2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Credo

Credo: Megindul a társadalomban az emberi nemnek a lebontása

Ismert, hogy a 30 alattiak tévét nem néznek, rádiót nem hallgatnak, ellenben a streamingszolgáltatók saját gyártású műsorait falják. A sorozatokkal pedig a fiatal nemzedékek akarva-akaratlanul szívják magukba a genderdogmákat és a lassan mindent eluraló ultraliberális szemléletet. Észrevétlenül és tömeges méretekben zajlik a legfogékonyabb generáció érzékenyítése. Az LMBTQ-filmek és -sorozatok dömpingje elől ugyanis nincs menekvés: A technológia mindenhová eljut. Az átnevelőipar ontja magából az identitászavaros kamaszokról, homoszexuális párok örökbefogadási kálváriájáról és a szép új színes és elfogadó, gender-világról szóló propaganda alkotásokat. Kinek, kiknek a kezében van gyermekeink jövője? Megvédhetjük-e őket a digitális agymosástól? És ha igen, akkor hogyan? A Credo vendégei Surjányi Dávid, a Hetek rovatvezetője, Bakos Zoltán író, fotográfus, Osztie Zoltán, a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia plébánosa és Márkus Tamás, az Őrmezői Református Gyülekezet lelkipásztora.

  • Credo: Megindul a társadalomban az emberi nemnek a lebontása

„Miben hasonlít és miben különbözik ez a fajta filmes világ vagy kultúrkampf attól, amelyről talán már egy korábbi adásban beszélgettünk, amely évtizedekkel korábban indult és a homoszexualitás széleskörű társadalmi elfogadtatására irányult?”

-        kérdezte Földi-Kovács Andrea.

„Látni kell folyamatában ezt az egész történést. Az a korábbi filmes periódus, ami úgymond a Hollywood aranykora nagy mértékben hozzájárult ahhoz, ami most van”

-        válaszolta Surjányi Dávid.

„Az utolsó társadalomkritikai filmek a ’70-es években születtek Hollywoodban. (…)Ami most van az nyílt hadüzenet a tízparancsolat ellen, a moralitás ellen és mivel a mainstream híradó műsoroknak a 80 százaléka a világon mind egyházellenesek, vallásellenesek és istenellenesek, megindul az emberi társadalomban az emberi nemnek mint olyannak a lebontása”

-        reagált Bakos Zoltán.

 

 

Letartóztatott és pénzbüntetésre ítélt lelkészek és papok. Egyetlen bűnük, hogy a hagyományos családmodell mellett álltak ki.

 

„Hadd kérdezzem meg ezután a felvétel után, hogy papként, lelkészként mit éreznek, amikor ezeket a képsorokat látják?”

-        kérdezte a műsorvezető.

„Most már lassan természetesnek vesszük, hogy ezek a támadások érnek bennünket, sőt igazat kell adnunk annak, aki azt mondta, hogyha nem váltjuk ki ezeket a támadásokat valamit elrontottunk. Idáig jutott az ellenséges terror”

-        jegyezte meg Osztie Zoltán.

„Engem az őskereszténységre emlékeztet ez a mostani helyzet, egyre inkább visszajutunk oda, abba az I. századi állapotba, amit a korai keresztényeknek ki kellett állniuk”

-        mondta Márkus Tamás.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Az amerikai segély Ukrajna szuverenitásának végét jelenti?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!