2022. 10. 02. Vasárnap Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Erdély és Románia

Következik:

Híradó 12:00

Credo

Credo: A gyenge egyház okozza a gyenge társadalmat

Magasabb fokozatba kapcsolt a keresztényellenesség, de már nem a Közel-Keleten és Afrikában, hanem ott, ahol eddig elképzelhetetlen lett volna: Európában és Észak-Amerikában is utolérte a keresztényeket az üldözés. Mi áll mindezen esetek hátterében, van-e közös gyökerük és ha van, mi az? Miért épp a keresztények jelentik a végső megsemmisítendő célt valakik szemében? Ezekre a kérdésekre keresték többek között a választ a Hír TV Credo című műsorában.

  • Credo: A gyenge egyház okozza a gyenge társadalmat

A műsor első felében Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkára és Békés Márton történész, a Kommentár folyóirat főszerkesztője volt a Földi-Kovács Andrea műsorvezető vendége, akiket a modern kori keresztényüldözésről és az egyre inkább kibontakozó globális válság tüneteiről kérdezett.

Azbej Tristan szerint az már rossz jel, hogy neki, mint az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkárnak arról kell nyilatkoznia, hogy Európába is begyűrűzött leginkább a nyugati kultúrába az erőszakos keresztényellenesség. Az államtitkár hozzátette, hogy

alapvetően két eszmerendszer húzódik meg emögött: az egyik a nyugati kultúrkörbe megérkező iszlamizmus, a politikai radikalizmus, a másik pedig a keresztény civilizációt belülről bomlasztó eszmerendszer, amelyet nevezhetünk liberalizmusnak, baloldali anarchizmusnak, amely szintén pusztít és embereket támadóan erőszakossá vált

– hangsúlyozta Azbej Tristan.

Földi-Kovács Andrea arra is kíváncsi volt, hogy az iszlám terror és a baloldali anarchizmus között van-e bármi közös pont.

Békés Márton ennek kapcsán kijelentette, hogyha valami keresztényüldözésnek tűnik, az az is. (…) A történész arra is felhívta fel a figyelmet, hogy az iszlámnak a közel-keleti és észak-afrikai változata más típusú emberképben gondolkozik. Ott a gyenge az meghódítandó és legázolandó. Békés Márton kiemelte, hogyha Európa a gyengeségét kimutatja az iszlámnak, az valójában felhívás nemi erőszakra.

A műsor második felében elhangzott, hogy Nyugat- és Észak-Európában lelkészek azonos nemű párokat adnak össze, homoszexuális Ádám és Éva kerül az oltárképre, templomokat kocsmává, diszkóvá alakítanak át.

Marco de Leeuw van Weenen, holland származású református hitoktatóval és Szabó Zsolt jogászprofesszorral Földi-Kovács Andrea arról is beszélgetett, hogy hova jutottak az európai keresztény egyházak és kötelező-e igent mondani a mainstream-re.

A beszélgetés során Marco de Leeuw van Weenen kijelentette, hogy a gyenge egyház okozza a gyenge társadalmat. Szabó Zsolt szerint kell nemet is mondani a korszellemre. Nem azzal tud az egyház népszerűségre szert tenni, hogy beemel olyan dolgokat, amelyek Isten törvényével nem összeegyeztethetőek

 - húzta alá a jogászprofesszor.

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Credo: Jó pár multi cégnél elveszti állását az, aki felvállalja konzervatív álláspontját

Credo: Jó pár multi cégnél elveszti állását az, aki felvállalja konzervatív álláspontját

A Credo búcsúzik. Az utolsó adást ma láthatták a nézők a Hír TV műsorán. 2021. július 02.
Credo: Ideológiai értelemben Európa nyugati részén óriási a káosz

Credo: Ideológiai értelemben Európa nyugati részén óriási a káosz

Ennek az ideológiai nyomásnak, mely a nyugat felől érkezik most két állam áll útjába: Magyarország és Lengyelország - mondta Kovács Ákos a Hír Tv stúdiójában. 2021. június 25.
Credo: A demográfiai válságnak a párkapcsolati válság az alapvető oka

Credo: A demográfiai válságnak a párkapcsolati válság az alapvető oka

A kormány múlt héten beterjesztett törvénytervezete gátat szabna annak, hogy a kiskorúaknak LMBTQ témájú szexuális felvilágosítást, érzékenyítést tartsanak. Erről is szó volt a Credoban. 2021. június 18.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!