2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Credo

Credo: Egy gyereknek látnia kell, hogyan kapcsolódik az apa az anyához

Hiába az új esztendő, változatlan, vagy még magasabb fokozatba kapcsolt a minden hagyományos értéket lebontani szándékozó a homoszexualitást, az azonos neműek házasságát és gyermek-örökbefogadását hirdető globális kampány. A televízióban, az interneten, idehaza és külföldön mintha nem lenne fontosabb ma 2021-ben egy világjárvány közepén, mint az – úgynevezett szivárványcsaládok - elfogadtatása, népszerűsítése. De vajon mi van a szivárvány másik oldalán? A következő beszélgetésekben mi innen közelítjük meg a témát. A béranyáktól elszakított, vagy az örökbefogadott gyermekek szemszögén keresztül. Millie Fontana leszbikus pár gyermekeként nőtt fel, de nem engedné, hogy ezt mások is átéljék. Millie Fontana úgy gondolja, „senki nem akar arról az oldalról hallani, ami nem a boldog gyerekek világa.”

  • Credo: Egy gyereknek látnia kell, hogyan kapcsolódik az apa az anyához

„Két dolog ütközött bennem. Az egyik nyilván a múltam, ami hangsúlyozottan egy gyógyuló félben lévő út. Ez az örökbefogadottságom múltja, amiben olyan értékeket kaptam édesapámtól-édesanyámtól, amik eszmények tulajdonképpen. Ezek gyógyították az én sebeimet. Hiszen ezeket tagadták meg tőlem egykor"

- mondta Varga Viktor, aki egy örökbefogadott családban nőtt fel.

„Ma már nem magánügy a család. És azért nem, mert a családok olyan kevéssé tudják ellátni a funkciójukat, hogy nincsenek nagyon kemény, komoly gyökerekkel rendelkező fiatalok. Sőt, már középkorúak sem. Annyi időt töltünk a munkahelyünkön, hogy széteső családok társadalmát éljük, apák nélküli társadalmat élünk. Ha nagyon erős gyökerekkel rendelkező emberiség lenne, akkor lehetne ezekről beszélni. Pont a férfi-nő kapcsolódás mintája hiányzik”

- vélekedett Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója.

„Mind a társadalom, mind az egyén lekötelezettje a családnak. A társadalom az állampolgárait a családnak köszönheti, akikből a társadalom össze fog állni. Az egyén pedig szintén a családnak köszönheti az életét. A család a közvetítő az egyén és állam között. Ha ezt feloldjuk vagy értelmetlenné, értelmezhetetlenné tesszük, akkor kiszolgáltatottá tesszük az egyént a nagy államnak”

- fogalmazott Krúdy Tamás, újságíró.

„Biztonságot nyújtani, szeretni, elfogadni is, buzdítani és bátorítani is többféle képen lehet. Amire egy személyiségnek szüksége van az a kétféle minőségű biztonság nyújtás. Ebben a női mivoltunknak nagyon sok biológiai támasza is van. Gyakorlatilag azt látjuk, hogy sztereotípiáktól mentesen is egy nő másképp nyúl a dolgokhoz. Ebben benne van, hogy a női minőség hordozza, míg a férfi ösztönzi az életet. Teljesen másképp nyúlunk a gyerekekhez”

- mondta Uzsalyné Pécsi Rita, neveléskutató.

„Mark Regnerus évekkel ezelőtt egyértelműen kimutatta, de miután leadta kutatását ki is rúgták az adott egyetemről, de bebizonyította, hogy sokkal rosszabb helyzetben vannak azok a gyerekek, akik azonos nemű párokkal nőttek föl. Sokkal magasabb például az öngyilkosságra való hajlam"

- mondta Frivaldszky Edit, az Emberi Méltóság Központ igazgatója.

Teljes adás:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!