2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Credo

Credo: Az EP túlnyomó többségének már ez az új vallás az iránytű

Az Európai Parlament az LMBTQ, azaz leszbikus, meleg, biszexuális, transz- és interszexuális emberek „szabadságzónájává” nyilvánította az Európai Uniót. Valóban a világjárvány idején nem volt fontosabb dolguk a brüsszeli jogalkotóknak? A Credo vendége volt Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója és Pogrányi Lovas Miklós, a XXI. Század Intézet kutatója. Műsorvezető: Földi-Kovács Andrea.

  • Credo: Az EP túlnyomó többségének már ez az új vallás az iránytű

Az Európai Uniót nagy többséggel az LMBTQ-jogok „szabadságzónává” nyilvánította az Európai Parlament. Azt az Európai Uniót, amelynek keresztényalapító atyái még Szűz Mária koronáját álmodták meg a közösség jelképévé és hittek benne, hogy a világméretű vérontásokat okozó nagyhatalmi törekvéseket felválthatja a nemzetállamok kora. Ehelyett a közösség mára szembemegy mindennel, ami valaha Európát erőssé és naggyá tette. Erős gazdaság helyett válságok és növekvő munkanélküliség, az európai tudomány és innováció háttérbeszorulása Kelet-Ázsia javára, őslakos gyerekek születésének előmozdítása helyett közel-keleti és afrikai bevándorlás támogatása, és immár itt a kötelező homoszexuális propaganda megvalósulása, nincs kibúvó egyetlen ország számára sem.

Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatójának közlése szerint a határozat azért született, mert mintegy két évvel ezelőtt bizonyos lengyelországi önkormányzatok és vajdaságok a saját területükön LMBTQ-mentes övezetet alakítottak ki, ez pedig a nemzetközi sajtóban úgy jelent meg, hogy súlyos diszkrimináció éri az LMBTQ-irányzathoz tartozókat.

Ugyanakkor arról volt szó, hogy magát az ideológiát nem lehet propagálni, így maga a határozat szövege is nem győzi elégszer leszögezni, hogy ez nem ideológia és önmagában bűnös gondolat, ha ideológiának bélyegezzük

– tette hozzá.

Kovács István szerint a cél az, hogy bemutassák, az LMBTQ-ideológia nem egy mesterségesen kialakított irányzat,

hanem a természet rendje.

Pogrányi Lovas Miklós, a XXI. Század Intézet kutatója arról beszélt, hogy a globalizáció sajátja, nem csak a piacokért zajlik küzdelem, hanem a globalizáció folyamatának értelmezésért is, vagyis, hogy kinek a narratívája lesz győztes.

A baloldal érdeke, hogy a teljes kommunikációs teret uralja (…) ennek érdekében a józan ész által diktált kifejezéseket kihúzzák a szótárból, hogy ezeket ne használjuk

– mutatott rá.

Teljes adás:

Ég a templom!

Adásunk második felében a templomrombolási hullámról volt szó, s nem az amerikai, hanem az itthoni rongálásokról beszélgettünk.

Március 15-én este betörő rúgta be a gödöllői görögkatolikus templom ajtaját, majd a hátsó padokat és az ikonkép tartóját felgyújtotta, fehér festékkel locsolta le az ikonosztázt. Ugyanezen a héten egy 18. kerületi templom harangjait rongálták meg, tették használhatatlanná. Mi áll a támadások mögött és mi kell legyen a helyes válasz?

A Credóban Sivadó János, a gödöllői Szent Kereszt görögkatolikus templom parókusa és Vejkey Imre, a KDNP országgyűlési képviselője.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!