2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Mi svábok, mindig jó magyarok voltunk 02:00

Civil kör

Civil kör: Veszélyes, hogy a baloldalon eluralkodott a primitív stílus

A Hír TV Civil kör című műsorában ezen a héten foglalkoztak a V4-ek jelenével és jövőjével, de a még mindig velünk élő Gyurcsány-jelenséget sem hagyhatták szó nélkül. Trombitás Kristóf műsorvezető vendégei Kondor Katalin, ifj. Lomnici Zoltán, Kiszelly Zoltán és Németh Alajos voltak.

  • Civil kör: Veszélyes, hogy a baloldalon eluralkodott a primitív stílus

30 éves fennállását ünnepli a V4-ek együttműködése, amely a jövőben még komolyabb szerepet játszhat az EU-ban, elindult az Országgyűlés tavaszi ülésszaka, és nem maradhattak el a botrányos, ellenzéki felszólalások sem. Valamint egy amerikai, konzervatív gondolkodó figyelmeztet arra, hogy a Biden-féle amerikai vezetés sokkal károsabb lehet Magyarországnak, mint annak idején az Obama irányította volt - vezette fel a műsor témáit Trombitás Kristóf műsorvezető.

Először a V4-ek Európában betöltött szerepét vették górcső alá a vendégek. Abban mind egyetértettek, hogy jó, hogy ez a négy ország van egymásnak, számíthatnak egymásra, és reményüket fejezték ki arról is, hogy ez a járványhelyzet utáni újraindulást követően is így marad. Németh Alajos rockzenész felhívta a figyelmet arra a témában, hogy

jól láthatóan Európa motorjává vált a közép-európai térség, amely főként V4-eknek köszönhető. Majd azt is hangsúlyozta, hogy bízik abban, hogy az országok közötti barátság előre fogja mozdítani a talpra állás éveit is.

A műsor második felében szó esett arról is, hogy kezdetét vette az Országgyűlési tavaszi ülésszaka, ahol a felszólalások sorában a Fidesz frakcióvezetője szembesítette Gyurcsány Ferencet az igazsággal. Azonban, mint az várható volt, Kocsis Máté retorikai fordulatokban bővelkedő beszéde nem aratott sikert a balliberális padsorokban helyet foglalók között.

Gyurcsány Ferenc kapcsán a műsorvezető elmondta, hogy annak ellenére, hogy minden igaz volt, amiket a nagyobbik kormánypárt elmondott a szemkilövetéstől a lovasrohamon át a hazugságig, 2006 óta eltelt 15 év,és még mindig Gyurcsány Ferencnek hívják a baloldal vezetőjét. 15 év alatt sikerült eddig süllyednie a baloldalnak - szögezte le Trombitás.

Németh Alajos a szónoklatok közül kiemelte a miniszterelnök beszédét. Orbán Viktor felidézte felszólalásában az őszödi beszéd főbb elemeit, majd Gyurcsány azon mondatához, hogy „nincs tovább” azt fűzte hozzá, hogy sajnos van tovább, de lejjebb nincs. Ez pedig zseniális végszó volt. A rockzenész ezután kitért arra, hogy

az a hangnem, ami Ron Werber óta meghonosodott, évek óta nem változott. De az sem, hogy a liberálisok azt hiszik, hogy csak ők tudják irányítani a népet

– húzta alá.

Kondor Katalin ehhez kapcsolódóan megjegyezte, hogy az elmúlt valamivel több mint 10 évben ez a hangnem rendkívüli módon kihatott az egész országra.

Ez az ország megszokta, hogy lehet az Országházban trágárkodni, illetve azt, hogy a legmocskosabb aljasságokat is rá lehet szórni a másik fejére

– mutatott rá az újságíró, majd külön kiemelte azt, hogy az ezekre adott védekezés az a nullával egyenlő a jobboldal részéről. Kondor Katalin szerint

roppant veszélyes, hogy eluralkodott ez a primitív stílus, akárcsak az, hogy még kísérlet sincs a hazugságok megcáfolására.

Ifj. Lomnici Zoltán az elhangzottakhoz azt fűzte hozzá, hogy a Magyar Nemzetben megjelent cikksorozat sok mindent megmagyaráz a Gyurcsány-jelenséggel kapcsolatban. Az utolsó részben leírt titkosszolgálati kapcsolatok pedig arra világít rá részben, hogy miért is ő a főnök.

Majd az alkotmányjogász arról is beszélt, hogy

míg maga Gyurcsány egy békülékenyebb, integratívabb hangnemet üt meg mostanság, addig a pártja, a Demokratikus Koalíció egyre agresszívabbá válik.

A Civil kör utolsó témájaként a jelenlévők pedig azt is megvitatták, hogy a tengerentúlon miként alakulhat majd a jobboldal sorsa, és ez milyen kihatással lehet majd hazánkra.

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Civil kör: Mindent támadnak, ami a normalitást képviseli!

Civil kör: Mindent támadnak, ami a normalitást képviseli!

Mi lehet az igazi oka annak, hogy a nyugat-európai elit folyamatosan támadja Magyarországot a pedofilellenes-törvénycsomag miatt? Ezzel is foglalkozott az e heti Civil kör! 2021. július 03.
Civil kör: Felnőtt a magyar futball egy teljesen új mércéhez!

Civil kör: Felnőtt a magyar futball egy teljesen új mércéhez!

Trombitás Kristóf vendégei az e heti Civil körben Kondor Katalin újságíró, Kovács István az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, Földi László titkosszolgálati szakértő és Vágvölgyi Gergely a vasarnap.hu főszerkesztője voltak. 2021. június 26.
Civil kör: Mi kaptuk a legmegátalkodottabb baloldalt

Civil kör: Mi kaptuk a legmegátalkodottabb baloldalt

A Civil kör vendégei Őry Mariann, újságíró, ifj. Lomniczi Zoltán, alkotmányjogász, Németh Alajos, Lojzi, rockzenész és Kötter Tamás, író, ügyvéd voltak. 2021. június 19.

Legfrissebb híreink

Kovács László: Májustól kezdve fokozatosan csökken a vendéglátóhelyek forgalma

Kovács László: Májustól kezdve fokozatosan csökken a vendéglátóhelyek forgalma

Magyarországon csaknem 3500 vendéglátóhellyel van ma kevesebb, mint a koronavírus világjárvány kezdete előtt. Nagyon sok étterem kibírta a covid miatti korlátozásokat. Most azonban újabb kihívás előtt a vállalkozók: megnövekedett rezsi, munkaerőhiány és a magas alapanyagárak. A stúdióban Kovács László a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!