2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:55

Civil kör

Civil kör: Veszélyes, hogy a baloldalon eluralkodott a primitív stílus

A Hír TV Civil kör című műsorában ezen a héten foglalkoztak a V4-ek jelenével és jövőjével, de a még mindig velünk élő Gyurcsány-jelenséget sem hagyhatták szó nélkül. Trombitás Kristóf műsorvezető vendégei Kondor Katalin, ifj. Lomnici Zoltán, Kiszelly Zoltán és Németh Alajos voltak.

  • Civil kör: Veszélyes, hogy a baloldalon eluralkodott a primitív stílus

30 éves fennállását ünnepli a V4-ek együttműködése, amely a jövőben még komolyabb szerepet játszhat az EU-ban, elindult az Országgyűlés tavaszi ülésszaka, és nem maradhattak el a botrányos, ellenzéki felszólalások sem. Valamint egy amerikai, konzervatív gondolkodó figyelmeztet arra, hogy a Biden-féle amerikai vezetés sokkal károsabb lehet Magyarországnak, mint annak idején az Obama irányította volt - vezette fel a műsor témáit Trombitás Kristóf műsorvezető.

Először a V4-ek Európában betöltött szerepét vették górcső alá a vendégek. Abban mind egyetértettek, hogy jó, hogy ez a négy ország van egymásnak, számíthatnak egymásra, és reményüket fejezték ki arról is, hogy ez a járványhelyzet utáni újraindulást követően is így marad. Németh Alajos rockzenész felhívta a figyelmet arra a témában, hogy

jól láthatóan Európa motorjává vált a közép-európai térség, amely főként V4-eknek köszönhető. Majd azt is hangsúlyozta, hogy bízik abban, hogy az országok közötti barátság előre fogja mozdítani a talpra állás éveit is.

A műsor második felében szó esett arról is, hogy kezdetét vette az Országgyűlési tavaszi ülésszaka, ahol a felszólalások sorában a Fidesz frakcióvezetője szembesítette Gyurcsány Ferencet az igazsággal. Azonban, mint az várható volt, Kocsis Máté retorikai fordulatokban bővelkedő beszéde nem aratott sikert a balliberális padsorokban helyet foglalók között.

Gyurcsány Ferenc kapcsán a műsorvezető elmondta, hogy annak ellenére, hogy minden igaz volt, amiket a nagyobbik kormánypárt elmondott a szemkilövetéstől a lovasrohamon át a hazugságig, 2006 óta eltelt 15 év,és még mindig Gyurcsány Ferencnek hívják a baloldal vezetőjét. 15 év alatt sikerült eddig süllyednie a baloldalnak - szögezte le Trombitás.

Németh Alajos a szónoklatok közül kiemelte a miniszterelnök beszédét. Orbán Viktor felidézte felszólalásában az őszödi beszéd főbb elemeit, majd Gyurcsány azon mondatához, hogy „nincs tovább” azt fűzte hozzá, hogy sajnos van tovább, de lejjebb nincs. Ez pedig zseniális végszó volt. A rockzenész ezután kitért arra, hogy

az a hangnem, ami Ron Werber óta meghonosodott, évek óta nem változott. De az sem, hogy a liberálisok azt hiszik, hogy csak ők tudják irányítani a népet

– húzta alá.

Kondor Katalin ehhez kapcsolódóan megjegyezte, hogy az elmúlt valamivel több mint 10 évben ez a hangnem rendkívüli módon kihatott az egész országra.

Ez az ország megszokta, hogy lehet az Országházban trágárkodni, illetve azt, hogy a legmocskosabb aljasságokat is rá lehet szórni a másik fejére

– mutatott rá az újságíró, majd külön kiemelte azt, hogy az ezekre adott védekezés az a nullával egyenlő a jobboldal részéről. Kondor Katalin szerint

roppant veszélyes, hogy eluralkodott ez a primitív stílus, akárcsak az, hogy még kísérlet sincs a hazugságok megcáfolására.

Ifj. Lomnici Zoltán az elhangzottakhoz azt fűzte hozzá, hogy a Magyar Nemzetben megjelent cikksorozat sok mindent megmagyaráz a Gyurcsány-jelenséggel kapcsolatban. Az utolsó részben leírt titkosszolgálati kapcsolatok pedig arra világít rá részben, hogy miért is ő a főnök.

Majd az alkotmányjogász arról is beszélt, hogy

míg maga Gyurcsány egy békülékenyebb, integratívabb hangnemet üt meg mostanság, addig a pártja, a Demokratikus Koalíció egyre agresszívabbá válik.

A Civil kör utolsó témájaként a jelenlévők pedig azt is megvitatták, hogy a tengerentúlon miként alakulhat majd a jobboldal sorsa, és ez milyen kihatással lehet majd hazánkra.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Magyar Péter háborúpárti. Háborúpárti külföldi támogatói vannak, és háborúpárti partnereket keres külföldön. Magyar Péter ezért a legdurvább háborús retorikát képviselő Európai Néppárthoz akar csatlakozni - közölte Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a kormánypárt közösségi oldalára feltöltött videóban. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!