2020. december 1.,
kedd, Elza napja

Credo: Még a homoszexuálisok közül is sokan elhatárolódnak a Pride-tól

2020. július 1., szerda 20:49

Az idei, 25. Budapest Pride-ot a koronavírus-járvány miatt a szokásos nyáreleji időpont helyett augusztus 14-23 között rendezik meg. Az ez évi Pride jelmondata: „AUGUSZTUS 20-A MINDEN MAGYAR ÜNNEPE”, míg hivatalos logója egy szivárványos Szent Korona. A provokáció kapcsán a Szent Korona rádió feljelentést tett, amelyet a rendőrség elutasított, Karácsony Gergely főpolgármester külön köszöntőt írt az idei Pride-hónapnak.

„Duplán aljas ez a provokáció. A Pride lényegéhez tartozik, hogy nem valós érdemi párbeszédet kezdeményez a társadalomban, ami egyébként a zászlajára van írva és, ami egyébként a homoszexuális társadalomnak a célja lenne, hanem provokál”

- mondta a Vasárnap.hu főszerkesztője, Vágvölgyi Gergely.

„Én úgy gondolom fontos a párbeszéd miden olyan csoporttal, akik a társadalom megváltoztatásáért dolgozik. Úgy látom, hogy az LMBTQ csoport ezt teszi, világszerte az elmúlt 50 évben annyi változást értek el, ami megingatta a társadalom legalapvetőbb bázisát, a családokat. Identitás válságba kerülnek nagyon sokan, főleg a fiatalok, mivel az alapvetőbb biztonságot nyújtó közeg részben az LMBTQ ideológia miatt válságba került napjainkra”

- vélekedett Schittl Eszter, a Citizengo magyarországi programvezetője.

„Az LMBTQ ideológia az a marxizmusnak az egyik csápja. Ha megfigyeljük az összes olyan ideológusuk, aki az LMBTQ-t kitalálta, illetve a radikális feministák, ezek mind marxisták kivétel nélkül. (…) A végső céljuk a társadalom aláásása és alapvető felforgatása. Ez le van írva, tehát nem összeesküvés elmélet”

 - fogalmazott Pogrányi Lovas Miklós, a XXI. Század Intézet kutatója

Molnár-Gál Béla a kazincbarcikai Don Bosco Iskola igazgatója. Az intézmény vezetőjeként célja a hátrányos helyzetű diákok felzárkóztatása, hogy szakmát adjon a kezükbe, és megértesse velük, hogy lehetőleg akkor vállaljanak gyereket, amikor megteremtették a szükséges egzisztenciát.
Mindezt nem büntetéssel, hanem szeretettel rávezetve próbálja elérni. Molnár-Gál Béla emellett több mint tíz éve egy borsodi faluban, Balajton felkarolt egy cigány közösséget és újranyitotta a bezárt templomot. A kallódó gyerekek azóta iskolába járnak, jelentősen csökkent a bűnözés és a konfliktusok száma. Kijárta, hogy több mint tizenöt családhoz bekössék a vizet, és fürdőszobákat alakítsanak ki. Béla „atyát”, aki emellett négy gyermek édesapja, az Isten küldte – mondják a helyiek.

„Volt egy olyan időszak az életemben, hogy nem akartam civil munkát végezni. Értsük jól, valami elhivatottabb dologgal akartam foglalkozni, ami a hátrányos helyzetűekkel kapcsolatos. Nem gondolkodtam fiatalokban, én inkább keresgéltem szenvedélybetegek környékén, vagy bárhol olyan területen, ahol elesett emberek vannak. (…) Az egyik alkalommal, amikor Egerben voltam egy lelki gyakorlaton, ahogy imádkoztam azt mondtam, hogy az első munkát elvállalom, amit Te Uram nekem adni fogsz”

- mesélte Molnár-Gál Béla, a kazincbarcikai Don Bosco Iskola igazgatója.

Teljes adás:

HírTV