2022. 01. 18. Kedd Piroska napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között 21:05

Credo

Credo: Katolikusok és laikusok is elítélik

A katolikus templom elsősorban a mise céljait kell, hogy szolgálja. A Credoban Alexander Tschugguel élet és hitvédő volt Földi-Kovács Andrea vendége.

Harcos hitvédő? Keresztény ellenálló, vagy botrányhős? Nemrég Rómában a pán-amazóniai szinódus Földanya szobrait a Tevere folyóba hajította, most pedig a vezetésével katolikus hívek egy csoportja rózsafüzér-áhitatot tartott a Stephansdom mellett a templomban szombat este megrendezett koncert ideje alatt. A közös imádság célja az engesztelés volt a Stephansdom-ban immár minden évben megtartott LMBTQ eseményért. A Credo stábja felkutatta és meg is találta azt az osztrák fiatalembert, aki formabontó hitvédő akcióit azzal magyarázza: „Katolikusként csupán nem akar pogány dolgokat vagy megbotránkoztató eseményeket egy templomban.”  

Alexander Tschugguel élet és hitvédő a Hír Televízió stúdiójában elmondta, az említett rendezvény szervezése Gery Keszler nevéhez fűződik, aki a Lifeplus szervezetnek is az elnöke. Az előadást Christoph Schönborn bíboros és Toni Faber a dóm püspöke vezették, de a Máltai Szeretetszolgálat is részt vett a szervezésben. A rendezvényen többek között fellépett a transzvesztita Conchita Wurst.

A hitvédő szerint Bécsben számtalan palota található, óriási rendezvényközpontok vannak, ha bármilyen hasonló rendezvényt szerveznek, azt megtehetnék bárhol, de a legjobb lenne, ha nem a templomban tennék.  

„Mi abban hiszünk, hogy Jézus Krisztus az oltáriszentségben valóban jelen van. A templomban tehát, az oltárokon is jelen van. A másik dolog, hogy a katolikus templom elsősorban a mise céljait szolgálja. Az, hogy más célokra használják nem olyan egyszerű, mert nem lehet, hogy a cél szentesítse az eszközt, hiszen a célt más eszközökkel is el lehet érni.”

Alexander Tschugguel-nek sok pap támogatója van, de az osztrák laikusok sem szeretik, hogy a dómot erre használják.

„Tudom, hogy számos püspök áll mellettem világszerte, de Ausztriában is. Egy felhívást tettem közzé, hogy együtt imádkozzunk mintegy 30 órával a rendezvény előtt. Annak ellenére, hogy ez egy rövid idő, több mint ezer ember jelentkezett, és 120-nál több ember össze is gyűlt a dómban. Azt elmondhatom, hogy az osztrák katolikusoknak azért egy nagy része osztja a véleményemet.”

Teljes műsor:

HírTV

További epizódok

Credo: Jó pár multi cégnél elveszti állását az, aki felvállalja konzervatív álláspontját

A Credo búcsúzik. Az utolsó adást ma láthatták a nézők a Hír TV műsorán. 2021. július 02.

Credo: Ideológiai értelemben Európa nyugati részén óriási a káosz

Ennek az ideológiai nyomásnak, mely a nyugat felől érkezik most két állam áll útjába: Magyarország és Lengyelország - mondta Kovács Ákos a Hír Tv stúdiójában. 2021. június 25.

Credo: A demográfiai válságnak a párkapcsolati válság az alapvető oka

A kormány múlt héten beterjesztett törvénytervezete gátat szabna annak, hogy a kiskorúaknak LMBTQ témájú szexuális felvilágosítást, érzékenyítést tartsanak. Erről is szó volt a Credoban. 2021. június 18.

Legfrissebb híreink

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!