2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Credo

Credo: A genderelmélet kritikája

Miért is kell foglalkozni Magyarországon is a nemzetközi genderlobbi erőszakos térnyerésével? Erre a kérdésre adott választ Szilvay Gergely, a Mandiner főmunkatársa, A genderelmélet kritikája című könyv szerzője, Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója és Skype-on kapcsoltuk Pogrányi Lovas Miklóst, a XXI. Század Intézet kutatóját Credo című műsorunkban. Műsorvezető: Földi-Kovács Andrea.

  • Credo: A genderelmélet kritikája

Nemváltoztató hormonkezelés 8 éves gyerekeknek, akár szülői beleegyezés nélkül is. Magukat nőneműként deklaráló fiú sportolók, akik utcahosszt vernek a lányokra. Gendertudomány oktatása már az óvodában és a homoszexuálisok gyermek-örökbefogadásának propagálása minden fronton. Azt gondolnánk, ilyenekről még csak Észak-Amerikában és Nyugat-Európában hallani, de mindez tévedés: hazánkban is letették már a genderkultusz alapjait.

Egy éve Szakállas Katalin négygyermekes családanya mesélt a Credóban a kanadai genderlobbi nyomulásáról. Szilvay Gergely közlése szerint valóban terjedő jelenségről van szó, példaként hozta fel, hogy Kaliforniában készült gender útmutató az óvodák számára, az óvónő pedig elbeszélget a gyerekekkel nemi identitásokról és gender kreativitásra sarkallja őket.

Földi-Kovács Andrea műsorvezető kérdésére, hogy miért fontos mindez Magyarországon, Szánthó Miklós elmondta, hazánkban is jelen volt és van ez a gondolatvilág. Emlékeztetett, még a szocialista kormányzásban, Hiller István minisztersége alatt volt olyan terv, hogy az óvodákban megismertessék, hogy „milyen széles tárháza van a különböző nemi eltévelyedéseknek”.

Nem új keletű jelenség, amikor látjuk „A család, az család” kampányt (…) ez itt is jelen van, beszüremkedik Nyugatról ez a dolog (…) azt mondják, hogy a biológiai nem, hogy valaki férfi vagy nő, az valójában másodlagos dolog, mivel ezek a társadalom által ránk kényszerített szerepek, ha ezeket tanuljuk, akkor nyilván ezeket át lehet formálni

– közölte Szánthó Miklós.

Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint azért nagyon veszélyes a genderlobbi, mert az a célja, hogy

az érzékenyítésnek hívott agymosást már nagyon kicsi korban elkezdjék

és úgy menjen haza a 3-4 éves kislány, hogy kitalálta, ő mostantól kisfiú szeretne lenni.

Arra a kérdésre, hogy a mi a legnagyobb baj a genderrel, Szilvay Gergely kifejtette,

az egész genderelméletnek téves az emberképe,

egyrészt nagyon elválasztja egymástól a biológiai testet és a személyiséget, másrészt pedig a személyiséget annyira kulturális interakciók termékének tekinti, hogy ignorálja azt.

Teljes adás:

Ápoló pap a Covid-osztályon

Adásunk második felében András atyát köszöntöttük, aki Papként önként vállalkozott, hogy a Honvédkórház Covid-osztályán dolgozhasson. A Dunakeszi Alagi Templom plébános helyettese szerint a világjárvány idején a papoknak a legkiszolgáltatottabb hívek mellett kell állniuk.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!