2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk 17:30

Credo

Credo: Esélyegyenlőség helyett pozitív előítélet a filmvilágban

Alapvető értékeink kérdőjeleződnek meg nap mint nap: ami évszázadokig erény és követendő volt, mára megtűrtté vagy elítélendővé vált, megfordult a bűn és az erkölcstelenség megítélése is. Így azokban az országokban, ahol ezek a társadalom-átalakító törekvések régebbre nyúlnak vissza, mára eljutottak oda, hogy a mindennapi élet válik elviselhetetlenné. A többség a mesterségesen megszervezett kisebbségek folyamatos nyomása alá került, mígnem megtörik és a társadalom-konstruktőrök végleg átveszik felette az uralmat. Hogyan veheti fel ezzel szemben a harcot a józanság, milyen morális és gyakorlati, politikai elvekben kapaszkodhatunk?

  • Credo: Esélyegyenlőség helyett pozitív előítélet a filmvilágban

„Azt írják, hogy a főszereplők közül legalább egynek, valamilyen kisebbség tagjának kell lennie. A filmek többségében olyan nagyon sok főszereplő azért nincs. Pozitívból leginkább egy van, esetleg kettő. Na most, ha abból már az egyiknek kisebbséginek kell lennie, akkor gyakorlatilag a többség nem is szerepelhet pozitív színben egy filmen belül. Tehát ez teljesen abszurd. Igazából én attól tartok, hogy az amerikai filmek ezek után nézhetetlenné válnak.”

- jegyezte meg Pogrányi Lovas Miklós, a XXI. Század Intézet kutatója.

„Ez valóban egy teljesen abszurd hír, mert a színészi teljesítményt egész egyszerűen, bármilyen kisebbségi minőséghez vagy szerencsétlenséghez, akár elnyomottság érzéséhez kötni, az minden bizonnyal egy nagyon súlyos sérülés a színészi teljesítményen és minden bizonnyal a filmek eredményén is. Akár a profiton, a bevételkiesésen is látszani fog, ez bizonyos.

- mondta Filemon Norbert, az Axióma munkatársa.

Azzal, hogy az Európai Unió formálisan is megtagadta a kontinens keresztény gyökereit, ideológiai nemet mondott arra, hogy megsegítse azokat az Európán kívül élő keresztényeket, akiket vallásuk miatt üldöznek. Pedig ismert, hogy mára a kereszténység a legüldözöttebb vallás: a brit külügyminisztérium tavalyi kutatása így fogalmaz: „A kereszténység a legveszélyeztetettebb vallási felekezet, amelynek tagjait a Közel-Keleten az eltűnés fenyegeti.”

Hangjuk nem nyer teret a fősodratú médiában, mégis, Magyarország azonban meghallotta a 100-200 millió, mindennapi támadásnak kitett keresztény hangját. A Hungary Helps program nemcsak helyben segít a rászorulóknak, hanem képzési ösztöndíjat biztosít azoknak, akik később hazájukba visszatérve saját keresztény közösségüket erősíthetik. Az első 21 diák a közelmúltban végzett magyarországi tanulmányaival.

„Jelenleg, hogyha valaki keresztény Szíriában, akkor nagyon sokfajta inzultus érheti.”

- mondta a Szíriából érkezett Sarah Nemeh, a Hungary Helps ösztöndíjasa, a Szent István Egyetem hallgatója.

„Nagyon sok üldöztetésnek vagyunk kitéve és nagyon nehéz az, hogy a templomi, vallási életünket megéljük. Néha elmegyünk a templomba és olyankor is félünk, mert arra számítunk, hogy támadásokat fognak ellenünk intézni.”

- jegyezte meg Yahaya Ishaya, a Hungary Helps ösztöndíjasa, aki Nigériából érkezett, hogy a Szent István Egyetem hallgatója lehessen.

„Nagyon sok mindennel kellett szembenéznünk. Nagyon sok olyan dologgal, aminek okán az emberek megpróbáltak elmenekülni, elvándorolni innen.”

- hangsúlyozta Irakról, szülőhazájáról Staven Nashwan Butrus, a Hungary Helps ösztöndíjasa, aki a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatója.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Felcsúton is kikapott a Paks

Felcsúton is kikapott a Paks

A negyedik és a dobogóért küzdő Puskás Akadémia 5-0-ra legyőzte a második helyen álló vendég Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának első szombati mérkőzésén.
Csalók miatt adott ki figyelmeztetést a Telekom

Csalók miatt adott ki figyelmeztetést a Telekom

A napokban ismét kaphattak a magyar ügyfelek gyanús, látszólag a Telekom nevében írt e-mailt, amiben fiókjuk frissítésére kérik a felhasználókat. A szolgáltató szerint ezeknek a leveleknek semmiképpen sem szabad bedőlni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!