráerőszakolni a társadalom többségére. (…) A rendszerváltás óta eltelt már 30 év és az első 20 évben nem ez volt a legfontosabb kérdés és jobboldali – baloldali kormányok is voltak és a házasság definíciója ugyan az volt és az is maradt és visszamenőleg nem szórunk rájuk átkokat, hogy ők homofóbok voltak, mert nem ezt nem tették lehetővé. 2000 éve ez egy evidencia”

- mondta Márkus Tamás, református lelkész.

Teljes adás:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!