2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Credo

Credo: „Ez már máshogy úgysem lehet, ölelkeznek a hercegek”

A közelmúltban jelent meg a Labrisz Leszbikus Egyesület homoszexuális és transzgender történeteket tartalmazó, „Meseország mindenkié” című mesekönyve. A könyv előszava szerint „óvodai és iskolai foglalkozástervek” is készültek a mesékhez.

  • Credo: „Ez már máshogy úgysem lehet, ölelkeznek a hercegek”

A megjelenés komoly vitát és felháborodást váltott ki a keresztény konzervatív körökben. Az indulatok odáig fokozódtak, hogy a tiltakozó Citizengo petíció elindítóját Schittl Esztert, a szervezet magyarországi vezetőjét életveszélyesen megfenyegették.

Ennyit az előzményekről, most pedig eljött a mese ideje:

„Azt sem tudtam mi fán terem a legforróbb szerelem! Szólt a herceg elpirulva spontán ölelésbe hullva, ahogy írom, ahogy mondom: spontán ölelésbe hullva. Hinni ezt én sosem mertem, hogy a párom itt lelem, mint amikor nagy hirtelen gazdag lesz a nincstelen.” Ez már máshogy úgysem lehet, ölelkeznek a hercegek, ahogy írom, ahogy mondom: ölelkeznek a hercegek.”

 A műsor első felének vendégei, Uzsalyné Pécsi Rita, Schittl Eszter és Bedő Imre voltak.

„Hogyha saját szempontból írok egy történetet, egyrészt ne rombolja össze a mesét, tehát ami olyan, akkor írjak saját mesét, jó, felnőtteknek, de saját szempontból történetet írni, ami a természetes világgal szembe megy. Azt gondolom, hogy ez egy szellemi hormonkezelés, ami folyik.”

- mondta Uzsalyné Pécsi Rita, pedagógiai kutató, főiskolai docens.

„Ha megnézzük nyugaton, Angliában például hússzorosára nőtt azon gyerekeknek a száma, akik az NHS gender diszfória nemi identitászavarral kiskorúként segítséget kértek, hússzorosára, 2007. és 2019. között. Ez egy olyan hatalmas szám, – mondják a szakemberek – hogy ez abszolút ennek az ideológiai agymosásnak az eredménye és ez már most hat a kicsikre.”

- tette hozzá Schittl Eszter, a Citizengo magyarországi kampányfelelőse.

„Ez azért egy emberkísérlet, mert most gondoljunk bele, hogy mind a két oldalon tudományos kutatók fogják azt állítani, hogy ez, egyik, hogy nincs semmi baj, másik, hogy baj van ezzel, de hogy igazán van-e baj, az nem is a gyerekem húszéves korában derül ki, hanem a gyerekemnek a nyolcvanéves korában derül ki, abból, hogy az ő gyereke akar-e ugyanolyan értékeket átadni.”

- hangsúlyozta Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója.

Változtatott a „legjobb film” kategória elnyerésének feltételrendszerén az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia, 2024-től csak azok a filmek kaphatnak Oscart a legjobb alkotásért járó kategóriában, amelyeknél a stáb tagjai és a film szereplői közt is szerepelnek különböző kisebbségek vagy a film témája, központi története egy valamilyen kisebbség történetével foglalkozik. Mi a fontosabb? Az alkotás művészeti, élvezeti értéke, avagy az érzékenyítés foka?

„A kultúra csak egy szelete, egy széleskörű társadalomátalakító program van, amelyben a család is célpont, a nemzet is célpont, amelyben az egyházak is célpontok.”

- jegyezte meg Morvay Péter, a Hetek külpolitikai rovatvezetője.

„Biztos vagyok benne, hogy ez a folyamat nem fog itt leállni. Ez az Oscar-trend is ezt mutatja. El kell a tabukat és a szégyennek a kellemetlenségét ráhúzni azokra, akik eddig a másik oldalon álltak. Így kerülünk most oda, hogy például a tipikusan konzervatív, visszafogott családi életformát választó fehér ember, különösen a keresztény konzervatívok, különösen a fehér férfiak esetleg a feleségeik vannak különösen célpontba állítva.”

- mondta Surjányi Dávid, az Axióma munkatársa.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Magyarország csodálatos példát mutat, mert kiáll mindazért, ami fontos, csodálatos szövetséges, ihletet ad az amerikaiaknak - mondta a CPAC Foundation elnöke csütörtökön Budapesten, a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) első napján.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!