2021. 12. 09. Csütörtök Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 12:50

Credo

Credo: Esélyegyenlőség helyett pozitív előítélet a filmvilágban

Alapvető értékeink kérdőjeleződnek meg nap mint nap: ami évszázadokig erény és követendő volt, mára megtűrtté vagy elítélendővé vált, megfordult a bűn és az erkölcstelenség megítélése is. Így azokban az országokban, ahol ezek a társadalom-átalakító törekvések régebbre nyúlnak vissza, mára eljutottak oda, hogy a mindennapi élet válik elviselhetetlenné. A többség a mesterségesen megszervezett kisebbségek folyamatos nyomása alá került, mígnem megtörik és a társadalom-konstruktőrök végleg átveszik felette az uralmat. Hogyan veheti fel ezzel szemben a harcot a józanság, milyen morális és gyakorlati, politikai elvekben kapaszkodhatunk?

„Azt írják, hogy a főszereplők közül legalább egynek, valamilyen kisebbség tagjának kell lennie. A filmek többségében olyan nagyon sok főszereplő azért nincs. Pozitívból leginkább egy van, esetleg kettő. Na most, ha abból már az egyiknek kisebbséginek kell lennie, akkor gyakorlatilag a többség nem is szerepelhet pozitív színben egy filmen belül. Tehát ez teljesen abszurd. Igazából én attól tartok, hogy az amerikai filmek ezek után nézhetetlenné válnak.”

- jegyezte meg Pogrányi Lovas Miklós, a XXI. Század Intézet kutatója.

„Ez valóban egy teljesen abszurd hír, mert a színészi teljesítményt egész egyszerűen, bármilyen kisebbségi minőséghez vagy szerencsétlenséghez, akár elnyomottság érzéséhez kötni, az minden bizonnyal egy nagyon súlyos sérülés a színészi teljesítményen és minden bizonnyal a filmek eredményén is. Akár a profiton, a bevételkiesésen is látszani fog, ez bizonyos.

- mondta Filemon Norbert, az Axióma munkatársa.

Azzal, hogy az Európai Unió formálisan is megtagadta a kontinens keresztény gyökereit, ideológiai nemet mondott arra, hogy megsegítse azokat az Európán kívül élő keresztényeket, akiket vallásuk miatt üldöznek. Pedig ismert, hogy mára a kereszténység a legüldözöttebb vallás: a brit külügyminisztérium tavalyi kutatása így fogalmaz: „A kereszténység a legveszélyeztetettebb vallási felekezet, amelynek tagjait a Közel-Keleten az eltűnés fenyegeti.”

Hangjuk nem nyer teret a fősodratú médiában, mégis, Magyarország azonban meghallotta a 100-200 millió, mindennapi támadásnak kitett keresztény hangját. A Hungary Helps program nemcsak helyben segít a rászorulóknak, hanem képzési ösztöndíjat biztosít azoknak, akik később hazájukba visszatérve saját keresztény közösségüket erősíthetik. Az első 21 diák a közelmúltban végzett magyarországi tanulmányaival.

„Jelenleg, hogyha valaki keresztény Szíriában, akkor nagyon sokfajta inzultus érheti.”

- mondta a Szíriából érkezett Sarah Nemeh, a Hungary Helps ösztöndíjasa, a Szent István Egyetem hallgatója.

„Nagyon sok üldöztetésnek vagyunk kitéve és nagyon nehéz az, hogy a templomi, vallási életünket megéljük. Néha elmegyünk a templomba és olyankor is félünk, mert arra számítunk, hogy támadásokat fognak ellenünk intézni.”

- jegyezte meg Yahaya Ishaya, a Hungary Helps ösztöndíjasa, aki Nigériából érkezett, hogy a Szent István Egyetem hallgatója lehessen.

„Nagyon sok mindennel kellett szembenéznünk. Nagyon sok olyan dologgal, aminek okán az emberek megpróbáltak elmenekülni, elvándorolni innen.”

- hangsúlyozta Irakról, szülőhazájáról Staven Nashwan Butrus, a Hungary Helps ösztöndíjasa, aki a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatója.

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Credo: Jó pár multi cégnél elveszti állását az, aki felvállalja konzervatív álláspontját

A Credo búcsúzik. Az utolsó adást ma láthatták a nézők a Hír TV műsorán. 2021. július 02.

Credo: Ideológiai értelemben Európa nyugati részén óriási a káosz

Ennek az ideológiai nyomásnak, mely a nyugat felől érkezik most két állam áll útjába: Magyarország és Lengyelország - mondta Kovács Ákos a Hír Tv stúdiójában. 2021. június 25.

Credo: A demográfiai válságnak a párkapcsolati válság az alapvető oka

A kormány múlt héten beterjesztett törvénytervezete gátat szabna annak, hogy a kiskorúaknak LMBTQ témájú szexuális felvilágosítást, érzékenyítést tartsanak. Erről is szó volt a Credoban. 2021. június 18.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!