2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Credo

Credo: Élet vagy halál?

Manapság az élet és halál definíciója megváltozott. Az orvosok számtalan abortuszt és eutanáziát hajtanak végre a világban. Megdöbbentő részletek, itt a Credoban.

  • Credo: Élet vagy halál?

A történelem legvéresebb századának egyik legfélelmetesebb alakja a német orvos, Josef Mengele volt. A nemzetiszocializmus kora lett az az időszak, amikor az orvostudomány az igazság szolgálata helyett egy borzalmas ideológia szolgálatába állt. Az ember azt gondolta volna, hogy az erkölcsi sokk következtében, amit a náci tömeggyilkosságok feltárása kiváltott, az orvostudomány véglegesen szakít az emberi élet és az egészség ellen irányuló gyakorlatokkal. De nem ez történt. A modernkori tudomány ugyanis az élet helyett egyre gyakrabban a halált szolgálja. Ötvenmillió abortuszt végeznek évente a Földön és egyre nő a végrehajtott eutanáziák száma is: ezeket mind orvosok követik el.

A „Gyilkosság és orvostudomány” című könyv szerzőjével Grzegorz Górny-val beszélgetett a Credoban Földi-Kovács Andrea. A bevezetőben elhangzottakra a publicista a következőket mondta:

„Tényleg azt lehet mondani, hogy ez a mai kor nagy kérdése, az emberek társadalmi mentalitásának a változásából is ered, ami az orvostudományra is kihat. Vegyük észre, hogy manapság az élet és halál definíciója megváltozott. Tehát megváltozott az a pillanat, hogy mikortól vesszük figyelembe, hogy az élet elkezdődött és mikor kezdődött meg a halál. Ezek a változások megkönnyítik azt, hogy az orvosok egyre gyakrabban nem az élet mellett állnak, hanem a halál oldalán. Ez nagyon jellemző, hogy manapság már az orvosok nem teszik le a hippokratészi esküt. Ez nem egy keresztény eskütétel volt, hanem körülbelül négyszázötven évvel Krisztus előtt jött létre, egy pogány közegben a görög Kos szigetén. Ez az eskü arról beszélt, hogy az orvosnak nem szabad abortuszt végeznie, nem szabad eutanáziát végeznie, ugyanis ez ellenáll, szembe helyezkedik az orvosi szakma ethoszával, aki számára az első helyen a beteg segítése áll. Az, hogy életben tartsa, nem pedig az, hogy halált adjon a beteg számára. A második világháború után ezt a definíciót megváltoztatták, manapság már nem tesznek hippokratészi esküt az orvosok, hanem már az úgynevezett genfi deklarációt mondják el. Ez abban különbözik a hippokratészi eskütől, hogy kihúzták belőle azt a részt, ami megtiltja az abortuszt és az eutanázia. Tehát valami, ami közös volt mind a pogány civilizáció, mind a keresztény civilizáció számára egykor, manapság teljesen ki lett törölve az eskütételből. Ez egy olyan tünete annak a változásnak, amit manapság is láthatunk a társadalmunkban.”

Teljes műsor: 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!