2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Cirkusztestvérek 11:00

Credo

Credo: A transzgender ideológia káros hatást gyakorol a társadalomra

A Hír TV Credo című műsorának központi témája a genderpropaganda és annak társadalomra gyakorolt hatása volt. Erről beszélgetett Földi-Kovács Andrea vendégeivel Frivaldszky Edittel, Giró-Szász Áronnal és Kocsis Fülöppel.

  • Credo: A transzgender ideológia káros hatást gyakorol a társadalomra

J.D. Unwin angol antropológus nagyszabású tudományos vizsgálatban kutatta a kultúra és a szexualitás viszonyát. Unwin nyolcvan „civilizálatlan törzset” és az ókori babiloni, sumér athéni, római illetve az angolszász és angol magas kultúrát vizsgálta, hogy tisztázhassa, az adott társadalom szexuális szabályai hogyan befolyásolják a kultúrát. Az eredmény egy mondatban: minél erősebbek a szexuális korlátok, annál magasabb a kulturális színvonal, minél csekélyebbek ezek a korlátok, annál alacsonyabb az utóbbi. A világ történetében nincs példa olyan társadalomra, melynek bizonyos időszakban nagy társadalmi energiái voltak, hacsak nem tökéletesen monogám volt

– ezzel a gondolattal vezette fel a műsor első témáját Földi-Kovács Andrea műsorvezető. 

A társadalmat átalakítani hivatott transzgender ideológia gyökereiről és hatásairól az Axióma média csapata készített egy videót. A témában Frivaldszky Edit, az Emberi Méltóság Központ igazgatója és Giró-Szász Áron, az Axióma alapítója mondta el a véleményét.

Frivaldszky Edit a transzgender jelenségről elmondta, hogy ez valószínűleg mindvégig jelen volt, de ez az elmúlt évtizedekben felerősödött, és napjainkra ezt a témát átszövi a politika is, de kijelenthető, hogy mindez igen-igen káros hatást gyakorol a társadalmakra

– szögezte le az Emberi Méltóság Központ igazgatója.

Földi-Kovács Andrea ezt követően megjegyezte, hogy maga a szexualitás egy intim téma, és a legfontosabb magánügy, és nem tartozik a közvéleményre. Hogyan lett ebből társadalmi ügy, sőt politika

– tette fel a kérdést a műsorvezető.

Giró-Szász Áron, az Axióma alapítója szerint ezt a témát úgy kell megfogni, hogy különböző identitáscsoportok léteznek. Giró-Szász rámutatott arra, hogy

Magyarországon ezzel az üggyel az elmúlt húsz évben kezdtek el foglalkozni behatóbban, és látszik az, hogy kis közösségek szexuális orientáció mentén kezdtek el rendeződni, és a véleményüket szeretnék dominánssá tenni a társadalomban.

Mikor arról beszélünk, hogy transzgender ideológia vagy LMBTQ, akkor lényegében már egy közügyről van szó, mivel a „T” közüggyé teszi ezt a kérdéskört. S abban a pillanatban, ahogy ez közüggyé vált, teljesen normális, hogy azok is véleményt formálnak minderről, akik nem értenek vele egyet – hívta fel a figyelmet az Axióma alapítója.

A műsor második felében Földi-Kovács Andrea Karácsony Gergely főpolgármester nagy visszhangot kiváltott kijelentését elemezte vendégével, Kocsis Fülöp, görögkatolikus érsek-metropolitával. Budapest első embere közösségi oldalán arról írt, hogy „a szivárványos zászló nem üzen mást, mint ami a katolikus egyház hivatalos álláspontja is: senkit nem érhet hátrányos megkülönböztetés szexuális orientációja miatt, mert mindannyian Isten teremtményei vagyunk, szereti a meleg embereket, és az egyháznak is szeretnie kell őket.”

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!