2023. 02. 01. Szerda Ignác napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Credo

Credo: A transzgender ideológia káros hatást gyakorol a társadalomra

A Hír TV Credo című műsorának központi témája a genderpropaganda és annak társadalomra gyakorolt hatása volt. Erről beszélgetett Földi-Kovács Andrea vendégeivel Frivaldszky Edittel, Giró-Szász Áronnal és Kocsis Fülöppel.

  • Credo: A transzgender ideológia káros hatást gyakorol a társadalomra

J.D. Unwin angol antropológus nagyszabású tudományos vizsgálatban kutatta a kultúra és a szexualitás viszonyát. Unwin nyolcvan „civilizálatlan törzset” és az ókori babiloni, sumér athéni, római illetve az angolszász és angol magas kultúrát vizsgálta, hogy tisztázhassa, az adott társadalom szexuális szabályai hogyan befolyásolják a kultúrát. Az eredmény egy mondatban: minél erősebbek a szexuális korlátok, annál magasabb a kulturális színvonal, minél csekélyebbek ezek a korlátok, annál alacsonyabb az utóbbi. A világ történetében nincs példa olyan társadalomra, melynek bizonyos időszakban nagy társadalmi energiái voltak, hacsak nem tökéletesen monogám volt

– ezzel a gondolattal vezette fel a műsor első témáját Földi-Kovács Andrea műsorvezető. 

A társadalmat átalakítani hivatott transzgender ideológia gyökereiről és hatásairól az Axióma média csapata készített egy videót. A témában Frivaldszky Edit, az Emberi Méltóság Központ igazgatója és Giró-Szász Áron, az Axióma alapítója mondta el a véleményét.

Frivaldszky Edit a transzgender jelenségről elmondta, hogy ez valószínűleg mindvégig jelen volt, de ez az elmúlt évtizedekben felerősödött, és napjainkra ezt a témát átszövi a politika is, de kijelenthető, hogy mindez igen-igen káros hatást gyakorol a társadalmakra

– szögezte le az Emberi Méltóság Központ igazgatója.

Földi-Kovács Andrea ezt követően megjegyezte, hogy maga a szexualitás egy intim téma, és a legfontosabb magánügy, és nem tartozik a közvéleményre. Hogyan lett ebből társadalmi ügy, sőt politika

– tette fel a kérdést a műsorvezető.

Giró-Szász Áron, az Axióma alapítója szerint ezt a témát úgy kell megfogni, hogy különböző identitáscsoportok léteznek. Giró-Szász rámutatott arra, hogy

Magyarországon ezzel az üggyel az elmúlt húsz évben kezdtek el foglalkozni behatóbban, és látszik az, hogy kis közösségek szexuális orientáció mentén kezdtek el rendeződni, és a véleményüket szeretnék dominánssá tenni a társadalomban.

Mikor arról beszélünk, hogy transzgender ideológia vagy LMBTQ, akkor lényegében már egy közügyről van szó, mivel a „T” közüggyé teszi ezt a kérdéskört. S abban a pillanatban, ahogy ez közüggyé vált, teljesen normális, hogy azok is véleményt formálnak minderről, akik nem értenek vele egyet – hívta fel a figyelmet az Axióma alapítója.

A műsor második felében Földi-Kovács Andrea Karácsony Gergely főpolgármester nagy visszhangot kiváltott kijelentését elemezte vendégével, Kocsis Fülöp, görögkatolikus érsek-metropolitával. Budapest első embere közösségi oldalán arról írt, hogy „a szivárványos zászló nem üzen mást, mint ami a katolikus egyház hivatalos álláspontja is: senkit nem érhet hátrányos megkülönböztetés szexuális orientációja miatt, mert mindannyian Isten teremtményei vagyunk, szereti a meleg embereket, és az egyháznak is szeretnie kell őket.”

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Credo: Jó pár multi cégnél elveszti állását az, aki felvállalja konzervatív álláspontját

Credo: Jó pár multi cégnél elveszti állását az, aki felvállalja konzervatív álláspontját

A Credo búcsúzik. Az utolsó adást ma láthatták a nézők a Hír TV műsorán. 2021. július 02.
Credo: Ideológiai értelemben Európa nyugati részén óriási a káosz

Credo: Ideológiai értelemben Európa nyugati részén óriási a káosz

Ennek az ideológiai nyomásnak, mely a nyugat felől érkezik most két állam áll útjába: Magyarország és Lengyelország - mondta Kovács Ákos a Hír Tv stúdiójában. 2021. június 25.
Credo: A demográfiai válságnak a párkapcsolati válság az alapvető oka

Credo: A demográfiai válságnak a párkapcsolati válság az alapvető oka

A kormány múlt héten beterjesztett törvénytervezete gátat szabna annak, hogy a kiskorúaknak LMBTQ témájú szexuális felvilágosítást, érzékenyítést tartsanak. Erről is szó volt a Credoban. 2021. június 18.

Legfrissebb híreink

Megcsappant Gyurcsány Ferenc pénze

Megcsappant Gyurcsány Ferenc pénze

Köddé vált Gyurcsány Ferenc vagyonának egy része, Hadházy Ákos Bécsben vásárolt ingatlant, de titkolja az állatklinikája bevételeit - ez derült ki az országgyűlési képviselők 2022-es bevallásaiból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!